Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 ноября 2014, 15:28
9849
21

Суд в Лозанне оштрафовал Карпаты на 180 тысяч евро

Грузинский «Зестафони» требует от ФФУ санкций для львовского клуба

| Обновлено 20 ноября 2014, 15:28
9849
21
Суд в Лозанне оштрафовал Карпаты на 180 тысяч евро

Грузинский клуб «Зестафони» требует от Федерации футбола Украины наказать львовские «Карпаты» и потребовать от них 180 тысяч евро, согласно решению Спортивного арбитражного суда в Лозанне.

Суть спора двух клубов – компенсация «Зестафони» за подготовку игрока Муртаза Даушвили, который перешел в «Карпаты» в 2012-м году.

CAS принял решение в пользу грузинского клуба, обязав «Карпаты» выплатить 180 тысяч евро. Решение было принято еще 6 октября и у львовян было на выполнение 30 дней, которые уже истекли. Не дождавшись выплаты в свою пользу «Зестафони» обратился с письмом в ФФУ, с требованием к «Карпатам» обязательно погасить задолженность.

Напомним, ранее Карпаты уже были лишены 9 очков из-за долгов перед футболистом Мартином Богатиновым.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mmkozik
Тепер у деяких засобах масової інформації модно «проїхатись» по нашому клубові. Є тренд, є його замовники, є підручні ресурси. Шкода тільки журналістів таких ЗМІ, які системно виставляють себе «печерними» невігласами у сфері, про яку намагаються писати. А може й не шкода – це ж або їх дійсний рівень, або свідомий вибір ролі підручного дзявкала.
«Суд в Лозанне оштрафовал Карпаты на 180 тысяч евро» – під таким безглуздим заголовком на сайті www.sport.ua з’явився опус, у якому, звичайно, є частка правди, але розбавлена брехнею.
Правда у наступному (і вона уже висвітлювалась на офіційному сайті нашого клубу ще 10 жовтня 2014 року – Справа №8 матеріалу http://www.fckarpaty.lviv.ua/ua/news/13155/page.html):
1. 6 жовтня 2014 року CAS виніс Присуд по справі CAS 2014/А/3553 FC Karpaty v. FC Zestafoni. Згідно цього Присуду розмір компенсації, яку ФК Карпати повинен сплатити ФК Зестафоні за підготовку футболіста Муртаза Даушвілі, визначений у сумі 180 000 Євро.
2. Вказаний Присуд винесений на користь ФК Карпати – ця сума точно відповідає розрахованій нашим клубом ще на початку 2012 року. Натомість, ФК Зестафоні безпідставно вимагав виплату у сумі 380 000 Євро. Палата по вирішенню спорів ФІФА частково зменшила апетити грузинського клубу, нарешті CAS встановив справедливу суму компенсації.
3. Чіткою вказівкою про перемогу ФК Карпати по справі є пункт Присуду, яким ФК Зестафоні зобов’язаний відшкодувати ФК Карпати 3 000 швейцарських франків витрат, понесених нашим клубом на юридичне обслуговування процесу.
4. Звичайно, ніяким чином CAS ФК Карпати не штрафував.
5. Присуд CAS не встановлює жодного строку для сплати ФК Карпати встановленого розміру компенсації, а лише призначив, що, якщо виплата буде здійснена пізніше, аніж на 30-й день, починаючи з дня оголошення Присуду, до суми компенсації має бути донарахована пеня, розрахована зі ставки 5% річних.
Усе. Просимо порівняти із версією сайту sport.ua – http://football.sport.ua/news/243054?from=latest_comments
А тепер – про важливіше. Про те, що добре знає сторона, котра дала до опублікування лист ФК Зестафоні до Федерації Футболу України: будь то якась зацікавлена особа у ФФУ, в руках якої побував цей лист, будь то представник ФК Зестафоні у CAS пан Ілля Скоропашкін, котрий потерпів там незаперечне фіаско.
У відповідності до чинного законодавства України з питань валютного регулювання (а саме – Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою, затверджене Постановою Правління Національного банку України № 281 від 10.08.2005р., з наступними змінами і доповненнями) ФК Карпати не має законного права, відповідно – можливості, самостійно, без належної участі грузинського клубу, сплатити ФК Зестафоні компенсацію за підготовку. Не мав можливості у 2012 році, оскільки законодавство України не визнає Регламенти ФІФА (на підставі яких здійснюється розрахунок компенсації) достатньою підставою для здійснення міжнародних платежів. Не має можливості і зараз, оскільки вищевказана Постанова не передбачає можливості купівлі резидентами іноземної валюти для проведення розрахунків з нерезидентами на підставі рішень міжнародних футбольних органів (в т.ч. – Присуди CAS, Рішення дисциплінарних органів ФІФА), оскільки їх рішення не є «вироками, рішеннями, ухвалами і постановами судових, слідчих та інших правоохоронних органів» в розумінні норм цієї Постанови. Виконати Присуд CAS можна лише засобами власної іноземної валюти, якої у ФК Карпати в умовах обов’язкової 100% продажу валютних надходжень на сьогодні нема і наразі не передбачається. Відповідно – жоден законослухняний банк нашого платіжного доручення виконати не може.
Єдиним законним виходом є підписання між ФК Карпати та ФК Зестафоні двостороннього зовнішньоекономічного контракту, на підставі якого і мала б бути здійснена належна виплата. І тут починається найцікавіше – як тільки наш клуб намагається розпочати переговори з грузинською стороною про умови такого контракту, ФК Зестафоні у відповідь на письмові пропозиції мовчить, а в українських медіа починається «мочилово».
Між іншим – ситуація з ФК Зестафоні, зрозуміло, не перша подібна для нашого клубу. До цього нам вдавалося підписати з контрагентами потрібні контракти і платежі йшли. Але сама ситуація є ненормальною – і вже впродовж багатьох років ФК Карпати неодноразово піднімав перед Федерацією Футболу України питання про необхідність виступити перед державними органами стосовно можливості коригування національних регулятивних актів відповідно до реалій існування професійних футбольних клубів в рамках міжнародного футбольного законодавства.
На жаль, Федерація залишається осторонь, хоч у попередні роки мала цілком достатнє лобі для вирішення цього питання у Верховній Раді, Кабінеті Міністрів та, навіть, у НБУ.
Водночас, стосовно конкретної справи, хочемо зазначити, що за нашим зверненням ФФУ вже звернулася 20 листопада 2014 р. до Федерації Футболу Грузії з клопотанням про посередництво у встановленні робочих контактів між клубами.
mmkozik
http://www.fckarpaty.lviv.ua/ua/news/13380/page.html
olgorl
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
valenok2-1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dimson23
Цены штрафов в Лозанском судде http://goo.gl/B5OLpT
Fletch_64
Как стало известно изданию El Periódico de Aragón, донецкий "Шахтер" не намерен прекращать борьбу по "делу Матузалема" и сейчас изучает возможность подачи иска против ФИФА за то, что организация не наложила санкции на "Сарагосу", хотя испанский клуб так и не заплатил долг в 14 миллионов евро. "Шахтер" 16 октября 2012-го выиграл суд в Лозанне, но ФИФА и Федерация футбола Испании отказались наказывать "Сарагосу".
23.11. 2013
terrikon . com /posts /173459
Fletch_64
Перше: якщо я не плутаю, то с самого початку укладання контракту з тим Даушвілі в Карпат були заперечення з його клубом по пункту контракту з якимись відрахуваннями -- чи то першому його клубу, чи тодішньому, а Карпати намагалися гравця оформити як такого, що до них прийшов як вільний агент...
Карпати тоді намагались якусь легеньку махінацію провернути - винайти "дірки" в контрактних
зобов'язаннях грузина та його клубу.
По-друге: А нагадайте мені, будь ласка, а то я щось випустив з виду, чим там все закінчилось с судовими позовами ФК Шахтар в "справі Матузалема"???!!....
Здається, той клуб гішпанський "продинамив" судові рішення, шо зобов'язували до декількох мільонів (!) виплати. І нічого, "кроти" не переймаються цим способом ні через гроші, які так до клубу й не потрапили, ні моральним аспектом цієї справи - адже такий "фінал" в "справі Матузалема" ставить під великий сумнів сенс тих позовів.
andrjke
не доиграют чемпионат
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
petja.88
Правильно.В менеджемнті Карпат засіли хулігани-жуліки.
maxvel1980
докерувались
palyvoda2006
Молодцы УЕФА! Наказать наглецов!
mjurka
Димінский придурок як неможеш порядок навести вали нафік.
Romin20
на лицо явное гнобление со стороны ФФУ
darvey77
да куда их ещё больше наказывать
Dyadya Vitya
Щось Карпати вже ваще заганяються