Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 01 марта 2015, 20:53
6373
6

Донецкий Металлург и Карпаты на Оболони играют вничью

Удаление Пляцикаса не позволило команде Владимира Пятенко удержать победный счет

| Обновлено 01 марта 2015, 20:53
6373
6
Донецкий Металлург и Карпаты на Оболони играют вничью

У стартовому складі «Карпат» в першій грі весняної частини 24-го чемпіонату України з’явилося одразу два молодих дебютанта Прем’єр-ліги – півзахисник 18-річний Дмитро Кльоц та 17-річний нападник Швед, син відомого у минулого нападника «левів» Василя Шведа, який, до речі, у першій частині сезону виступав лише за юніорську команду «Карпати» (U-19). В основі  ж номінального господаря поля «Металурга» відзначимо повернення до обойми донецького клубу грека Пляцікаса, який виступав за «металургів» у минулому сезоні. Також вперше спочатку чемпіонату місце в рамці воріт зайняв вихованець львівського футболу Паньків, який добре проявив себе під час зимових тренувальних зборів.

Вже в самому дебюті гри «Металург» на «Оболонь Арені» «розмочив» ворота гостей, підтримати яких до Києва за традицією приїхало чимало вболівальників «зелено-білих». На удар Жуніора Мораеса встиг зреагувати Мисак, але вихованець львівського футболу Морозюк першим стиг на добивання, провівши свій вже четвертий гол у нинішньому чемпіонаті.

Поступово  «Карпатам» вдалося вирівняти гру, але через неточні завершальні передачі небезпечних ударів біля воріт Паньківа не виникало. Бракувало влучності  і дальнім «пострілам» гравців львівського клубу, зокрема Сергійчуку та Карнозі. Активно правим флангом традиційно підключався до атакуючих дія захисник Мірошниченко. Не грали на утримання результату і «металурги», і вже Жуніор Мораес здалеку небезпечно пробив впритул з рамкою воріт.

Після перерви на поле  в складі «Карпат» вийшов досвідчений Худоб’як, який, до речі, проводив свій 200-й матч в чемпіонатах. І небезпечні моменти біля воріт «Металурга» не забарились. Спочатку небезпечно пробивав по воротах Сергійчук, а згодом і Карноза. Невдовзі відбувся дебют ще одного 17-річного вихованця «Карпат» Олексія Гуцуляка, який також раніше виступав лише за юніорську команду «Карпат» (U-19).

Ключовим моментом гри стало вилучення Пляцікаса, який після порушення правил проти Худоб’яка побачив другу жовту картку, яка автоматично перетворилась на червону. І підопічні Ігора Йовічевіча досить швидко зуміли матеріалізувати свою чисельну перевагу у взяття воріт. Після розіграшу кутового пробивав головою Гітченко, удар якого зумів парирувати Паньків, проте захисник Пластун першим встиг на добивання і головою влучно пробив під поперечину.

Гра почала носити відкритий характер, і «Металург», граючи у меншості, міг знову вийти вперед, але досвідчений серб Лазіч не скористався  прострільною передачею з правого  флангу, яку зробив джокер Володимира П’ятенка Нойок, і пробив сходу вище воріт.

«Карпати» зусиллями Худоб’яка теж створили момент, але м’яч прошмигнув над поперечиною воріт. Напруга на полі наростала з кожною хвилиною, і арбітру Козику доводилося вгамовувати пристрасті з допомогою жовтих карток. Під завісу поєдинку міг вирвати перемогу «Карпат» Швед, який після передачі Карнози не влучив  у ціль.

І на завершення за традицією про статистику. Гольова серія «Металурга» у матчах з «Карпатами» збільшилася до 15 ігор – 25 голів. «Зелено-білі», відчуваючи подих у спину аутсайдерів з «Іллічівця», хоч і не перемогли, але зусиллями Пластуна розмочили свою гостьову безгольову  серію у чемпіонаті, яка з серпня минулого року тривала 460 (!) хвилин. Натомість сумна для «левів» традиція збереглася, і при суддівстві Ярослава Козика «Карпати» наразі не можуть жодного разу перемогти у чемпіонатах: по 4 нічиї та поразки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Металлург» Д – «Карпаты» – 1:1 (1:0)

«Металлург»: Юрий Панькив, Василеос Пляцикас, Вячеслав Чечер, Габриэль Карвальо, Александре, (Александр Нойок, '64), Константинос Макридис, (Антон Поступаленко, '76), Артем Путивцев, Грегори Нельсон, (Виталий Федотов, '73), Джордже Лазич, Николай Морозюк, Жуниор Мораес
«Карпаты»: Роман Мысак, Андрей Гитченко, Михаил Сергийчук, (Вадим Страшкевич, '84), Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Артур Карноза, Дмитрий Клёц, Амбросий Чачуа, (Игорь Я. Худобяк, '46), Денис Кожанов, (Алексей Гуцуляк, '52), Марьян Швед

Арбитр: Ярослав Козык (Мукачево)

Николай Морозюк, 2 - Игорь Пластун, 66.
Константинос Макридис, 38. Василеос Пляцикас, 41. Александр Нойок, 75. Николай Морозюк, 80. Жуниор Мораес, 88. - Владимир Костевич, 13. Дмитрий Клёц, 55.
Василеос Пляцикас, 62 (вторая желтая карточка).

Удары (в створ): 11 (6) – 8 (5).
Угловые: 7 – 2.
Офсайды: 0 – 1.

Зрителей: 2.200
Оценка поля:4
Честная игра: 6,500 - 7,500.

МЕТАЛЛУРГ Д – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Кварацхелия хочет покинуть Наполи, но дешево его не отпустят
Футбол | 26 апреля 2024, 18:11 1
Кварацхелия хочет покинуть Наполи, но дешево его не отпустят

У грузинского хавбека еще три года контракта с неаполитанцами

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Йоссар'ян
Сергійчук -- рівень першості області...
Дратує який вже матч!!
Bandera.Lviv
гру не бачив. результат хороший, враховуючи те, що Метаталург один із найнезручніших суперників.
LembergWestUkraine
Радує молодь! Так тримати!
yrma000
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил