Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 01 августа 2014, 22:17
6321
21

НСК Олимпийский: «Российского флага на трибунах не было»

Руководство арены заверяет, что сделало все для охраны порядка на матче «Днепр»-«Копенгаген»

| Обновлено 01 августа 2014, 22:17
6321
21
НСК Олимпийский: «Российского флага на трибунах не было»

«З метою недопущення порушень вимог Регламенту та боротьбою з використанням символіки расистського, фашистського та ксенофобського характеру, стюардами перевіряються усі банера та прапори, що заносяться на стадіон. Тому, інформація, поширена в інтернеті щодо російського прапору, не є правдивою», - вказано в заяві НСК «Олімпійський» щодо матчу ФК «Дніпро» - ФК «Копенгаген» (Данія).

«Керівництво НСК «Олімпійський» занепокоєно конфліктною ситуацією, що відбулася під час матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів між командами ФК «Дніпро» - ФК «Копенгаген» (Данія) 30 липня 2014 року.

Звертаємося до представників засобів масової інформації, а також вболівальників не поширювати неправдиву та недостовірну інформацію, не розпалювати ворожнечу та расистські настрої.
 
30 липня 2014 року під час сутички між вболівальниками ФК «Дніпро» та ФК «Копенгаген» (Данія) керівництвом стадіону та управлінням безпеки було зроблено все можливе аби припинити конфлікт, захистити іноземних вболівальників та залишити від відвідання матчу приємні спогади. 
 
Під час  матчу ФК «Дніпро» - ФК «Копенгаген» (Данія) на території НСК було залучено 330 стюардів для проведення огляду глядачів, забезпечення гостинності в блоках, ВІП-секторах і для контролю обстановки на бігових доріжках. Для забезпечення охорони громадського порядку було залучено 84 охоронця служби стадіону (стюардів з безпеки). Відповідно до Закону України "Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв’язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів",  співробітники Міністерства внутрішніх справ України на територію НСК не залучаються. 
 
Також хотілося окремо зазначити, що НСК «Олімпійський» організатору матчу було запропоновано розміщення вболівальників ФК «Дніпро» у блоці 39-41 (протилежний бік від 1 блоку, де були розміщені вболівальники ФК «Копенгаген»), проте за вимогою представників ФК «Дніпро» вболівальників цього клубу було розміщено в блоці 19-21 (близько 3000 чоловік). Слід зазначити, що розповсюдженням квитків НСК «Олімпійський» не займався.
 
Під час сутички співробітниками управління безпеки НСК «Олімпійський» та стюардами були прийняті всі заходи по недопущенню фізичних протистоянь між вболівальниками клубів. Зробивши «живий кордон», стюарди та охорона відтіснила вболівальників ФК «Дніпро» в сторону розміщення їх блоку. В цей час співробітники стадіону піддавались застосуванню фізичної сили з боку ультрас  команди ФК «Дніпро». 
 
Після сутички керівництвом управління безпеки НСК «Олімпійський» було запропоновано для захисту життя та здоров’я іноземних громадян ввести на території стадіону необхідну кількість співробітників міліції, проте, посилаючись на вимоги закону (до статті 15 Закон України від 8 липня 2011 року № 3673-VI "Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв’язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів"),  співробітники міліції відмовились здійснювати ці дії. 
 
Тому, керівництво НСК «Олімпійський», швидко прийнявши рішення, розмістило вболівальників ФК «Копенгаген» в окремій корпоративній ложі (окремо відгороджене місце у бізнес-секторі) для подальшого перегляду матчу. Повідомляємо також, що звернень до медичних фахівців з боку вболівальників не надходило. А прийняте рішення по розміщенню в ложі вболівальниками ФК «Копенгаген» сприйнялось позитивно, із задоволенням. Жодних нарікань щодо роботи співробітників стадіону від вболівальників ФК «Копенгаген» не було.
 
Згідно із пропозицією НСК «Олімпійський» вболівальників ФК «Копенгаген» по завершенню матчу було вивезено на автобусі МВС України в бік готелю.
 
Враховуючи вищевикладене, повідомляємо, що керівництвом НСК «Олімпійський» напередодні та під час проведення матчу було здійснено весь комплекс запобіжних заходів щодо надійного та безпечного проведення матчу міжнародного рівня. Проте в своїх діях НСК «Олімпійський» був обмежений із боку організатору матчу. 
 
З метою запобігання повторення подібних ситуацій на матчах у майбутньому, НСК «Олімпійський» звертається до всіх вболівальників, а також представників ультрас не порушувати правила поведінки на стадіоні, не розпалювати будь-яку ворожнечу та не використовувати фізичну силу задля приниження честі та гідності інших громадян», - вказано в заяві.

Раніше була поширена інформація, що данські фани вивісили російський прапор у себе в секторі, чим спровокували конфлікт. ФК «Копенгаген» спростував факт використовування російського прапору своїми вболівальниками.

Як відомо, УЕФА вже почало розглядання інцидента на цій грі.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
makas11
сделали все "взагали" а на самом деле ничего. Какието статьи приплетают.Да согласно "закону Украины о милиции" сотрудник милиции при оращении граждан о совершаемом или замышляемом преступлении или правонарушении ОБЯЗАНЫ реагировать!!!!!Для этого они и находятся возле стадиона что если создается ситуация где полномочия стюартов исчерпаны реагировать согласно закона.Там было чистейшее хулиганство тобишь нарушение общественного порядка. Это прераготива милиции. Если "ОЛимпийский" заранее неоговорил подобную ситуацию с МВД значит он "непринял все меры по обеспечению порядка". Лгут Киевляне и не краснеют)))
manumi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
airwolf77
за аквафрешную тряпку и завалить могут
NicMos
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
whitelight
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Allar-M
Ну а что удивительного. Посмотрите о чем пишут Тайлер и Кирш. И это на спортивном сайте.
yomayo17
Я би так не написав!!! Ти суперерово все в своїх словах висказав. Респект і уажуха!!! Нєхєр сидіти в тилу, розказувати про "люблю свій клуб". Моя повага, Денис!
alex8-48
Что-то не верится в дибелизм днепровских ультрас,сделать пакость своей команде.
Ультрас Днепра организованный сбаллансированный орган,если бы и атаковали кого ни будь,то все вместе,а не какая-то кучка.
Провокация 100%.
solova63
НСК "умыл руки". Значит за все ответит именно Днепр, а не стадион. И это правильно. Напросились провести матч - ведите себя достойно!
andriy-m7
Я був на стаді і бачив що нічо подібного не було, це лише підтвердило що наші шукають виправдання...
cucumber
типичный околофутбол. не пойму почему столько внимания этому инциденту? ДД и ДК правые, Копенгаген вроде левые, вот вам и причина движухи.
speka
О каких 3 тысячах из Днепра пишет автор что за гон?
timelessness
Сейчас модно просто отмазываться такими фразами: "это не мы, агенты фсб, провокация" и тд. Вам не надоело? Хоть один раз возьмите кто-то на себя ответственность. Неужели ни у кого не осталось яиц?
Dynamo_Kiev09
Ну вот всегда было все хорошо, а вот именно сейчас фанатам Днепра нечего было делать и конечно же ПРОСТО ТАК решили сорвать тряпки у датчан и побиться... Кто то верит что это было ПРОСТО ТАК ??? БЕЗ ПРИЧИНЫ ???
OnlyKyev1927
Бл...ь, ну зачем это было делать? Я надеюсь Олимпийский не попадет под раздачу от УЕФА.
Денис Наливайченко
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил