Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 20 ноября 2014, 21:16
1290
2

Владислав ВАЩУК: «У сборной Украины есть игра и реализация»

Специалист подвел итоги года для украинской национальной команды

| Обновлено 20 ноября 2014, 21:16
1290
2
Владислав ВАЩУК: «У сборной Украины есть игра и реализация»

Відомий український футболіст, колишній гравець збірної України Владислав Ващук підбив підсумки року для головної команди країни.

- Владиславе, яким для збірної України був 2014-ий рік?
- Непоганим. Головне, що у нас є команда і люди, які б’ються за країну. Впевнений, що в команді Фоменка є згуртованість в колективі і це важливо. Приємно те, що хлопці проявляють патріотичність. Щодо результатів команди, то не може бути перемог без поразок. Звісно, маю на увазі першу гру відбору Євро-2016 проти Словаччини. Образливо, однак уже нічого не вдієш і треба дивитися лише вперед. Можна сказати, що такі поразки, як від Словаччини згуртовують команду. Як вболівальник, надіюся, що їх більше не буде.

- За цей рік від збірної було більше позитиву чи негативу?
- Команда виглядає позитивно. Є гра, є реалізація моментів. Звісно, є скептики, які говорять, що команда погано грає зі слабшими суперниками. Утім, команда виходить на поле, показує гру та результат.

- Чимало фахівців кажуть, що збірна минулого року демонструвала кращий футбол, аніж цього.
- Це їхня думка. Люди в команді фактично ті ж самі, щоправда гра дещо змінилася і я б не сказав, що в гіршу сторону. Можливо, у головного тренера команди Михайла Фоменка дещо змінився підхід до гравців. Незважаючи на це, не скажеш, що очі в гравців не горять і вони не хочуть добиватись перемог.

- Після поразки від словаків, чи були думки, що команда може не виграти в Білорусі і, по суті, поставити під великий сумнів вихід на чемпіонат Європи.
- Не без того. Ми такі скептики, що завжди думаємо, що може статися щось не так. Наразі нема сенсу про це говорити. Після поразки від словаків збірна показала результат у трьох наступних матчах.

- Яка, на Вашу думку, причина поразки у першому матчі відбору?
- Важко щось сказати, оскільки треба бути всередині колективу. Недооцінка суперника, як на мене, виключена, оскільки це офіційна гра на рівні збірних. Навіть якщо і щось було, то до матчу, безпосередньо на полі однозначно ні. Вважаю, у цій грі фортуна була не нашій стороні. Незважаючи на це, зараз не потрібно дивитися в турнірну таблицю, насправді відбір тільки набирає обертів.

- Назвіть гравців збірної, які найбільше сподобалися у цьому році.
- Андрій Ярмоленко, Євген Коноплянка та Андрій Пятов. До цього списку також додам Артема Федецького. Мені подобається його активна гра в обороні та в атаці.

- І на останок про майбутній тур в чемпіонаті Прем’єр-ліги і зокрема про матч «Карпати» - «Шахтар». Чи може у Львові відбутися сенсація?
- Звичайно. Інтрига буде завжди. Якщо цей тур для когось нецікавий, то я з ним не погоджуся. В турнірній таблиці щільно і дуже багато чого залежить від одного зіграного матчу. Неважливо який це матч, але напруга присутня завжди. Будь-яка команда може обіграти сильніший колектив. Зараз у футбол навчилися грати усі.

Богдан ПАСТЕРНАК, «Вголос»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
korobkoww
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил