Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
2441
0

Андрей ВОРОБЕЙ: Некоторые игроки Металлиста не хотят играть

Экс-нападающий харьковского клуба - о матчах украинских команд в еврокубках

Андрей ВОРОБЕЙ: Некоторые игроки Металлиста не хотят играть
Екс-гравець «Шахтаря», «Дніпра», «Металіста» та основний нападник збірної в Лобановського — про старт вітчизняних ФК у груповому раунді єврокубків.
 
«Атлетик» — «Шахтар»
 
— Думаю, що «гірникам» буде складно з «Атлетиком». Іспанці проявили себе в протистоянні з «Наполі»: заслужено перемогли за сумою двох матчів. Загалом, у них своєрідна, цікава команда. У домашніх стінах баски неодмінно підтримають своїх земляків, отож українцям буде непросто. Тим паче, ситуація в країні не може не залишити свій негативний осад. Сподіваюся, що донеччани зіграють достойно. Добре, що вони починають у гостях, бо так краще перевірити свої сили.
 
«Шахтар» у цій парі та групі, загалом, є фаворитом. Із «Порту» вони, напевне, найдосвідченіші. Хоча «Атлетик» 16 років не грав у Лізі чемпіонів, уважаю, що зараз вони перебувають у хорошій формі.
 
Так, у нас раніше почався чемпіонат, але у цьому плані переваги не буде. Це в зимовий період помітно, хто раніше розпочав грати. Команди будуть у рівних умовах. Пот­рібно розуміти, що таке чемпіонат Іспанії та України. У «Шахтаря» ще не було таких матчів, коли потрібно викластися сповна.
 
Сподіваюся, що підсумком зустрічі буде нічия.
 
«Дніпро» — «Інтер»
 
— Гучне ім’я? Тут трішки інша ситуація, на мою думку. Якщо іспанці грають красиво та академічно, то для італійців найголовніше — дисципліна та результат. Не важливо, дома чи на виїзді, вони завжди будуть серйозним суперником. А ще, враховуючи кадрові проблеми — травми Матеуса та Ротаня, стає зрозуміло, що дніпропетровцям буде складно. Тим більше, знову їм доведеться грати не на домашній арені, а в Києві. Відтак підтримки такої, яка могла би бути вдома, не буде. Ситуація в них серйозна, скажемо так.
 
У «Дніпра» — хороша лава запасних, що би там головний тренер не говорив, що в них, мовляв, немає гравців. Я вважаю, навпаки, їх там достатньо. Тим не менш, такі футболісти, як Ротань і Матеус — стрижневі гравці, на яких усе тримається. Якщо їх не буде, звичайно, це буде мінус для команди Маркевича. А взагалі, шкода, що дніпрянам випав такий сильний суперник, краще проти когось слабкішого стартувати.
 
Не можу зрозуміти, чому домашні матчі відбуваються не в Дніпропетровську, адже там усе тихо, спокійно. У Києві й близько не буде ажіотажу, максимум — 10-15 тисяч глядачів.
 
Уболіватимемо за те, щоби «Дніпро», перегравши «Інтер», спромігся на диво для нас. Утім нічия в нинішньому становищі — теж позитивний результат. Думаю, що «Інтер» — навіть не «Атлетик», а значно сильніший опонент.
 
«Ріу Аве» — «Динамо»
 
— Маю надію, що недооцінка не матиме місця в киян. Не подумайте, що я упереджено дивлюсь на цей двобій, але динамівці мають упевнено розбиратись із португальцями. Так, інформації про суперника мало. Проте, якщо колектив виборює право представляти країну на євроарені, значить це добротна команда, котра не випадково тут опинилась.
 
Водночас, враховуючи, що таке «Динамо», а що таке «Ріу Аве», перші просто зобов’язані повертатися додому з трьома очками. Особливо зараз, коли кияни набирають обертів і мають можливість виступати перед рідною публікою. Здається, в підо­пічних Реброва все налагоджується. У них немає таких проблем, які є в інших вітчизняних команд.
 
Що завадить? Переліт. Наскільки знаю, летіти до Португалії довго. Відтак потрібно адаптуватися до іншого кліматичного регіону та часового поясу.
 
Чекаю тільки на перемогу!
 
«Металіст» — Трабзонспор»
 
— Аналогічна ситуація, як і з «Дніпром». Хоча у харківському ФК усе ж більше проблем: пішло багато ключових виконавців, не можуть виступати вдома, невідомо, чи розраховуються із гравцями. Їм також буде складно. Турецькі клуби — домашні, на виїзді більше намагаються не програти, ніж виграти. Матч відбуватиметься, по суті, на нейтральному полі: за підтримкою це буде зовсім інший поєдинок.
 
Зараз у хлопців у голові нуртує невпевненість у завтрашньому дні: ніхто не знає, чи є спонсор у ФК чи немає. Плюс певні гравці пішли, є деякі виконавці, котрі не пішли, але не хочуть грати, бажаючи швидше змінити прописку, наскільки знаю із чуток. Природно, що це буде негативно впливати на гру «Металіста». Бачу, що тренери пояснили ситуацію гравцям, які продовжують виступати на жилах, хоча це не завжди приносить результат.
 
Шанси завжди є, відтак підтримуватиму харків’ян, вірячи, що вони спроможні перемогти. Удома пот­рібно брати максимум залікових пунктів. Однак, якщо вони розпишуть мирову, гадаю, їм ніхто не зможе дорікнути. Прогнозую, що з мінімальною перевагою слобожани святкуватимуть вікторію.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.