Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 февраля 2021, 17:11
7115
5

Сергей РЕБРОВ: «Не купим левого защитника – не катастрофа»

Главный тренер «Динамо» встретился с детьми Чернобыля

| Обновлено 06 февраля 2021, 17:11
7115
5
Сергей РЕБРОВ: «Не купим левого защитника – не катастрофа»
Фото fcdynamo.kiev.ua

Після зустрічі, організованої футбольним клубом «Динамо» (Київ) для дітей Чорнобиля, головний тренер ФК «Динамо» (Київ) відповів на актуальні питання журналістів.

- Сергію Станіславовичу, які емоції залишила у вас передноворічна зустріч із дітьми?
- Я завжди із задоволенням приходжу на такі зустрічі. Й діти, й їхні батьки заслуговують на те, аби їх пам'ятали, їм приділяли увагу. Чорнобильська катастрофа стала великою трагедією для нашої країни, й дуже важливо, щоб ми про неї пам'ятали. Із великим задоволенням прийшов сьогодні й президент клубу, й Матвій Борисович, який організовує ці зустрічі. Вони намагаються нести позитив у життя цих дітей. Я переконаний, що вся наша країна має пам'ятати про цю трагедію, згадувати її, якимось чином допомагати цим дітям та їхнім батькам.

- Ви можете пригадати, де вас застала Чорнобильська катастрофа? Чи думали ви на той момент, що це настільки масштабна трагедія?
- Звичайно, тоді мало хто розумів масштабність трагедії. Я на той момент був удома, в Горлівці, чи в Донецьку, не можу зараз згадати, де я точно був. Тоді я був ще юним хлопцем, який ще абсолютно не розумів масштаби катастрофи. Звичайно, мої думки були лише про футбол. Зараз минули роки, й усі ми знаємо, наскільки страшною була ця трагедія. Кожен із нас має пам'ятати про це й, якщо є можливість, допомагати тим, хто від неї постраждав.

- У зимовий період не обійтися без трансферних чуток, новин...
- (посміхаючись) Ви же тільки що розмовляли з президентом клубу. Це ж узагалі інформація з перших вуст.

- Олексій Михайличенко зізнався, що в цей період дуже важко придбати сильного гравця, тому що в більшості випадків команди не готові відпустити виконавців посеред сезону. Чи ускладнює це пошук?
- Та ми поки що нікому й не робили пропозицій. Думаю, ті хлопці, які грали в першій частині сезону, заслужили й надалі гідно представляти «Динамо» до завершення сезону. Можливо, будуть придбання, але якщо їх і не буде, ми не сильно засмутимося, адже ті хлопці, які грали в першій половині, справді заслуговують дограти чемпіонат до кінця.

- Основним завданням на трансферне вікно є придбання лівого захисника?
- Не думаю, що буде катастрофою, якщо ми не придбаємо лівого захисника. Відновлюється Женя Макаренко, є на цю позицію й інші виконавці, які грали в першому колі.

- Розкажіть про призначення Вадима Євтушенка на посаду старшого тренера «Динамо-2». Це була ваша кандидатура або Ігоря Суркіса? Хто ще був серед претендентів?
- Про інших кандидатів на цю посаду я, звичайно, казати не буду. Ми доволі багато спілкувалися на цю тему з Ігорем Михайловичем, тому що Олександр Хацкевич давно казав, що до нього є інтерес збоку збірної Білорусі, щоб ми мали це на увазі. І ми розуміли, що якщо це дійсно станеться, й Олександр займе посаду головного тренера збірної Білорусі, для нас це вже не стане несподіванкою. Ми зупинили свій вибір на Вадимі Євтушенку, й я сподіваюся, що з цим фахівцем ми будемо працювати довго. За той час, що ми з ним спілкувалися, судячи з того, як він мислить про футбол, я зробив висновок, що мені буде цікаво працювати з ним разом. 

- Чи будете ви форсувати підготовку, враховуючи, що сезон для «Динамо» поновиться єврокубковими матчами?
- «Динамо» завжди так входить у сезон, завжди на початку весняної частини на нас чекали матчі Ліги Європи або Ліги чемпіонів. Нічого страшного у цьому немає.

- Дьємерсі Мбокані викликали до розташування збірної, за яку він буде грати із 17 січня до 8 лютого. Це скоріше мінус для вашої команди?
- Ви зараз дуже великий комплімент зробили, припустивши, що його збірна дійде до фіналу. Звичайно, ми би цього хотіли. Це дуже серйозний турнір. Участь у ньому стане дуже хорошою перевіркою для нього, тому що він пропустив доволі великий період. Зараз і підготовка до турніру, і сам турнір, напевно, підуть йому на користь. Що буде далі – подивимося, до якого етапу він дійде, й відповідно до цього вже будемо планувати його підготовку.

- Під час зустрічі з уболівальниками ви казали, що плануєте зробити операцію за час міжсезоння. Вам вдалося здійснити задумане?
- Ні, операцію я поки, на жаль, не робив, тому що дуже великий термін відновлення. Поки будемо терпіти. Був у Барселоні на дослідженні, трошки на лікуванні. Зараз уже в Києві.

- До Лондона до сина не їздили?
- Найближчим часом поїду.

- Як плануєте зустрічати Новий Рік?
- Поки ще не знаю. Швидше за все, в Києві.

ФК «Динамо» (Киев)

Источник ФК Динамо Киев
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Без шансов для соперников. Сокол – чемпион Украины
Хоккей | 29 марта 2024, 12:14 2
Без шансов для соперников. Сокол – чемпион Украины

Киевляне уверенно выиграли финальную серию

Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков
Футбол | 29 марта 2024, 12:22 0
Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков

Клуб обвинила сперва английская Премьер-лига, а затем и английская Футбольная лига…

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Zhorik
Цікаво ,а Київські балканці і данєцкіє сніжки то ІМПОРТ???? ))))
Zhorik
Цікаво ,а Київські балканці і данєцкіє сніжки то ІМПОРТ???? ))))
winger_ua
А вот я бы прикупил Алиева и Милевского (подавать мячики на тренировках)! Нынешнему "Динамо" - хватает всех, кроме клоунов! А серьезно: Сергей, спасибо за то, что Вы уже сделали! Верим, надеемся, ждем!
vierii@ukr.net
«Не купим левого защитника – не катастрофа»,а Бурда