Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 20 августа 2014, 11:22
897
0

Александр ПРИЗЕТКО: Надеюсь, Заря повторит успех Черноморца

Экс-игрок «Металлиста» - о шансах украинских команд в еврокубках

| Обновлено 20 августа 2014, 11:22
897
0
Александр ПРИЗЕТКО: Надеюсь, Заря повторит успех Черноморца
Екс-гравець «Металіста» оцінив шанси вітчизняних ФК напередодні раунду плей-оф Ліги Європи.
 
«Дніпро» — «Хайдук»
 
— Починаю із суперника: я теж не обізнаний з їхньою командою. Хоча потрібно розуміти, що в них є досить відоме ім’я — «Хайдук». Наскільки розумію, у хорватів існує клубна політика, притаманна ФК колишньої Югославії, котрі зай­маються передовсім розвитком дитячо-юнацького футболу. Унаслідок чого в них виникла плея­да юних талановитих виконавців, яких за хороші гроші продають у західні чемпіонати. Саме завдяки такій стратегії вони тримаються на плаву. Із того, що бачив: у них є досвідчені гравці, тож колектив доволі добротний. Проте зрозуміло, що за складом, іншими аспектами «Дніпро» має перевагу. Хоча це ще потрібно показати на футбольному полі. Пам’ятаємо, що перевага була і в матчі з «Копенгагеном», утім на їхньому протистоянні це не позначилося — данці пройшли далі.
 
Повернення Стринича та Ротаня пішло на користь «синьо-біло-блакитним». Навіть зважаючи на перші поєдинки після цього, помітно, що дніпряни почали показувати змістовніший футбол, ніж на старті чемпіонату. Ці двоє гравців уносять свою визначальну лепту, змінюючи малюнок гри. Щоправда, більше це стосується Ротаня. Саме Руслан веде за собою дніпропетровський колектив, який за допомоги його асистентських дій мінімально переміг у двобої із запорізьким «Металургом». Думаю, якщо хорватського захисника можна замінити, то знайти заміну капітану їм не до снаги: не настільки Іван упливає на гру, як Руслан.
 
Підопічні Маркевича — явні фаворити? Я би не сказав. Якби «Манчестер Юнайтед» зустрічався із «Хайдуком», тоді можна було говорити про очевидного фаворита. Отож, «Дніпру», котрий нічого не досяг у Європі, ще потрібно набути міжнародного досвіду. Відтак скажу, що дніпряни мають перевагу, але не очевидну. Усі бачили фаворита «Чорноморця» в поєдинку з РНК, як і те, у що це вилилося. На мою думку, коефіцієнт співвідношення переваги становить 60х40 на користь українців.
 
«Рух» — «Металіст»
 
— Зізнаюся, теж черпаю інформацію з Інтернету. Знаю, що поляки лише недавно здобули першу перемогу (1:0) у чемпіонаті, хоча домінували їхні суперники. Загалом, вони набрали чотири залікових пункти в п’яти матчах. Утім, не варто на це зважати. У «Металісті» зараз свої проблеми. Не знаємо, чи залишаться їхні лідери — Азеведо та Хав’єр (розмова відбувалась у неділю до того, як стало відомо, що перший уже почав тренуватись та, зрештою, перейшов у «Шахтар». — Є.Д.). Показовою була недавня гра з «Говерлою», в якій всі пересвідчилися, що вони значать для харків’ян. Якщо не буде цих двох бразильців, то «синьо-жовтим» буде знач­но складніше. Хоча така команда й без них має проходити західних сусідів.
 
Моя думка, що перевага харків’ян полягає в єврокубковому досвіді, адже вони вже загартовані бійці. Гадаю, що такий аспект не варто недооцінювати. Адже матчі національного чемпіонату та на євроарені зовсім іншого рівня. У «Металіста» великий потенціал, однак, зважаючи на кадрові втрати, їм доведеться розраховувати на молодих виконавців, яким раніше не давали шансу проявити себе. На жаль, кадрове питання зараз стоїть болісно в українському ФК.
 
«Зоря» — «Фейєноорд»
 
— Дивився тиждень тому чемпіонат Нідерландів. Скажу, що у «Фейєноорда» є ім’я, проте у цьому випадку воно здобуте попередніми роками. Бачимо організовану хорошу команду, котра вміло діє під час виконання стандартних положень, але не більше того. Зірок там узагалі немає. Якщо у випадку з «Металістом» досвід може зіграти їм на руку, то для луганців ситуація протилежна, бо вони більше 40 років не виступали в Європі. Натомість роттердамці часто беруть участь у Лізі Європи та навіть чемпіонів. До того ж, вони входять у обой­му грандів тамтешньої першості. Відтак «Зорі» випав серйозний суперник.
 
Щиро кажучи, не думаю, що в них є достатній запас міцності, щоби на рівних протидіяти нідерландцям. Утім, хотілося би в це вірити. Пам’ятаємо, що «Чорноморець» торік неочікувано пройшов ПСВ. Сподіваюся, що «Зоря» повторить торішній європейський шлях одеситів. Дай Бог, аби їм удача посміхнулася знову, як це було в протистоянні з «Мольде». Хоча перевагу, безсумнівно, я віддаю «Фейєноорду». Виходить, що суперник у луганців найсильніший. Це, якщо говорити чесно, попри те, що я українець, і відтак бажаю, щоби мої співвітчизники в повному складі пройшли до групового етапу.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде
Теннис | 27 марта 2024, 16:02 2
Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде

В основу по рейтингу проходят Свитолина, Костюк, Ястремская, Калинина и Цуренко

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 7
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.