Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
752
0

Евгений ПАСТ: «Защита сыграла неплохо»

Голкипер «Черноморца» - о матче против донецкого «Шахтера»

Евгений ПАСТ: «Защита сыграла неплохо»
Про причини поразки та екстрену заміну воротаря розповів страж воріт «Чорноморця».
 
— Євгене, як сталося, що у стартовому складі був заявлений Дмитро Безотосний, а на поле вийшли ви?
— Насправді, грати мав Дмитро, але перед матчем, уже на розминці, він ушкодив палець. Тренер сказав мені готуватися, поки лікар розбирався у ситуації, а потім підтвердив, що Безотосний не зіграє. Отже в останній момент місце в рамці воріт зайняв я, а на лаві запасних опинився Юрій Мартищук.
 
— Як сприйняв такий поворот долі?
— Ми — професіонали, треба бути готовим до всього. Звичайно, хочеться грати більше, але долю кожного гравця у складі вирішує тренер. Якщо він ставить не тебе, треба працювати не менше, а навіть більше, ніж зазвичай. У тому числі — через такі епізоди, які сталися сьогодні. Різне трапляється у футболі: хтось отримує травму, хтось — червону картку, завжди треба бути максимально сконцентрованим. Тому мене це не спантеличило.
 
— Прокоментуйте, будь ласка, гру із «Шахтарем». Розумію, що програли, відтак говорити про це неприємно, та все ж…
— Усі знають, що таке «Шахтар»: це — потужна стабільна команда, яка виступає в Лізі чемпіонів, яка знає, як грати й як перемагати. Так, суперник володів м’ячем більше, був гострішим, швидшим… Шкода, що нам не вдалося реалізувати ті моменти, які команда створила. Так, їх було небагато, але вони були. Якби хтось із хлопців зміг улучити у ворота — Опанасенко, Ковальчук чи Фомін, наприклад, то ми цілком могли поборотися за очки. А так — наприкінці ще й другий гол пропустили «на рівному місці»…
 
— Якщо не брати до уваги цю «дитячу» помилку Сивакова, який, фактично, подарував м’яч Тейшейрі, котрий віддав голеву передачу на Гладкого, як оціните дії захисту?
— Уважаю, наш захист зіграв непогано, не було якихось провалів і великих помилок, окрім цього інциденту в компенсований час. Виглядали досить організовано та солідно, не дали бразильцям розбігтися та відчути себе господарями на полі.
 
— У офіційних матчах ви граєте зрідка. Чи не відчувалося через це якесь зайве напруження? Можливо, була якась невпевненість?
— Звичайно, коли довго не граєш, а потім з’являєшся на полі, до того ж, у матчі з таким суперником, є певні хвилювання. Але це лише перші кілька хвилин. Потім настає концентрація на грі.
 
— Як вплинула на «Чорноморець» пауза у чемпіонаті країни?
— Мені здається, що ця пауза пішла команді на користь. Стала вона корисною й для новачків, ми всі виконали величезний обсяг роботи на тренуваннях, грали спаринги. Відтак фізично хлопці зараз є сильнішими, ніж це було у серпні, наприклад.
 
— «Чорноморець» програв два матчі поспіль із однаковим рахунком — 0:2. Можете якось порівняти ці поразки від «Динамо» та «Шахтаря»?
— На мою думку, «Шахтар» зіграв набагато потужніше. Ця команда — швидка, мобільна, технічна, індивідуальна майстерність футболістів вища, ніж у «Динамо», адже проти бразильців, яких у «Шахтарі» безліч, грати дуже тяжко, ніколи не знаєш, що вони робитимуть наступної миті.
 
— «Шахтареві» днями стартувати в груповому етапі Ліги чемпіонів. Як вважаєте, які шанси в команди Мірчі Луческу на вихід із групи?
— Мені здається, що, поп­ри складну ситуацію в Донецьку, те, що у «Шахтаря» були проблеми із футболістами, які не хотіли повертатися до України тощо, шанси в «гірників» на вихід із групи високі.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Источник: ФК Львов может вернуться в украинский футбол
Футбол | 29 марта 2024, 00:23 1
Источник: ФК Львов может вернуться в украинский футбол

Горожане планируют заявиться во Вторую лигу, хотя имеют право играть в Первой

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.