Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
791
0

Геннадий ПРИХОДЬКО: «Непросто было прижиться»

Главный тренер «Горняка» подвел итоги выступления команды в первой части сезона

Геннадий ПРИХОДЬКО: «Непросто было прижиться»
Наставник «Гірника» розповів, яким був футбольний рік для криворіжців, про плани на зимовий антракт і допомогу військовим АТО.
 
«Хочемо поліпшити рівень організації гри»
 
— Геннадію Миколайовичу, як оціните цьогорічні виступи «гірників»?
— Із початку зазначу, перед командою поставили чітке завдання — вихід у першу лігу, котре, зрештою, виконали. При тому, що був високий рівень чемпіонату, в якому було чимало достойних опонентів. Уважаю, що ми гідно провели першість і заслужено підвищилися в класі.
 
Щодо виступів у першій лізі: залишився незадоволений результатом, прагнули посісти вище місце. Проте награли лише на нинішнє 11-те. Відтак у подальшому намагатимемося покращити наше становище. Найперше, хочемо поліпшити рівень організації гри. Упевнений, за такої умови прийде бажаний результат, нікуди він не дінеться. Плідно готуватимемося до весняного етапу змагань, подивимось, як удасться реалізувати заплановане.
 
— Які висновки зробили для себе за цей проміжок?
— У цій лізі ми — новий колектив. Напередодні старту сезону було цікаво, як виглядатимемо на тлі сильніших суперників, чи зможуть проявити себе наші футболісти. Зреш­тою, дехто виправдав сподівання, а хтось — ні. Зате тепер уже знаємо, як грати на цьому рівні. Маю надію, що згодом це допоможе нам частіше тішити вболівальників.
 
Щодо висновків: звичайно, ми розбирали виступи, аналізували різноманітні фактори (позитивні й негативні). Скажу, що не виноситиму цього на пресу, позаяк це — внутрішньокомандні справи.
 
— Загалом, із яким настроєм, емоціями пішли на відпочинок?
— Якщо брати останню зустріч, ми зіграли невдало. До того ж, це було обласне дербі з дніпродзержинською «Сталлю». Хоча, на мою думку, до цього ми провели вдалий відрізок, коли демонстрували непогану гру. Сподіваюся, що за міжсезоння підопічні зроблять висновки, проаналізують свої дії на полі. Зрештою, на цьому життя не завершується. Попри все, налаштовуватимемося на краще.
 
— У Кубку України «Гірник» вибув на першій стадії після поразки «Оболоні-Бровару». У таких випадках говорять, що команда робить ставку на першість…
— Не погоджуся з вами. Ми на всі поєдинки виходимо заради позитивного підсумку. Тут справа не в тому, що в нас є якісь пріоритети, а в тому, що згаданий двобій склався для нас не найкращим чином. Ми відкрили рахунок, але замість того, щоби збільшити перевагу, почали пропускати у свої ворота. Уважаю, що тоді ми поступилися незаслужено. Повірте, ми не ділимо турніри на пріоритетні та другорядні. Завжди хочемо перемагати, інша справа, що не зав­жди це виходить.
 
«Підтягуватимемося до показників інших дебютантів»
 
— Зважаючи, що інші три дебютанти чемпіонату перебувають на чолопку, чи справедливо говорити, що процес адаптації криворіжцям дався не так просто?
— Якщо ми осіли в підвалинах турнірної таблиці, зрозуміло, що нам непросто було прижитися. До того ж, не здивований, що інші дебютанти зимуватимуть на своїх нинішніх місцях. Значить, рівняючись на них, братимемо приклад і підтягуватимемося до їхніх показників. Тим більше, що часу для цього буде достатньо, ще нічого не втрачено. Зараз у нас проходить процес формування та становлення, тож за умови професійного ставлення до свого ремесла надалі результати повинні піти вгору.
 
— Із того, що можна сказати ЗМІ, у чому потрібно зробити певні рухи та зміни, щоби навесні мати кращий вигляд?
— Наш колектив формувався впродовж чемпіонату. Лише на середині першої частини помітив, що хлопці почали «притиратися» один до одного. Нам потрібен був час, аби зігратися, щоби новачки зрозуміли, в який футбол грає «Гірник». За підбором виконавців у нас непоганий колектив. Отож узимку підсилення буде вибірковим, на конкретні позиції. Необхідно створити конкуренцію, запрошуючи сильних гравців, а не їхні імена.
 
— Цей процес (пошук футболістів) уже триває?
— Так, уже почали контактувати з бажаними гравцями. Збори розпочнуться вже з потенційними новачками. Зрозуміло, що поки назвати прізвища не можу, позаяк усе перебуває на стадії перемовин.
 
— Говорячи мовою цифр, скільки потенційно може з’явитися нових облич?
— Братимемо футболістів, якщо вони будуть управнішими за нинішніх. Не бачу сенсу брати гравців для кількості чи міняти виконавців одного рівня.
 
— Уже повністю сплановано, як, де й коли криворіжці готуватимуться до поновлення змагань?
— Графік роботи такий: збирає­мося 22 грудня на тижневий втягувальний збір, а потім — 12 січня. Працюватимемо в Кривому Розі: для нас тут створили чудові умови. Далі відбудеться Кубок Придніпров’я, що триватиме з 29 січня до 18 лютого. І якщо все буде добре, то заключне зібрання проведемо в Туреччині, звідки повернемося за тиждень до першого туру після антракту.
 
— На Кубок Полтава-2015 не запрошували?
— Нам пропонували взяти участь. Утім, на жаль, до Полтави нам їхати далекувато, відтак вибрали Кубок Придніпров’я, де зустрінемося із хорошими командами. Та не виключаю, що все може змінитися.
 
«Президент бачить, що клуб прогресує»
 
— Більшість наставників, із якими довелося поспілкуватися, схвально відгукувалися про цей турнір у контексті спарингів. У вас не буде проблем із конт­рольними матчами та рівнем візаві?
— У нас є свій план: на початковому етапі, коли наш колектив лише набиратиме кондиції, нам не варто протидіяти сильнішому супернику. А ось далі поступово потрібно підвищувати рівень команд, аби на їхньому тлі стежити за своїми недоліками та недопрацюваннями, а не фізичним станом підлеглих.
 
— Чи керівники ФК після першої частини сезону висловили свої побажання щодо виступів команди навесні?
— Ще ні. Зустріч запланована напередодні першого збору 22 грудня. Тоді й порушуватимемо актуальні питання.
 
— Недавно бесідував із тренером «Олімпіка» Романом Санжаром, який цікаво висловився, що навесні вимагатиме від підо­пічних більше думок на полі, а не лише емоцій. Можливо, у вашому випадку потрібно зробити навпаки?
— Без емоцій сучасний футбол складно уявити, проте потрібно спочатку грати головою, а потім ногами. Відтак прищеплюю футболістам гру, в якій думка займатиме ключову роль. Емоції завжди потрібні, та в межах розумного.
 
— Яка фінансова ситуація в криворізькому ФК?
— Попри ситуацію в країні, в нас усе гаразд. Завдяки нашому президенту пану Караманицю, гравці в нас отримують, можливо, й невеликі зарплатні та бонуси, зате стабільно. На тлі інших клубів, думаю, що в «Гірнику» далеко не найгірше становище у цьому плані. Головна мета — триматися на плаву. Тим паче, що в нас функціонує своя школа, з якої в майбутньому власні вихованці поповнюватимуть головну команду.
 
— Нинішні умови дозволяють утримати колектив?
— На мій погляд, створені умови, як для першої ліги, — хорошого рівня. Бачу, що ніхто сильно не хоче залишати наш клуб. Повірте, в нашому розпорядженні чудові умови. Отож гріх іще на щось нарікати. Потрібно працювати, грати й здобувати хороші результати.
 
— Чи є можливості, крім безпосередньо витрат на ФК, допомагати нашим військовим, які воюють у зоні АТО?
— Наш очільник постійно займається цим питанням. Я про це з упевненістю заявляю, адже знаю про його допомогу у цій сфері. І мовиться не лише про фінансовий характер підтримки. Ми всі прекрасно розуміємо, що відбувається на наших теренах, отож хвилюємося за майбутнє країни.
 
— До слова, чи відчуваєте довіру з боку президента, попри невтішне місце в табелі команд?
— Авжеж! Із Костянтином Федоровичем завжди спілкуємося. Він сам бачить, що клуб прогресує, а команда демонструє змістовніший футбол. Отож переживає за колектив, намагається всіляко сприяти покращенню наших справ. Помітно, що він із оптимізмом дивиться у майбутнє.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Челси продлил контракт с Мудриком на один сезон – источник
Футбол | 15 апреля 2024, 16:35 3
Челси продлил контракт с Мудриком на один сезон – источник

Правда, эта информация не слишком стыкуется с тем, что сообщалось ранее

Фаны Арсенала издевками проводили Зинченко на замену в игре с Астон Виллой
Футбол | 15 апреля 2024, 12:59 16
Фаны Арсенала издевками проводили Зинченко на замену в игре с Астон Виллой

Александр переживает непростые времена в лондонском клубе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.