Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1845
0

Сергей МАКАРОВ: «Еще восемь клубов имеют задолженность»

Президент ПФЛ - о текущем сезоне

Сергей МАКАРОВ: «Еще восемь клубов имеют задолженность»

Президент ПФЛ Сергій Макаров розповів про ситуацію з командами-боржниками в Першій лізі.

- Сергію Дмитровичу, в ЗМІ з’явилася інформація, що «Буковина» й досі має борги перед ПФЛ. Чи правдива ця інформація?
- Так, ФК із Чернівців заборгованість допоки не ліквідував. Як пояснили в клубі, це питання перебуває на стадії вирішення, а затримки пов’язані з так званою паперовою тяганиною. Не виключено, що вже навіть сьогодні кошти за заявковий внесок можуть бути перераховані. А взагалі, до 20 серпня всі клуби мали розрахуватися з боргами.

- Якщо до вказаної дати кошти не надійшли, то…
- Усі справи будемо передавати до КДК.

- Окрім «Буковини», решта команд сплатила внески?
- Ще вісім клубів також мають заборгованість.

- До речі, повертаючись до «Буковини», а хто нині є очільником клубу? Останні кілька тижнів активно обговорювали повернення на президентську посаду Івана Дроня.
- У всіх документах президентом «Буковини» вже значиться Іван Дронь. Нині в клубі він перебирає всі повноваження на себе. Із цим, як нам пояснили, й пов’язані затримки з оплатою вже згаданого внеску.

- Майже все міжсезоння тривожні звістки надходили з Тернополя. Яка нині ситуація в «Ниві»?
- Ситуація в тернопільському клубі дещо стабілізувалася. Клуб сплатив частину заявкового внеску. Минулого тижня я відвідував Тернопіль, де зустрічався з президентом клубу Автанділом Мдінарадзе. Він запевнив, що всі поточні витрати бере на себе. Окрім того, нині тривають переговори із футболістами, яким клуб ще раніше заборгував кошти. Із кожним індивідуально вирішується це питання.

- Сергію Дмитровичу, пригадую, кілька тижнів тому спілкувався зі спортивним директором алчевської «Сталі» Анатолієм Волобуєвим, який повідомив, що звернувся до ПФЛ із проханням, аби всі матчі першого кола провести на виїзді, а поєдинки другого кола, у випадку, якщо стабілізується ситуація на сході, потім зіграти вдома, в Алчевську. Чи розглядалося це питання та яке рішення ухвалене?
- Так, звернення мало місце. Відтак вирішили: кожен наступний матч розглядати окремо. Якщо команда-суперник погоджується, то ми йдемо назустріч «Сталі», й поєдинок переносимо. Приклад тому - матч із «Буковиною», яка прийняла варіант, запропонований «сталеварами». Поясню, чому вирішили кожен матч розглядати окремо. Зараз, на початку змагань, усі спокійно сприймають ідею «Сталі». А тепер уявіть друге коло, особливо його кінцівку, коли саме розгортається боротьба за місця в турнірній таблиці. Тоді алчевська «Сталь», яка зазвичай є фаворитом змагань, всі матчі проводитиме удома. Погодьтеся, це вже буде дещо неспортивний принцип, адже інші клуби нас просто розірвуть. Тому вирішили з далекоглядними рішеннями не поспішати.

- Була інформація, що наступний матч «Сталь» проведе в Карлівці…
- Так, це буде домашній матч алчевців, і відбудеться він у Карлівці. Суперник -дніпродзержинська «Сталь» - не погодився переносити поєдинок і наполіг, аби матч відбувався згідно з регламентом.

- Наостанок, як справи з переїздом ПФЛ до Будинку футболу?
- Половина працівників уже в Будинку футболу, інша ж саме займається переїздом. У нас оренда офісу закінчується в кінці серпня, тож до цього часу маємо впоратися з перебазуванням.

Український футбол

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.