Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1117
0

Артем ФАВОРОВ: «Лидером команды себя не ощущаю»

Игрок «Оболонь-Бровар» - о матче против «Скалы»

Артем ФАВОРОВ: «Лидером команды себя не ощущаю»
Гравець «Оболоні-Бровара» розповів про період дискваліфікації, гру команди нинішнього сезону та поділився думками про прийдешню гру зі «Скалою».
 
— Артеме, до минулого туру ви відбували дискваліфікацію через вилучення в кубковій зустрічі із «Шахтарем». Певне, скучили за футболом?
— Пропустив три матчі через свої дурниці, тому дуже сумував за грою. Хотілося скоріше вийти на поле, зіграти й допомогти своїй команді перемогти.
 
— Чим займались у вільний час?
— Насправді, як такого, вільного часу в мене й не було. Постійно на тренуваннях працював із командою, безперервно підтримував форму, грав товариські матчі. Навантаження отримував такі ж, як і решта складу команди, працював також й індивідуально.
 
— Я так розумію, жалкуєте через той епізод із вилученням у матчі з «Шахтарем»?
— Чесно кажучи, в ту мить я не думав про це. Мене повністю поглинули емоції, адже ми добре грали, й на 90-й хвилині отримали пенальті, ще й вилучення. Мої емоції — це розчарування через таке прикре покарання наприкінці гри. Маю на увазі пенальті. Певне, це говорить про мою молодість, до того ж, я просто дуже емоційна людина, й тоді не стримався. Лише хочу сказати, що наступного разу знатиму, чим таке завершується, а щодо того моменту — я був справді неправий.
 
— Минулого туру, коли повернулися на поле, зразу відзначилися двома забитими м’ячами. Скажіть, чи відчуваєте свою особ­ливу роль у команді?
— Складне запитання. Розумієте, в нас грає вся команда. Відчуваю, що на мені, як і на всіх інших партнерах, лежить певна відповідальність за результат. Сказати, що відчуваю себе лідером команди, не можна. Лише відчуваю, що маю брати на себе відповідальність у певних моментах, так само, як інші мої товариші в команді. Спасибі їм, що вони заробили пенальті (мається на увазі матч проти «Реал Фарми». — В. Б.), й я забив. Ми здобули дуже важливу перемогу на виїзді, тому й тренерський штаб, і гравці дуже задоволені таким результатом.
 
— Чи можна було десь набрати більше залікових балів?
— Так, звичайно, мали набирати більше балів. Але це не означає, що ми погано виступаємо. Просто в нас були необов’язкові втрати очок, наприклад, у Новій Каховці проти «Енергії» чи проти «Шахтаря-3» у Карлівці. Також у Херсоні ми не реалізували купу моментів, особ­ливо в другому таймі. Нам просто потрібно забивати в першому таймі, щоби наші суперники потім розкривались, а ми мали нагоди збільшувати нашу перевагу. Виходило, що ми просто не забивали м’ячі в другому таймі із чудових нагод. Зараз, після перемоги, думаю, все налагодиться, тож, сподіваюсь, будемо й надалі перемагати.
 
— Чи до снаги команді вийти до першої ліги ще цього сезону?
— Ми зобов’язані це зробити. Ми всі віримо у власні сили, що видно по грі. Ми сповідуємо технічний футбол, не б’ємо світ за очі, а намагаємося грати в комбінаційний футбол. Наші наставники кожного тренування роблять акцент саме на комбінаційній грі. Я вважаю, що ми просто зобов’язані виходити до першої ліги, причому, з першого місця. Я у це вірю.
 
— У багатьох тренерів є род­зинка — говорити своїй команді напередодні матчів: «Не зазирайте до турнірної таблиці». Якщо не секрет, як налаштовує свою команду Сергій Солдатов перед грою?
— А нас особливо й налаштовувати на ігри не потрібно. Самі прекрасно розуміємо всю відповідальність. Усі, виходячи на поле, розуміють, для чого граємо та що хочемо зробити. Сергій Вікторович говорить, що ми сильніші за інших, отож маємо просто виходити й демонструвати наш футбол. Головне, щоби ми створювали моменти для взяття воріт суперників і реалізовували їх. Тому що, коли наші опоненти відходять назад, граючи від оборони, нам стає складніше.
 
— Наступного туру «Оболонь-Бровар» зустрічається зі «Скалою». На вашу думку, у чому сила цієї команди?
— Власне, у нас ще не було заняття щодо аналізу сили суперника. Якщо дивитися на минулі зустрічі, то ми їх крупно обігрували — 5:0, наприклад. Але то був минулий чемпіонат. Зараз вони посилились, і це дало результат — стрияни зараз уже на третьому місці. У них молода команда з прудкими футболістами. До того ж, у них потужна власна академія. Переконаний, наші тренери нам детально пояснять, як саме проти них грати. А далі вже все залежатиме від нас самих. Як кажуть, гра покаже.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.