Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
|
1328
0

Иван ОРДЕЦ: «Футбол не терпит шуток»

Защитник донецкого «Шахтера» - о предстоящем поединке против «Атлетика»

Иван ОРДЕЦ: «Футбол не терпит шуток»
Захисник «Шахтаря» розповів про перемогу над «Карпатами» та як «гірники» готуються до протистояння в Лізі чемпіонів із «Атлетиком».
 
Як з’ясувалося після матчу з львівським колективом, у бека «помаранчево-чорних» діагностували перелом пальця на лівій нозі. За попередньою інформацією, на відновлення Ордецю знадобиться щонайменше місяць, відтак сезон для молодого футболіста «Шахтаря» фактично закінчився.
 
— Іване, візуально «гірники» дуже легко переграли «Карпати», відзначившись уже в дебюті зустрічі двома м’ячами. Чи стояло перед командою завдання забити швидкий м’яч?
— Так. На передматчевій установці тренер попросив із перших хвилин діяти агресивно, застосовувати високий пресинг і нав’язувати свою гру. Добре, що нам удалося втілити вимоги тренера в життя, двічі забити. Маю сказати, після того, як ми повели в рахунку, пішла зовсім інша гра, «дихати» стало набагато легше. Щоправда, могли закінчити зустріч і з більшим рахунком, але ми не забили, однак і не пропустили.
 
— Кого більше підтримувала публіка у цьому матчі — «Шахтар» чи «Карпати»?
— Зустріч відбувалася у Львові, тому природно, що більшість уболівальницьких симпатій була на стороні господарів. Хоча на «Україні» я бачив і фанів «Шахтаря». Не знаю, чи місцеві вони, але приємно, що наш клуб також підтримували.
 
— У поєдинку проти БАТЕ відбувся ваш дебют у Лізі чемпіонів. Відчуття від дебюту в найпрестижнішому турнірі Європи із чимось узагалі можна порівняти?
— Так, у мене це було вперше. Певна річ, відчуття фантастичні, і з чимось порівняти їх дуже складно. Раніше Ліга чемпіонів для мене була тільки мрією. Зізнаюсь, коли вийшов на поле проти БАТЕ, згадав, як колись іще хлопчиною подавав м’ячі в ЛЧ гравцям «Шахтаря». А тепер сам став учасником лігочемпіонських баталій. Насправді, хочеться продовжувати в такому ж дусі й впродовж усієї кар’єри виступати на такому рівні.
 
— Мандраж відчувався?
— Це навіть був не мандраж, а легке хвилювання. У роздягальні перед матчем трохи переживав, а коли увійшов у гру — заспокоївся.
 
— Як команда готуватиметься до зустрічі з «Атлетиком»?
— Після поєдинку з «Карпатами» залишилися у Львові, адже Лігу чемпіонів граємо саме у цьому місті, й летіти до Києва не було жодного сенсу. Отож готуватимемося в місті Лева, й тут для цього є всі необхідні умови, гарне тренувальне поле. Загалом, після вікторії над «біло-зеленими» в усіх хлопців чудовий настрій, й на битву з «Атлетиком» дивимося з оптимізмом.
 
— Якогось психологічного тиску на команду немає, адже непрограш іспанцям може достроково вивести донеччан до наступного раунду?
— Футбол не любить жартів, і потрібно в кожному матчі доводити свою спроможність і високий клас. За жодних обставин не можна розслаблятися, а необхідно налаштовуватися, як на останній бій. Якщо виходити й відбувати номер, ніколи не досягнеш високих результатів.
 
— У першому матчі, котрий відбувся в Більбао, «Шахтар» зумів відстояти нульову нічию. Які сильні сторони можете виокремити у суперника?
— Це дисциплінована та технічна команда. Загалом, іспанські команди пропагують технічний футбол, і наразі їхній колектив на підйомі. Із останніх чотирьох зустрічей у чемпіонаті вони тричі перемогли й на виїзді зіграли внічию з «Валенсією». Дай Бог, аби все для нас склалося добре, але, гадаю, матч буде дуже непростим.
 
— Ураховуючи, що «Атлетик» утратив навіть теоретичні шанси на вихід до наступного раунду Ліги чемпіонів, можливо, варто чекати від опонента певної розслабленості?
— У іспанців не такий менталітет, аби заздалегідь здаватися. Окрім того, вони мають шанси потрапити до Ліги Європи, тож очки їм також потрібні. Запевняю, через пень колоду баски точно не гратимуть.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.