Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 сентября 2014, 23:07
9576
9

Ворскла дожала Карпаты в конце матча

Дедечко забивает гол-красавец со штрафного, Ковпак ставит победную точку

| Обновлено 14 сентября 2014, 23:07
9576
9
Ворскла дожала Карпаты в конце матча

Кольори «Карпат» та «Ворскли» однакові – зелено-білі, і цього разу на відміну від попередніх років львівська команда як гостьову форму вибрала не повністю зелену, а червоно-чорну. Щодо кадрових змін у стартових складах суперників, то Ігор Йовічевіч після домашньої поразки від запоріжців зробив у «Карпатах» лише одну перестановку: замість Гітченка у півзахисті діяв Чачуа. Наставник полтавчан Василь Сачко після гостьової нічиєї у Дніпропетровську вирішив взагалі обійтися без ротацій.

Обидва суперники активно розпочали поєдинок, а перший небезпечний момент створили гості, коли Богуш в падінні перевів м’яч на кутовий. Позиційна боротьба за м’яч тривала, і небезпечні моменти біля обох воріт виникали нечасто. Декілька разів суперники намагалися завершити атакуючі дії дальніми ударами, але в дебюті гри Громову та Голодюку бракувало влучності. Натомість наступний удар збірника «Ворскли» Ільющенков у кидку перевів на кутовий.

В середині тайму викликала пожвавлення на трибунах атака «Карпат» правим флангом, коли після навісної передачі Ксьонза пробивав головою Сергійчук, але м’яч, торкнувшись поперечини, залиши поле. Згодом хапається за голову Ковпак, який у даром зльоту потужно пробив низом впритул з дальньою штангою. Заключний відрізок першого тайму пройшов в основному на половині поля гостей, які при цьому впевнено руйнували атаки  «Ворскли» і до гольових моментів справа не доходила. На останніх секундах дальнім ударом намагався застати зненацька ворота Громов, але вистрілив у «молоко».

Під час перерви у матчі відбулась лише одна заміна, і замість Сергійчука, що діяв на вістрі атаки львівського клубу, на поле вийшов Кополовець. Проте реальну нагоду змінити нулі на табло мав Громов, який після помилки на виході Ільющенкова пробивав низом, але влучив у ногу Ковпака, і м’яч зрикошетив за лінію поля. Не забарилися з відповіддю і «Карпати», коли досвідчений Ксьонз після передачі з глибини поля вийшов віч-на-віч з Богушем, але пробив мимо дальньої штанги.

Василь Сачко, намагаючись підсилити атакуючі дії своїх підопічних, випускає на поле Янузі, який раніше найчастіше серед діючих «ворсклян» забивав «Карпатам» – чотири голи. Напруга біля воріт гостей наростала, і гравці «Ворскли» виконали декілька кутових, які, зрештою, до взяття воріт не привели.  Міг стати героєм матчу джокер Пучковський, який виходив на побачення з воротарем, але замість удару по воротах вирішив зробити передачу партнеру і помилився. Тут же могло спрацювати неписане старе правило, проте Ковпак перекинув м’яч і через воротаря, і через рамку воріт.

Чим менше залишалось часу до закінчення матчу, тим більше зростала нервозність у матчі сусідів по турнірної таблиці. Тож арбітру Дмитру Кутакову довелося вгамовувати пристрасті з допомогою жовтих карток. Подією матчу стала і перша у цьому чемпіонаті поява на полі захисника «Ворскли» Романчука. Натомість змінив нулі на полтавському стадіоні досвідчений Дедечко, який зі штрафного «закрутив» м’яч над «стінкою» впритул зі штангою. Але на цьому неприємності для «Карпат» не закінчилися. Ільющенков після удару Янузі відбив м’яч на неприкритого Ковпака, який і пробив у порожні ворота, забивши свій 65-й гол у чемпіонатах, в тому числі перший у складі «Ворскли».

Так «Ворскла» збільшила свою домашню гольову серію до 8 ігор (12 м’ячів), а «Карпати» перервали свою забивну серію на полі полтавського клубу, яка продовжувалася 6 ігор (8 голів). Тепер на підопічних Ігоря Йовічевіча чекають два поспіль домашніх матчі проти представників України у Лізі Європи – «Металіста» та «Динамо» (на кубок), а «Ворсклу» чекають відповідні виїзні матчі – до Запоріжжя та «Іллічівця».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Ворскла» (Полтава) – «Карпаты» (Львов) – 2:0 (0:0)

«Ворскла»: Станислав Богуш, Игорь Пердута, (Александр Романчук, '68), Арменд Даллку, Вадим Сапай, Владимир Чеснаков, Евгений Ткачук, Александр Ковпак, (Андрей Ткачук, '90), Артём Громов, Денис Дедечко, Санжар Турсунов, Олег Баранник, (Ахмед Янузи, '60)
«Карпаты»: Александр Ильющенков, Амбросий Чачуа, Владимир Костевич, Грегор Балажиц, Игорь Пластун, Денис Кожанов, (Тарас Пучковский, '64), Денис Мирошниченко, (Игорь Я. Худобяк, '84), Муртаз Даушвили, Олег Голодюк, Павел Ксенз, Михаил Сергийчук, (Михаил Кополовец, '46)

Арбитр: Дмитрий Кутаков (Бровары)

 Денис Дедечко, 80, Александр Ковпак, 88.
 Арменд Даллку, 64. Вадим Сапай, 77. Ахмед Янузи, 93. - Денис Кожанов, 23. Муртаз Даушвили, 72. Грегор Балажиц, 79.

Удары (в створ): 10 (5) – 7 (1).
Угловые: 7 – 2.
Офсайды: 0 – 0.

Зрителей: 7.000
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,000 - 7,750.

ВОРСКЛА – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

События матча

88’
ГОЛ ! Гол из 37-го сектора забил Александр Ковпак(Ворскла). Отбитыя вратарем мяч оказывается у Ковпака, и тому нужно было только отправить мяч в пустые ворота.
80’
ГОЛ ! Гол из 39-го сектора забил Денис Дедечко(Ворскла). Великолепный удар со штрафного - мяч влетает в девятку, в ближний угол!
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vovazin1991
Приємно що на дві команди 3 легіонера: Янузі і Балажіц вже давно в Україні, та й Даушвілі також вже доволі довго впринципі. Молодці, надіємся підростає майбутнє українського футболу!!!
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
babovoz
Молодці полтавці!!!!!
Bandera.Lviv
не ЗАБИВАЄШ ти ЗАБИВАЮТЬ тобі!
pinboll
Ну и правильно, нечего афишировать не фартовую форму.
В следующий раз будут играть в форме Адама.