Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Паралимпийские игры
| Обновлено 04 августа 2014, 12:02
4048
14

Украинские паралимпийцы выиграли чемпионат Европы по футболу

В финале украинцы разгромили сборную Голландии

| Обновлено 04 августа 2014, 12:02
4048
14
Украинские паралимпийцы выиграли чемпионат Европы по футболу

2 серпня, відбулась безпрецендента подія у світі паралімпійського футболу: національна паралімпійська збірна команда України з рахунком 3:0 перемогла команду Голландії та отримала золото чемпіонату Європи, що проходив з 23 липня по 2 серпня 2014 року в португальському місті  Майя. Це величезна перемога українців,  адже напередодні їм вдалось у півфіналі перемогти чинних чемпіонів світу та Паралімпіади в Лондоні - команду Росії, тим самим змусивши росіян боротись за третє місце з командою Ірландії, яку вони перемогли з аналогічним рахунком. Золото Європи національна паралімпійська збірна команда з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу присвятила світлій пам'яті відомого футболіста та чудової людини - Валентина Белькевича, який раптово помер від розриву тромбу.

Зауважимо, що у зв'язку з численними травмами, у півфіналі та у фіналі грало лише декілька провідних гравців команди, проте це не завадило нашим паралімпійцям стати знову ж таки беззмінними чемпіонами Європи, причому вже  вп'яте, починаючи з 1999 року! Власне перше місце в Європі  - це перша паралімпійська ліцензія у футболі на участь у майбутніх Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

До речі, останній тренувальний збір перед поїздкою на чемпіонат Європи національна паралімпійська збірна з футболу провела на рідній своїй базі - в Національному центрі паралімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів, що в Євпаторії.

Національна паралімпійська збірна команда з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу надзвичайно вдячна Міністерству фінансів України, Державному казначейству України, завдяки яким в умовах надзвичайно складної ситуації в Україні була профінансована участь спортсменів у цьому визначному спортивному форумі чотирьохліття. Окрема подяка спонсорам  - Ощадному банку України та голові правління Ощадбанку Андрієві Пишному, а також глобальному спонсору Чемпіонату світу по футболу FIFA 2014 ТМ BUD.

paralympic.org.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Третья ракетка мира остановила Ястремскую на супертурнире в Мадриде
Теннис | 27 апреля 2024, 22:26 10
Третья ракетка мира остановила Ястремскую на супертурнире в Мадриде

Даяна почти сумела камбэкнуть в первой партии после 0:5, но сил не хватило

Стали известны еще 2 клуба, которые вышли в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 28 апреля 2024, 11:35 2
Стали известны еще 2 клуба, которые вышли в Лигу чемпионов 2024/25

«Арсенал» и «Бавария» гарантировали себе участие в главном еврокубковом турнире

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Kitkit2000
Слухайте, ну чого ви тулите ту Росію де треба і не треба. Грають паралімпійські збірні, думаю умови для паралімпійців в Голландії, та і в той же Росії суттєво кращі, чим у нас. Тим більш приємно, що наші спортсмени з вадами здоров'я показують стабільно високий клас, ніби наперекір всим їхнім проблемам. Щиро вітаю нашу команду і бажаю майбутніх звершень. Гідний приклад для, перш за все, здорових українців, котрі забули, що таке займатися спортом, долати важкі обставини в житті, не словом, а ділом.
vovazin1991
Молодці. Дуже прікольно що люди, навіть з вадами, приділяють таку увагу спорту, самовдосконаленню, а куча молоді бухають і деградують!!!
Ну і звичайно радий що переграли Расію, думаю що могли б переграти і не тільки параолімпійську збірну росії, а й "здорову", ну як "здорову", така яка тратить більше грошей на тренера
hammurapi77
Слава Украине!!!!!!
hammurapi77
что то у россиян в этом году в футболе облом на всех фронтах или даже вообще позор.... молодцы наши футболисты, потому что поняли, что нужно победить... надо расею побеждать на всех фронтах
hammurapi77
так и появились пророссияне ...обидно...так хотелось услышать от них комментарии или хотя бы поздравления в адрес команды ихней тоже страны...
rbIKA4
Рэспект Ребятам!! Молодцы!
Shurat88
Горжусь Вами ребята паралемпийцы, я сам инвалид 3 группы, скрытая форма ДЦП , такие как Вы дают нам вдохновение!
airwolf77
мы всегда в хлам бьём расею,и в боксе буквально,и в футболе,и на войне!
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
hammurapi77
пусть расеяне берут на ворота Акинфеева и тренером Капелло и будет русская капелла.... ай да молодцы украинцы... жду не дождусь что скажут сепараторы наши
hammurapi77
ааааааааа.....мне больше нравится что разбили Расею....ла ла ла ла ла ла ла ла