Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 28 января 2015, 18:47
3707
0

Колос из Ковалевки выиграл Кубок Макарова

Аматоры впервые выиграли Кубок Макарова

| Обновлено 28 января 2015, 18:47
3707
0
Колос из Ковалевки выиграл Кубок Макарова

У середу, 28 січня, у футбольному манежі ФК «Динамо» (Київ) у Кончі-Заспі завершився двадцятий за ліком турнір, присвячений пам’яті видатного воротаря київського «Динамо» та збірної СРСР Олега Макарова.

Фінальний матч, в якому зійшлися столичний «Арсенал» та тріумфатор минулорічної першості Київської області «Колос» з Ковалівки, зібрав повні трибуни вболівальників.

Гра розпочалася за невеликої переваги ковалівців, але першими рахунок у матчі відкрили «каноніри». На 22-й хвилині, після невеликої метушні у штрафному майданчику «Колоса», голом відзначився Анатолій Чорномаз. Після пропущеного голу гравці «Колоса» кинулися відіграватися і повністю перехопили ініціативу у матчі, але до завершального влучного удару справа у першому таймі так і не дійшла.

Друга половина зустрічі розпочалася з активних дій гравців «Колоса», цьому посприяли заміни, які здійснив у перерві наставник «Колоса» Руслан Костишин. І вже на 48-й хвилині матчу Ярослав Вишняк виявився найспритнішим у штрафному майданчику суперників і добив «круглого» після відскоку, відновивши статус-кво. Такий розвиток подій трішки приголомшив «канонірів», і в наступні хвилини ковалівці мали ще декілька чудових можливостей щоб вийти вперед у рахунку. Оговтавшись, «Арсенал» у середині другого тайму провів швидку контратаку, яку з порушенням правил у штрафному майданчику зупинив захисник гостей. Арбітр матчу Дмитро Кутаков вказав на одинадцятиметрову позначку, пенальті успішно реалізував один з кращих гравців у складі столичного клубу - Есеола.

Після цього «Арсенал» ще більше відійшов у захист і вів матч до переможного кінця, але з цим був не згоден «джокер» «Колоса» Василь Коропецький, який на 90-й хвилині поєдинку ударом головою відправив м’яч у сітку. Згідно з регламентом турніру, команди одразу перейшли до пробиття післяматчевих пенальті. У драматичній серії одинадцятиметрових доля посміхнулася саме гравцям «Колосу» - 8:7, які вперше в свої історії стали переможцями цього турніру.

У церемонії нагородження, окрім очільників Київської обласної федерації футболу, взяли участь заслужені ветерани футболу Андрій Біба та Володимир Мунтян, віце-президент Федерації футболу України Андрій Павелко, а також донька Олега Макарова – Анастасія.

У своєму вітальному слові Андрій Павелко подякував командам і організаторам за чудовий і драматичний фінал, а також відзначив, що одним із завдань, як обласної федерації футболу, так і ФФУ – є розширення географії подібних турнірів.

Меморіал Олега Макарова. Фінал

«Арсенал» (Київ) – «Колос» (Ковалівка, Київська обл.) – 2:2 (по пенальті 7:8)
Голи:
Чорномаз (22), Есеола (61) – Вишняк (48), Коропецький (90)

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.