Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1712
0

Александр ГОЛОВКО: «Матч против Швеции был лучшим»

Юношеская сборная Украины выступит в элит-раунде Евро-2015

Александр ГОЛОВКО: «Матч против Швеции был лучшим»
Головний тренер юнацької збірної команди України U-19 Олександр Головко поспілкувався із прес-службою ФФУ щодо проведеної кваліфікації Євро-2015 в Ізраїлі, де «синьо-жовті» зайняли перше місце у групі та здобули право виступити в еліт-раунді змагань навесні 2015 року.
 
-  Вийшов дуже енерговитратний турнір, нашій команді довелося по максимуму викладатися в усіх матчах.
 
-  У першому матчі юнацька збірна України грала з командою Швеції. Не кращий початок матчу та турніру - пропустили два голи в першому таймі, довелося відіграватися, але ж могли навіть і вирвати вольову перемогу...
-  За якістю гри це був один з кращих матчів по тому, що і як потрібно було робити на полі. Перший гол у наші ворота був нелогічний, тому що у мене залишилися питання з приводу призначеного пенальті у наші ворота. До речі, як і з приводу призначеного пенальті у ворота шведів. Можливо, це пов'язано з певною недосвідченістю арбітра. Другий гол: діагональна передача, не спрацювала підстраховка, і знову пропустили. Але дякую хлопцям, що в перерві зрозуміли, для чого ми приїхали в Ізраїль. Вони були в хорошому гральному тонусі протягом усього турніру. Уже згодом можна говорити, ніби особливого труднощів не склало забити голи у ворота Швеції.
 
-  Про що Ви говорили з командою в перерві, коли команда «горіла» у два м'ячі?
-  Намагався запевнити хлопців у тому, що вони найсильніша команда на турнірі. Проблема ж не в суперниках, а в самих хлопців. За великим рахунком, протягом гральних днів ми билися самі з собою. У багатьох вже є досвід виступів на чемпіонаті Європи, є досвід виступів у збірній 1995 року народження. Але приємно, що всі 18 гравців нашої команди зрозуміли, чого ми хочемо від них. 
 
-  У другому матчі зі збірною Болгарії українці теж пропустили першими у свої ворота... Це від нервів або нестачі досвіду?
-  Це футбол. Там і нерви, і нестача досвіду. Матч з Болгарією був найважчим для нас, тому що другі матчі на подібних турнірах є ключовими. Потрібно було грати на результат. У болгар хороша атака та грамотний захист. Перший гол, можна сказати, ми забили самі собі. Важливо, що коли хлопці пропускають, то вважають, що це не більше, аніж гол. Ми продовжували грати в той футбол, який приніс нам результат у першій грі. Добре, що Лучкевичу вдалося забити гол саме тоді, коли він був потрібен – гол «у роздягальню».
 
Зіграв також фактор суддівства, оскільки почалася симуляція з боку гравців болгарської збірної. Крім того, на підсумковий результат також вплинуло і вилучення в болгар. Можливо, їх команда була не дуже добре підготовлена до цього турніру. Нам же було легше, у нас було чотири дні на підготовку, адже температура повітря в Ізраїлі коливалася в районі 25 градусів за Цельсієм. Потрібен час для акліматизації в таких умовах в осінній період. У другому таймі ми додали, а після другого голу і вилучення залишалося довести гру до закономірного завершення.
 
-  До третього матчу з командою Ізраїлю збірна України підійшла з чотирма очками. «Синьо-жовтих», у цілому, влаштовувала і нічия. Чи говорили Ви хлопцям про те, що, в першу чергу, необхідно зіграти «на нуль»?
-  Третя гра – найбільш вирішальна. Тренерський штаб намагався підтримати хлопців у психологічному плані. Потрібно було, щоб хлопці розслабили мізки, розвіяли голову. Ми поїхали в Тель-Авів, погуляли по місту. Нам вдалося підвести команду до матчу в дуже хорошому тонусі, тому що грати з Ізраїлем у футбол середнього рівня рівнозначно поразці. Збірна Ізраїлю дуже добре контролює м'яч, у них сильна група атаки. Це хлопці, які люблять працювати з м'ячем. Вони можуть створити великі проблеми, якщо їм дати волю на полі.
 
Говорив хлопцям, що важливо зіграти «на нуль». Дякую команді, що вона зрозуміла наші вимоги на цей матч. Там, де футболіст збірної Ізраїлю отримував м'яч, було мінімум два наших гравця. У тому числі, я вдячний тренерам клубів, які змогли вивести футболістів на такий рівень, який вони по приїзду в збірну зуміли добре реалізувати. 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.