Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
2561
0

Игорь КРИВЕНКО: «Ленс прижился в Украине»

Агент ФИФА прокомментировал итоги последнего тура Лиги Европы

Игорь КРИВЕНКО: «Ленс прижился в Украине»
— Хочу зробити невеличкий вступ: дуже радий, що, нарешті, закінчився груповий турнір. Висловлюючись метафорично, тепер була Ліга Європи, а навесні почнеться Кубок УЄФА — значно цікавіший турнір. Цікавіший, бо прохідних матчів не буде, а інтриги значно додасться. Ви лише зверніть увагу, як мало глядачів приходить на матчі групового етапу — це дуже промовистий показник.
 
«Дніпро» — «Сент-Етьєн». Довелося почути думку, що «Дніпро», мовляв, відскочив, зваживши на те, що було наприкінці матчу — маю на увазі той шалений штурм французів. Я цілком не погоджуюсь із цією думкою, насправді, як на мене, відскочили французи, які мають радіти, що не програли 0:3. Бо в нашої команди були три поперечини й кілька стовідсоткових нагод за рахунку 1:0. Зваживши на те, що сталось із «Карабахом», можу зробити припущення, що то вищі сили «віддали борг» хлопцям Маркевича — за всі ті ситуації цього сезону, коли їм так не щастило. Щодо гри: все, в принципі, розвивалося до першого забитого; до перерви малюнок був рівний, опісля обидві команди оживилися, бо нічия не влаштовувала ні тих, ані тих. Коли ж «Дніпро» забив, почали грати на утримання, що команді Маркевича вдається краще, ніж діяти з позиції сили. По персоналіях: сильно відіграв Бойко, а що стосується Зозулі, котрий цього сезону не забив жодного м’яча, то я хочу побажати йому одного — припинити так переживати. Бо він, коли не реалізовує момент, так засмучується, ніби не забив пенальті у фіналі чемпіонату світу, ніби він Роберто Баджо зразка липня 1994 року. Романові треба заспокоїтися, й усе в нього буде гаразд… Укотре довелося почути, мовляв, «Дніпрові» цей вихід у плей-оф не потрібен, позаяк «перехідний сезон», будується нова команда, тому, мовляв, краще зосередитися на УПЛ. Скажу так: згадайте, як раділи виконавці дніпрян, коли почули звістку з Карабаху, тобто для них вихід у євровесну — то не додаткове навантаження, то своєрідний бонус за непростий сезон у нашому чемпіонаті.
 
«Стяуа» — «Динамо». Власне, щодо матчу: в першому таймі панувала майже рівновага, в другому румуни трохи натиснули, відтак стався чи не ключовий епізод поєдинку, коли Хачериді рукою вибив м’яч із порожніх воріт, за що мав отримувати картку (можливо, червону), а «Динамо» — пенальті, проте арбітр, на щастя, цього не помітив (до речі, я вважаю, нашим футболістам треба повчитись у закордонних, наприклад, у виконавців того ж «Сент-Етьєна», як у власному карному майданчику тримати руки за спиною!), а коли «Динамо» забило, позначився клас української команди та наявність у неї поставленої гри, відтак підопічні Реброва почали діяти за рахунком, натомість румуни тільки тим і займалися, що тиснули на арбітра психологічно. Серед персоналій виокремлю трьох. По-перше, Шовковського: крім одного епізоду, коли він одбив кулю перед собою, Сашко відіграв так, що знову доведеться казати про його «шосту молодість». По-друге, Сидорчука: той гросмейстерський пас дав йому змогу класно завершити визначальний для нього рік. По-третє, виконавця світового класу Ленса: кажуть, що тепер він набрав форму, на мою думку, справа не у цьому, а в тому, що він прижився в Києві та психологічно відійшов од кількох гнітючих факторів — Блохіна, нерозуміння тренерами його оптимальної позиції на полі (Ребров краще це усвідомлює, роблячи ставку на швидкі флангові атаки), Майдану, війни на Донбасі, а також, переконаний, — трагедії з «Боїнгом», де загинуло стільки його співвітчизників. Сподіваюся, він і навесні не зупиниться.
 
«Металіст» — «Локерен». Якщо стисло: «ідеальне» закінчення невдалого року. Невдалого, через збіг кількох обставин: тут і відхід легіонерів, і значна зміна складу, і часте безталання (згадайте, як часто «Металіст» пропускав на останніх хвилинах), і затримки/невиплати зарплатні та преміальних. І ще, як на мене, не варто забувати про такий фактор, як пріоритети: мені здається, харків’яни зробили ставку на ЧУ, на те, щоби посісти там четверте місце. Більше ні про що вони глобально не думають…
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.