Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 августа 2014, 13:42
1719
2

Вячеслав ГРОЗНЫЙ: Не поедем в Мариуполь ни под каким соусом

Главный тренер «Говерлы» прокомментировал кубковую жеребьевку и рассказал о ближайших матчах

| Обновлено 28 августа 2014, 13:42
1719
2
Вячеслав ГРОЗНЫЙ: Не поедем в Мариуполь ни под каким соусом

– В’ячеславе Вікторовичу, матч з «Черкаським Дніпром» не з легких. Позначилася важка дорога до Черкас?
– Та ні, в принципі, треба бути об’єктивним. Команда «Прем’єр-ліги» не повинна шукати ніяких виправдань. Важко? Так, звичайно важко. Ми їхали і поїздом, і автобусом. Додому ми теж їхали довгий час автобусом. Але це реалії сьогодні такі: в нас нема можливості всюди літати чартером. Ми колись працювали в таких умовах, що їздили автобусом по всій Україні. Але зрештою, то колись було. Звичайно, відновлюватись важче, ноги затікають. Але ніхто ж не заважає правильно грати, правильно все виконувати. Якщо ви подивитесь матчі, за участі клубів «Прем’єр-ліги», то побачите, що більшість команд з великим трудом виграли і пройшли далі. Чому? Різні стимули. Суперники мають підвищену мотивацію. Вони хочуть сподобатись тренерам команд проти яких вони грають. Вони одним матчем можуть зробити собі кар’єру. Їх можуть забрати в провідні клуби України. Так само й у «Говерлу». Гравці черкаського клубу звичайно хотіли б грати у «Прем’єр-лізі» і в них, варто відзначити, дуже кваліфіковані гравці. Якщо замінити 10 їхніх гравців на наших (не обов’язково осоновних) команда «Говерли» стане сильнішою. Все тому, що рівень мотивації вищий у футболістів «Черкаського Дніпра». Вони хочуть максимально в кожному матчі викладатись на полі. Підтримка у Черкасах мені сподобалась. Дуже тепла атмосфера. В пешому таймі ми грали не так, як би то мені хотілося. І в перерві мені довелось доволі жорстко розмовляти з футболістами і пояснювати, що немає в нас класу. Клас – це коли з півмомента вичавлюєш максимум. Є в декількох наших гравців цей клас. Але цього замало. Тому різниці великої між командами «Черкаського Дніпра» та «Говерлою», як такої, й немає. Не потрібно тішити себе ілюзіями. Черкаська команда дійшла до півфіналу прошлорічного розіграшу кубку і тільки в додатковий час поступилась донецькому «Шахтарю». Це амбітна, укомплектована, організована команда. Поєдинок був не простим. Так, у другому таймі ми вже мали перевагу. Ми внесли деякі корективи. Але потрібно реалізовувати свої шанси. Я бажаю «Черкаському Дніпру» аби вони вийшли в першу лігу, а через рік і у «Прем’єр-лігу». Я впевнений, що так воно й буде.

– Сьогодні пройшло жеребкування 1/8 фіналу Кубку України. Жереб звів нас з харківським «Металістом». Що можете сказати з стосовно цієї дуелі?
– Перед жеребкуванням я дуже не хотів отримати в суперники першу п’ятірку: «Шахтар», «Дніпро», «Динамо», «Металіст» і «Чорноморець». Я хотів грати з запорізьким «Металургом», полтавська «Ворскла» і луганська «Зоря». Все одно легше, ніж грати з топ-клубами. Не зовсім нам пощастило. Мало того, краще б уже грати з «Шахтарем». Тут до Львова потрібно було б їхати. А так знову переліт в Харків. Не пощастило звісно у всій відношеннях: і в економічному, і в ігровому. «Металіст» добре контролює м’яч. На цю команду у будь якому випадку повинні прийти вболівальники. Звичайно, фаворит «Металіст», тут звісно не будемо лукавити. Для нас це хороший досвід – грати з таким суперником. Можливо я дам шанс молодим гравцям. Тому що основне завдання залишається незмінним – зберегти прописку у «Прем’єр-лізі». Ми реально розуміємо наші сьогоднішні можливості.

– Кубкові поєдинки проходитимуть вдома і на виїзді. Перші матчі пройдть 27 вересня. Майже місяць доведеться чекати матчу-відповіді, який відбудеться 29 жовтня. Що скажете з цього приводу?
– Ну що тут сказати? Готуватись треба до матчу. Для нас це звісно не дуже добре, бо ми граємо з луганською «Зорею» в Запоріжжі, а вже через 2 дні приймаємо «Металіст». Це буде досить таки важкувато для нас. Краще б ми перший матч грали в Харкові. Таким чином з Запоріжжя переїхали в Харків і там би й готувались. Не було б зайвого перельоту. Можливо ми й попросимо представників «Металісту» грати перший поєдинок в Харкові, щоб зекономити кошти. Можливо вони підуть нам на зустріч.

До речі, ви не задали нам питання про гру в Маріуполі. Так ось, скажу. Ми не поїдемо туди ні під яким соусом. Тому що там, йде війна. І хіба можна ризикувати? Хіба після того, як збили літак Малазійських авіаліній можна говорити про те, щоб провести гру в Маріуполі? Я хотів би, щоб мене зрозуміли і маріупольці, і клуб, і колеги тренери. Я наприклад, будучи тренером маріупольської команди перше коло провів би на виїзді. А друге коло вже вдома, якщо звісно все заспокоїться. Ми із задоволенням приїдемо в Маріуполь, але коли буде спокійно. А не коли, вибачте, мені телефонують з Маріуполя і кажуть, що вони вже три дні не можуть хліба купити, тому що бояться на вулицю вийти. Для чого ризикувати життям? Людське життя людське важливіше за всі турнірні очки. Ми розуміємо, що «Іллічівцю» хотілося б грати вдома. Можемо ж поміняти матчі місцями. А вже в другому колі ми приїдемо до них. Там чудова атмосфера, нас там гостинно приймають. Але коли така ситуація домашні матчі проводити не можна. Знаючи, керівництво клубу, Миколу Павлова, я певен: вони зуміють домовитись, аби матч був на іншому стадіоні, де безпечно. Ми приїдемо куди вони скажуть. З нашого боку ніяких проблем немає. Ми з повагою до цього ставимось. Нас теж треба зрозуміти: ні одна команда туди не їде. І допоки військові дії відбуватимуться ніхто й не поїде. Не можна ризикувати життям людей.

– У суботу у рідних стінах наша команда прийматиме донецький «Олміпік». Що можете сказати про цей поєдинок?
– Суперник має більше очків, ніж ми. В них 4, в нас – тільки 2.  Вони виграли в «Зорі» і здобули один бал з «Динамо». Вони фаворит, за великим рахунком, тому що вони вище нас у турнірній таблиці. Ми серйозно вивчатимемо суперника. Є додаткові амбіції у тих гравців, що недавно захищали кольори нашого клубу: у Лисенка, у Кадимяна. Гравці в них хорошого рівня. Президент любить футбол, ба навіть більше – сам грає. Створив команду хорошу. Нам буде досить таки важко. Легше напевно проти «Металіста» і інших топ-клубів грати, тому що не тисне результат. Якщо програєш – нічого не втрачаєш. Напруга в матчах з рівними за силою командами дуже висока. Буде багато боротьби. Важливо, щоб пішла реалізація, щоб пішов останній пас. Я як тренер багато таких матчів провів і знаю, що вони будуть наднапруженими. Я б дуже хотів, щоб вболівальники прийшли нас підтримати не тільки в матчах з грандами. Підтримайте нас в матчах з «Олімпіком»! Заповніть стадіон! Ви ж декілька тижнів не будете бачити свою команду. Підтримайте наших хлопців. Нам так потрібна ваша підтримка. Буде видно: люблять на Закарпатті футбол чи ні. От я хочу побачити. Якщо прийдуть на матч з «Олімпіком», це ті люди, які щиро хочуть, щоб футбло на Закарпатті прогресував.

ФК Говерла

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pinboll
Какой дебил может заставить проводить матч в Мариуполе?
Хватит того, что ВСУ посылают призывников на убой, а тут еще и ФФУ туда же.
Вообще белены объелись.
SprutGrigoriy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил