Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Россия
| Обновлено 15 сентября 2014, 14:53
5532
13

СТЕПАНЕЦ: Принятие российского гражданства – необходимый шаг

Игрок рассказал о своем пребывании в «Уфе» и признался, что мечтает получить вызов в сборную Украины

| Обновлено 15 сентября 2014, 14:53
5532
13
СТЕПАНЕЦ: Принятие российского гражданства – необходимый шаг

Екс-захисник молодіжної збірної України Павло Степанець, котрий зараз виступає за дебютанта російської Прем'єр-ліги ФК «Уфа», висловив надію на те, що ще зможе зіграти за українську збірну.

- Павле, після успіху в перехідних матчах за право грати в найсильнішому дивізіоні Росії, чи ставить керівництво ФК «Уфа» конкретні завдання в Прем'єр-лізі?
- Мета «Уфи» одна - закріпитися у Прем'єр-лізі і показувати добротний футбол. Буде стабільна гра - за нею прийдуть і високі результати. У нас досить сильний тренерський штаб, на чолі з відомими в недавньому минулому футболістами Ігорем Коливаном та Віктором Лосєвим, котрі досягли в якості гравців великих успіхів у кар'єрі. Вони намагаються прищепити нам психологію переможців у кожному матчі, незалежно від суперника і його місцезнаходження у турнірній таблиці.

- За подіями в Україні стежиш?
- Мені боляче до глибини душі через бойові дії на території України, де гине багато невинних людей. Не можу так просто говорити про дану ситуацію на своїй Батьківщині. У мене лише одне бажання - щоб все це якомога швидше закінчилося і в Україні, як і колись, на довгі роки відновився мир.

- Одноклубники в курсі того, що відбувається в Україні?
- Так. У нас інтернаціональний колектив, окрім росіян є представник з африканської Гани, бразильці, балканці, білоруси, німець, узбек і навіть футболіст з Японії Такафумі Акахоші. Хлопці в команді, як і я, дуже переживають з приводу подій на території України. Вони постійно мене запитують: «Чи все нормально у мене вдома?». Всі вони бажають нашій країні добра і миру.

- Що можеш сказати про поразку збірної України від словаків?
- Матч між збірними України та Словаччини дивився. Можу сказати одне: це прикра і несправедливе поразка підопічних Михайла Фоменка. За демонстрованою грою, за тими моментами, що були в матчі, українці виглядали сильнішими за словаків. Незважаючи на прикру поразку, все ж сподіваюся на те, що збірній вдасться кваліфікуватися до фінальної частини чемпіонату Європи.

- Ти задоволений тим, як складається твоя кар'єра?
- Здебільшого так. Моя спортивна мрія грати на хорошому рівні, в одній з найсильніших ліг Європи, такій, як російська Прем'єр-ліга. Матчі між командами в РФПЛ відбуваються у гострій, безкомпромісній боротьбі, де заздалегідь практично неможливо визначити переможця. Я виступаю в хорошій команді і на даному етапі кар'єри мене все влаштовує.

- У зв'язку з прийняттям російського громадянства, чи є шанси виступати за українську збірну?
- Моє футбольне громадянство, було, є і буде українським. Ні для кого не секрет, що прийняття російського громадянства - це необхідний крок для того, щоб не вважатися легіонером в команді, адже в чемпіонаті Росії, як і в багатьох інших першостях закордоном, є квота на іноземців. Що стосується збірної, скажу чесно - як тільки буду гідний виклику в національну дружину, тренери обов'язково звернуть свою увагу на мої виступи і приймуть рішення. Зараз мені важливо стабільно і на хорошому рівні виступати за клуб. Для кожного футболіста виступ у збірній - велика честь та престиж.

З особової справи:

Павло Миколайович СТЕПАНЕЦЬ

Народився 26 травня 1987 року в місті Городня Чернігівської області.

Вихованець київського спортінтернату. Тренери - В.Г. Киянченко, В.В. Пономарьов.
Амплуа - захисник. Спортивне звання - майстер спорту Росії.

Виступав за команди: 2006 - «Спартак» (Нижній Новгород, Росія) провів 26 матчів/забив 1 м'яч; 2007/2008 – «Динамо-2» (Київ) 20/2; 2009/2010 - «Урал» (Єкатеринбург, Росія) 38/1; 2011/2013 - «Мордовія» (Саранськ, Росія) провів 59 матчів; 2013/н.ч. - ФК «Уфа» (Уфа, Росія) провів 21 матч.

У 2002 році виступав за юнацьку збірну України, у складі якої провів 4 матчі. П'ятьма роками пізніше Степанець зіграв два поєдинки за молодіжну збірну України.

У сезоні 2011/2012, у складі ФК «Мордовія», український захисник ставав переможцем Першого дивізіону чемпіонату Росії.

Віктор ХОХЛЮК, «Футбол 24»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Они! Это! Сделали!
Футбол | 27 марта 2024, 11:23 31
Они! Это! Сделали!

Валерий Василенко – о выходе сборной Украины на Евро-2024

МАРКЕВИЧ: «Ребров не прогадал с заменами Зинченко и Довбика»
Футбол | 27 марта 2024, 11:49 1
МАРКЕВИЧ: «Ребров не прогадал с заменами Зинченко и Довбика»

Бывший тренер сборной – о выходе украинцев на Евро-2024

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kolezey2
да гнида он продажная,так легко паспорт поменял!!!!!СТЕПАНЕЦ тебя тут никто не знает и видеть не хочет ,вали нах.....
airwolf77
мда...предательство - необходимый шаг,ещё о ситуации в Украине мычит шо-то !
ampl7
Типичное оправдание предательства - "необходимый шаг".
ComandaA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Alexis070
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
astrus
Дурень думкою багатіє ...
Van Didihl
чуваку 27 років, він досі по другорядних російських клубах... нах він нашій збірній, у нас в Говерлі, Карпатах, Зорі, Олімпіку полюбому набагато кращі грають!
У нас інтернаціональний колектив, окрім росіян є представник з африканської Гани, бразильці, балканці, білоруси, німець, узбек і навіть футболіст з Японії - а громадяство прийняв він?! А де принципи, патріотизм?! Соромно!!!
Vitaliy_Mykolayiv
От все-таки, значна кількість футболістів, м'яко кажучі, слабкі на розум. Сам визнає порушення закону - подвійне громадянство в Україні заборонено. А за це передбачена відповідальність.
Дьявол
Да принимай себе российское гражданство и забудь об Украине - нашей стране предатели не нужны. А еще лучше, если хочешь в национальную сборную, то принимай гражданство Гибралтара, Мальты и подобных "карликов".
Tetiy
Интересное рассуждение у парня, да на тебя с русским гражданством тренера даже смотреть не будут, так что можешь не тешить себя иллюзиями по поводу возможного вызова в сборную. Да и что это за мода пошла, уже гражданство меняют для того, чтобы в клубах играть, я еще понимаю, когда бразильцы меняют гражданство, чтобы играть на уровне сборных, потому что в главную команду Бразилии пробиться очень не просто, но ради какого-то клуба? Для меня это нонсенс, нужно срочно менять правила и ужесточать их.