Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 31 октября 2014, 17:02
2427
3

Гендир Карпат возглавил медиахолдинг

Игорь Дедышин занял пост генерального директора медиахолдинга ZIK

| Обновлено 31 октября 2014, 17:02
2427
3
Гендир Карпат возглавил медиахолдинг

Генеральний директор львівських «Карпат» Ігор Дедишин призначений на посаду генерального директора медіахолдингу ZIK. Про це стало відомо ZAXID.NET із власних джерел.

Ігор Дедишин займе посаду Дмитра Добродомова, який за результатами парламентських виборів став народним депутатом. Чи поєднуватиме менеджер одразу дві посади - наразі невідомо.

Нагадаємо, що почесним президентом ФК «Карпати» є Петро Димінський, який також є власником медіахолдингу ZIK.

На посаді генерального директора львівського клубу Ігор Дедишин запам'ятався одразу у кількох гучних скандалах, пов'язаних із невиплатою грошей екс-гравцям «Карпат». Зокрема, за рішенням КДК ФФУ «Карпати» повинні заплатити по 25 тисяч гривень у справах Артема Федецького, Ігоря Ощипка та Крістобаля Маркеса; по 10 тисяч гривень – у справах Володимира Гудими та Івана Мілошевича. А за документами, оприлюдненими у ЗМІ, керівництво ФК «Карпати» заборгувало своїм екс-гравцям понад ₴15 млн.

Ім'я Ігоря Дедишина вкотре вигулькнуло зі справою екс-гравця клубу Володимира Гудими, який звинуватив гендиректора у побоях і невиплаті заборгованих грошей.

Нового розвитку скандал набув у вересні цього року, коли КДК ФФУ зняла з «Карпат» три очки за скаргу колишнього голкіпера Мартіна Богатінова. Йдеться про невиплату зарплати колишньому вооротарю, який минулого року розірвав контракт з «Карпатами», оскільки керівництво клубу без попередження вирішило зменшити його платню з $20 тис. до $10 тис. У свою чергу львівські «Карпати» відмовилися виплачувати борг екс-воротарю Мартіну Богатінову.

Пізніше «Карпати» підготували звернення в Генпрокуратуру, МВС та інші державні установи з вимогою проведення розслідування щодо фінансових зловживань в українському футболі. У відповідь ФФУ пригрозила відсторонити від футболу гендиректора львівського клубу Ігоря Дедишина на 5 років.

Однак, за нещодавніми заявами генерального директора «Карпат», клуб займає принципову позицію і не виплачуватиме гроші гравцям за злочинними рішеннями ФФУ. Керівництво команди висловило готовність віддати ці гроші на потреби бійцям АТО, аніж «пройдисвітам з ФФУ». У відповідь представники Федерації пригрозили зняти з «Карпат» ще 6 очок і знімати далі, аж до вильоту команди у першу лігу.

Також Ігор Дедишин, який впродовж останнього п'ятиріччя був головним обличчям львівського клубу «Карпати», запам'ятався на посаді гендиректора гучними заявами про змову в українському футболі, за якою діє цілий підпільний футбольний синдикат: «Розроблена ціла стратегія і система оцього синдикату. За те, щоб виграти справу у Палаті вирішення спорів, потрібно дати гроші. Про це всі говорять, і мені пропонували так само: дайте гроші, і ми вирішимо це питання на вашу користь». За його словами, якщо рішення приймають на суму ₴100 тис, не менше 10% потрібно повернути певним футбольним «ділкам».

Не менш скандальними стали рішення керівництва клубу влітку 2013 року, коли 19 гравців основи «Карпат» виставили на трансфер через погані результати за підсумками сезону. До списку на «розпродаж» потрапили також знані карпатівці Ігор Худоб'як, Михайло Кополовець, Сергій Зеньов.

Натомість цього футбольного сезону ФК «Карпати» вирішили відмовитися від практики оренди гравців і залучають до основи вихованців власного клубу.

***

Ігор Дедишин народився 9 березня 1977 року у с. Крупсько Миколаївського району Львівської області. Закінчив факультет журналістики ЛНУ ім. І. Франка у 1999 році. Очолював відділ спорту в газеті «Експрес», був головним редактором газети «Спортпанорама».

З 2002 року – керівник служби інформації та рекламно-видавничого відділу ФК «Карпати». З 2004 року - директор «Карпати Спорт Маркетинг». Останні п'ять років Ігор Дедишин займав посаду генерального директора ФК «Карпати».

Ігор Дедишин - депутат Львівської міської ради цього скликання, позапартійний. Входив до фракції Партії регіонів, з якої вийшов влітку 2012 року після ухвалення скандального Закону про мови.

zaxid.net

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках
Футбол | 19 апреля 2024, 10:54 13
Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках

А английские команды впервые с 2015 года не пробились в полуфиналы Лиги чемпионов и Лиги Европы

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 49
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Fletch_64
Якась рИгівська комбінація закручується!...
Пару тижнів, як надрукували інфу про спонсорування ЗІКу, а значить, і персонально Добродомова,
сином Януковича через кіпрський офшор. На що Добродомов дуже нервово реагував, коли журналісти інших видань почали його питати.
Для мене особисто той ДобрякВквадраті=Добродомов давно ница людина, так що нічого дивного, шо він на ригів працює, а ток-шоу на ЗІКу шо веде він та Дроздов, вирізняються популізмом та демагогічністю...
А про Дедишина - будем дивитись як зміниться ЗІК, й тоді висновки робити!...
yrma000
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
shpachok54
Слизький тип.