Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
876
0

Никола КАЛИНИЧ: «В Хайдуке очень сильный коллектив»

Нападающий «Днепра» - о матче против «Хайдука»

Никола КАЛИНИЧ: «В Хайдуке очень сильный коллектив»
Хорватський форвард «Дніпра» розповів про майбутнього суперника дніпропетровців — сплітський «Хайдук», травму Коноплянки та оцінив шанси вітчизняних клубів на потрапляння до групового етапу Ліги Європи.
 
— Ніколо, у четвер «Дніп­ро» в рамках Ліги Європи зіграє проти твоєї рідної команди — хорватського «Хайдука». Що наразі собою представляє цей балканський колектив?
— Мушу визнати, що цьогоріч у команді підібрався доволі сильний колектив. Окрім того, «Хайдук» очолює молодий, але перспективний тренер — Ігор Тудор. У Хорватії Тудор насамперед відомий своїми виступами в національній збірній та італійському «Ювентусі». Тепер же він розпочинає діяльність на тренерській ниві. У останніх двох матчах «білі» здобули дві впевнені перемоги, та й узагалі — з року в рік борються за чемпіонський титул. Зауважу, суперник дуже неприємний, із характером і колючий. «Хайдук» любить грати видовищно, великими силами атакує, професійно діє у захисті. Власне кажучи, його дуель із карагандинським «Шахтарем» є показовою. Адже, попри виїзну поразку (2:4), вдома хорвати зуміли перебудуватися й досягти потрібного їм результату, обігравши суперника — 3:0. Як на мене, «Дніпро» вже в першій зустрічі має вирішувати завдання щодо проходження в наступний раунд змагань.
 
— Із колишніми знайомими із «Хайдука», часом, не контактуєте?
— Я давно залишив хорватський клуб, і знайомих у мене там майже не залишилося. Здається, лише один чи два товариші, решта вже або роз’їхалася, або більше не працює в клубі. Хоча ця команда мене виховала, але на сьогодні там багато чого змінилося.
 
— А твої нинішні партнери, особливо екс-динамівці, з Артемом Мілевським, який нині виступає за «Хайдук», не зв’язувалися?
— Одверто кажучи, мені про це нічого не відомо. Можливо, йому хтось і телефонував, але ніхто нічого на цей рахунок не розповідав і зі мною думками ніхто не ділився. Це запитання варто адресувати українським футболістам, зокрема, Зозулі чи Бойку.
 
— Як дніпропетровці готуються до цього поєдинку? Можливо, враховуючи останні невдалі виступи на євроарені, Мирон Маркевич щось змінив у підготовчому процесі?
— Ні, готуємося в звичному режимі, як і до решти поперед­ніх матчів. Якихось змін немає. Намагатимемося демонструвати свою гру, й уже в першому матчі спробуємо здобути перемогу. Упевнений, усе залежить тільки від нас. Якщо нам удасться продемонструвати всі найсильніші якості, у «Хайдука» не буде жодних шансів на успіх.
 
— Ніколо, що трапилося з Коноплянкою? Подейкують, після матчу із запорізьким «Металургом» Євген через ушкодження меніска занедужав на п’ять тижнів?
— Складно сказати, на який саме термін вилетів Коноплянка, але він справді має проблеми з меніском. Гадаю, Євген не тільки пропустить матчі з «Хайдуком», а й ще кілька турів внутрішньої першості. Коноплянка — лідер нашого колективу, найкращий футболіст. Певна річ, нам без нього буде дуже й дуже тяжко. Бажаю Євгену якомога скоріше одужати й повернутися на футбольне поле.
 
— Окрім «Дніпра», на цій стадії змагань у Лізі Європи беруть участь ще два українські клуби — «Зоря» та «Металіст». Як гадаєш, які шанси в решти українських колективів пробитися далі?
— Останнім часом рівень української першості, попри всі її проблеми, значно виріс. Минулоріч на міжнародній арені непогано проявив себе «Чорноморець». Можливо, нинішнього сезону удача посміхнеться луганській «Зорі», й вони також здивують не тільки своїх уболівальників, а й усю Європу.
 
— Тобто луганцям цілком до снаги на рівних протистояти роттердамському «Фейєноорду»?
— А чому би й ні? Пам’ятаю, минулоріч вони в нас чимало крові попили. Окрім того, «Фейєноорд» уже давно втратив силу в європейському футболі, задовольняючись доволі посередніми результатами. Наскільки мені відомо, вони також вилетіли з Ліги чемпіонів, і тепер намагатимуться щось показати в європейській Лізі. У футболі немає нічого неможливого, відтак поступ «Зорі» до наступного раунду цілком реальний.
 
— Враховуючи проблеми «Металіста», кого вбачаєте фаворитом у протистоянні харків’ян і польського «Руху»?
— Фаворитом, звісно, вважаю український колектив. Одверто кажучи, не маю жодного уявлення про силу польської команди. Ніколи не цікавився польським футболом, отож давати якісь прогнози стосовно цієї пари мені вкрай складно. Попри все, таких суперників «Металіст» має обігрувати. Адже позначитися має клас і індивідуальна майстерність футболістів. У слобожан добре технічно та фізично підкована команда. Не знаю, що їм може протиставити «Рух».
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей
Футбол | 19 апреля 2024, 06:45 172
Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей

Горняки могут попасть напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 10
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.