Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 января 2015, 16:59
1226
1

Сергей СВИСТУН: «Будем смотреть свободных агентов»

Наставник «Кремня» - о подготовке своей команды ко второй части сезона

| Обновлено 28 января 2015, 16:59
1226
1
Сергей СВИСТУН: «Будем смотреть свободных агентов»
Керманич «Кременя» розповів про плани команди на зимове міжсезоння, комплектацію та відкриття пам’ятника Олегу Бабаєву.
 
— Сергію Володимировичу, розкажіть, коли саме ваша команда збирається виходити з відпустки та як готуватиметься до сезону?
— Команда виходить із відпустки 27 січня, а 28-го футболісти пройдуть медогляд. Можу сказати, що увесь підготовчий цикл ми проведемо вдома, тож нікуди виїжджати не плануємо. Із 29 числа розпочнемо працювати в режимі дворазових тренувань. Себто тренування проходитимуть зранку та ввечері, закладатимемо хлопцям фундамент для фізичної витривалості. Також на шосте лютого в нас запланований спаринг із «Олександрією», а 14-го зіграємо з дублем «Металіста».
 
— Окрім спарингів із цими командами, можливо, плануєте взяти участь у якомусь турнірі?
— Поки що готуватимемося на місці, та нас запросили й на турнір до Черкас, який стартує з 18 січня. Якщо із фінансуванням проблем не виникне, скоріше за все, ми зіграємо на турнірі пам’яті Першина.
 
— А щодо Кубка Придніпров’я, який цьогоріч стартує 9 лютого й збирає серйозний склад учасників, серед яких дніпродзержинська «Сталь» і криворізький «Гірник». Туди заявлятися не будете?
— Склад учасників там справді солідний, але ми лише збираємося виходити з відпустки, відтак коригуватимемо плани під час підготовки. Перші десять днів у нас буде такий собі втягувальний цикл, підготовимо хлопців фізично, щоби в них і сердечко могло витримати навантаження. Отож з місця в кар’єр стрибати не станемо, форсування підготовки нам ні до чого.
 
— Із приводу комплектації складу. Уже відомо, що Степанчук перейшов до першолігового «Гірника-Спорту». Можливо, хтось іще залишив ваш колектив?
— Щодо складу, можу сказати, що практично всі залишилися. Пішов лише Степанчук, який переїхав до комсомольського клубу. Наразі Вовкодав проходить оглядини в «Іллічівці». Більше ніяких утрат у нас немає.
 
— А як стосовно Фатія та Циганюка, які, за повідомленням деяких спортивних інтернет-ресурсів, залишили розташування «Кременя»? Що скажете з приводу цих хлопців?
— Ми з ними припинили співпрацю за обопільною згодою. Отож у весняній частині першості ці футболісти в нашій команді не гратимуть. Вони отримали статус вільних агентів і тепер можуть спокійно працевлаштуватися в будь-якому іншому клубі.
 
— Виходить, що з «Кременя» пішло троє футболістів, іще один перебуває на перегляді. Ким збираєтеся поповнювати втрати, чи вже є хтось на олівці?
— Так, є. На перший збір до нас приїжджає п’ять-шість чоловік. Після гри з «Олександрією» ми побачимо, хто залишиться, а хто ні. Окрім того, є ще група гравців, нам постійно телефонують агенти, пропонують футболістів. Плануємо на всіх подивитися, оцінити їхні здібності.
 
— А прізвища потенційних новачків назвати можете?
— Ні, поки що це таємниця. Зрозумійте правильно, з ними ніхто нічого не підписував, отож заздалегідь щось оголошувати не стану. Зайвий ажіотаж нам ні до чого. Якщо гравці нам підійдуть, про це зразу стане відомо. А наразі називати якісь прізвища немає жодного сенсу.
 
— Тоді бодай скажіть, звідкіля ці футболісти: вони виступають у першій чи другій лізі? Чи це взагалі вільні агенти?
— Є як вільні агенти, так і гравці, котрі повернулися в Україну із зарубіжних чемпіонатів. Тобто вибирати є з кого, та прізвища називати не стану.
 
— 19 січня в Кременчуці відкрили пам’ятник загиблому почесному президенту вашого клубу Олегу Мейдановичу Бабаєву. Ви були присутні на церемонії відкриття?
— Ні, на відкриття я не зміг прийти. А у сквері, який також названий на його честь і де, власне, відкрили монумент, я був. Хочу сказати, що пам’ятник вийшов хороший, зроблено дуже якісно. Намагатимемося виконати поставлене Олегом Мейдановичем перед клубом завдання, й вийти до першої ліги. Надто хочеться виконати його бажання.
 
— Якщо не секрет, хто був ініціатором того, щоби вшанувати пам’ять Олега Мейдановича саме таким чином і зробити монумент?
— Це була ініціатива його друзів.
 
— А як наразі в «Кременя» йдуть справи в плані фінансового благополуччя? Зважаючи на непрості часи, котрі переживає наша країна, певне, для кременчуцького колективу це питання також є актуальним?
— Питання фінансового благополуччя в усі часи буде актуальним для ФК. Навіть у найзаможніших клубів не вистачає на все грошей. На сьогодні зарплатня в нас стабільна, по преміальних із гравцями повністю розрахувалися. Сподіваюсь, і надалі у цьому плані все буде добре.
 
— Наскільки зрозуміло, цілі на сезон залишаються незмінними — вихід до першої ліги?
— Усе правильно. Я ж кажу, що для нас підвищення в класі є пріоритетним завданням. Як воно буде в подальшому, покаже лише час, однак наразі ми серйозно налаштовані вже за підсумками цього сезону перейти до першої ліги.
 
— Особисто ви, як тренер, вірите, що ваша команда потрапить до першої ліги, навіть якщо доведеться подолати сито плей-оф?
— Я вважаю, що склад у нас є: він награний, непоганий, збалансований. Подивимося, звісно, будемо доукомплектовуватися, але завдань не змінюємо.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин получил высокое признание за невероятный перфоманс в игре с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 10:51 3
Лунин получил высокое признание за невероятный перфоманс в игре с Ман Сити

Украинец попал в символическую команду недели Лиги чемпионов от WhoScored и SofaScore

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.