Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 01 февраля 2015, 14:24
5527
11

СЕЛЮК: «Подозреваю, что Металлист скоро станет банкротом»

Известный агент дает неутешительные прогнозы украинскому футболу

| Обновлено 01 февраля 2015, 14:24
5527
11
СЕЛЮК: «Подозреваю, что Металлист скоро станет банкротом»

Міжнародний юрист звично не лякається виголошувати «вироки» національному футболу

— Чи унікальне поточне трансферне вікно?
— Я би назвав його не унікальним, а надзвичайно складним. Усе зумовлене, зрозуміло, війною між Росією та Україною, тому, безумовно, більшості наших клубів не до футболу. Направду, не більшості, а всім! Якщо навіть «Шахтар» скасовує спаринги з російськими клубами під тиском громадськості. Утім, хочеться сказати, що не все так погано, досвід тих же донеччан це доводить: уявіть, що український клуб приїздить до Бразилії, грає там товариські матчі, збираючи по 30 тисяч глядачів, показуючи, що «Шахтар» — то бренд світового рівня. І це чудова реклама для футболу України.

— Не знаю, чи варто далі говорити про тенденції придбань і продажів…
— Тут просто: купувати ніхто нічого не буде. І це стосується навіть першої трійки команд. Про решту взагалі доводиться мовчати. Утім, переконаний: те, що сьогодні відбувається, має багато позитивних моментів, загалом, це період очищення для футболу України. Чому? Тому, що нинішні обставини змусять людей у клубах працювати… одне слово — правильно! Вони ж до чого звикли? Що є багатий дядько, який не рахує грошей, дає їх на клуб безмірно, а потім їхня частина кудись зникає. Тепер так не буде, тепер доведеться економити, тепер головним визначенням існування професіонального футболу України є слово «оптимізація». Окрім іншого, очищення торкнеться двох важливих галузей — купівлі гравців та їхніх зарплат, бо те, що коїлося досі, є справжнім безладом.

— Тобто?
— Усе просто: купували тих, хто не мав достатнього ігрового рівня, виплачуючи просто космічні зарплатні. Ви лишень зверніть увагу на такий промовистий факт: КЛУБИ УКРАЇНИ НЕ МОЖУТЬ ПРОДАТИ СВОЇХ ВИКОНАВЦІВ ДО СЕРЙОЗНИХ ЧЕМПІОНАТІВ (виділіть це, будь ласка, великими літерами)!!! Наведу буквально два приклади. Перший — «Чорноморець»: як багато говорили про високий рівень його футболістів, а вони, в підсумку, тікають до заштатного Азербайджану. Другий приклад — «Металіст»: скільки возносили Хав’єра, Сосу, Гуйє, Девича, називали їх «великими гравцями», але що бачимо? Девич перейшов до Аравійського півострова. Соса бездарно провів півроку в «Атлетико» з Мадрида, після чого його вигнали; відтак він не знайшов себе і в Туреччині. Те ж стосується Хав’єра та Гуйє — чому їх ніхто не хоче? Чому бразилець, якого один київський журнал назвав «найкращим півоборонцем у історії чемпіонату України», тепер, як кажуть, переходить у Катар чи в Дубаї. «Супергравець», чи не так?! І всі ці мильні бульбашки отримували мільйонні зарплатні — в прямому розумінні мільйонні… Так, це не скромно, проте знову згадаю себе. Пам’ятаєте, як я працював у донецькому «Металурзі»? Коли все було гаразд, усі нормально працювали. Коли наставала криза, я значну частину виконавців улаштовував у хороших європейських клубах. Хороших! Наприклад, Яя Туре в «Барселону» через «Монако» та «Олімпіакос». Це вам не якась «Габала»! Уявіть собі: із 14 учасників Прем’єр-ліги тільки один продає футболістів за кордон у сильні чемпіонати — мова, звісно, про той же «Шахтар».

— Можна ще трохи про зарплатні наших гравців. Кажуть, тепер у всіх наших ФК її скорочують удвічі.
— Я абсолютно переконаний: 90 відсоткам виконавців УПЛ зарплатню треба скорочувати не вдвічі, а втричі. Не заслуговують вони того, що мають. Вони звикли до купання в маслі, до того, що отримують шалені «бабки», а відпрацювати не вимагають. Це рано чи пізно мало скінчитися. Рано чи пізно мав скінчитися цей ідіотизм із надуванням щік на рівному місці.

— Ви згадали про гроші: чи розплатилася з вами «Таврія»?
— Звісно, ні. Це ж клуб-банкрот. До речі, підозрюю, невдовзі таким стане «Металіст», куди з незрозумілих мені причин взяли Бойцана на посаду генерального директора. Я дуже уважно моніторю ситуацію там і вже бачу, що «Металіст» може піти тим же шляхом, що й «Таврія». Зверніть увагу: вони з’їжджають зі свого офісу, можуть з’їхати зі стадіону, а ще там уже кілька місяців не платять гроші. Вам це нічого не нагадує?

— А ви впевнені, що гроші у Харкові не сплачують?
— Так. Маю інформацію від інших агентів, які там працюють, а ще від Богданова, чиї юридичні інтереси я представляю. Ось що він розповів: коли його віддали в оренду до Греції, «Металіст» відправив туди гарантійний лист, де зобов’язався платити йому зарплатню, проте відтоді не перерахував Андрієві ні копійки. Ну, не на того напали: тепер цю проблему я вирішуватиму у судовому порядку.

— Невесело…
— Невесело. Але це як тяжкий стан хвороби напередодні одужання. Повторюю: сьогодні в українському футболі триває очищення. Відтепер клуби змушені будуть по-справжньому орієнтуватися в трансферній діяльності на фактор «ціна —якість». Фактор, який раніше ігнорувався. Іще дещо: пам’ятаючи про все, що коїться, хочу через вашу газету звернутися до ФФУ з пропозицією скасувати ліміт на легіонерів або, як мінімум, — податок на легіонерів. Подумайте: більшість непоганих іноземців утекла з України ще влітку, тепер утікають посередні та погані. Нині в УПЛ узагалі мало закордонних гравців. То навіщо ліміт? Більше того: тепер уже не можна говорити, що до нас їдуть легіонери за грошима — які гроші сьогодні?! Тому, вважаю, якщо в такій ситуації до України зважується приїхати іноземець, честь йому та хвала. Підтримати такого треба, а не збирати податок.

Павло РОМАНЕНКО

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 5
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»
Футбол | 28 марта 2024, 15:15 3
Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»

Никита Швец рассказал, как участие на чемпионате Европы увеличит стоимость украинских игроков

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Footballboy
— Я абсолютно переконаний: 90 відсоткам виконавців УПЛ зарплатню треба скорочувати не вдвічі, а втричі. Не заслуговують вони того, що мають. Вони звикли до купання в маслі, до того, що отримують шалені «бабки», а відпрацювати не вимагають.
---------------------------------------------------------
Здесь согласен на 1000%
busey
Прошу прощения у администрации, эмоции захлестнули...можете удалить мой комментарий
Kim Kinesson
Раньше Селюк мне казался адекватным, но после слов: "Усе зумовлене, зрозуміло, війною між Росією та Україною", я понял, что ошибался.
Vitaliy_yatsenko
Ну, да. А Тремулинаса продали куда? Куда продали Мехмеди, Раффаэля? Куда продали Идейе? Премьер Лига, Примера и Бундеслига - не чемпионаты)))) Селюк молодец. Тот же Днепр может и не продал, но Стринич перешел в Наполи. Не надо так наш чемпионат опускать. Рома действительно хотела Коноплянку выкупить. А за Виду, Драговича, Ярмоленко, Мбокани, Кошту, Адриано... хорошие клубы из топовых чемпионатов хотят выкупить этих игроков. А Селюку повезло когда то с Яя Туре, так он из себя строит супер агента. Только забывает, что Яя уже давно расторг контракт с ним. Удивляюсь я этим спецам, которые даже лицензии агента ФИФА не имеют, но все знают.
Bandera.Lviv
вже би швидше збанкрутував, тоді ЯРІК зможе ПРИДБАТИ
nordik2005
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
iniesta73
Другий приклад — «Металіст»: скільки возносили Хав’єра, Сосу, Гуйє, Девича, називали їх «великими гравцями», але що бачимо? Девич перейшов до Аравійського півострова. Соса бездарно провів півроку в «Атлетико» з Мадрида, після чого його вигнали; відтак він не знайшов себе і в Туреччині. Те ж стосується Хав’єра та Гуйє — чому їх ніхто не хоче? Чому бразилець, якого один київський журнал назвав «найкращим півоборонцем у історії чемпіонату України», тепер, як кажуть, переходить у Катар чи в Дубаї. «Супергравець», чи не так?! І всі ці мильні бульбашки отримували мільйонні зарплатні — в прямому розумінні мільйонні…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Это информация для тех,кто утверждает,что Маркевич бездарный тренер!