Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 26 июля 2014, 20:54
1751
4

Юрий ГРИЦЫНА: «Шансы Зари и Мольде 50 на 50»

Специалист поделился ожиданиями от противостояния клубов в рамках Лиги Европы

| Обновлено 26 июля 2014, 20:54
1751
4
Юрий ГРИЦЫНА: «Шансы Зари и Мольде 50 на 50»

Вихованець луганського футболу і автор першого голу київського «Динамо» в національному чемпіонаті, а зараз один із тренерів юнацької збірної України з футболу Юрій Грицина поділився враженнями від гри луганської «Зорі» у другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи.

- Юрію, в матчі другого відбіркового раунду Ліги Європи луганська «Зоря» знову здобула перемогу над албанською «Лачі», але з менш скромним результатом (2:1), на відміну від першого поєдинку. У чому на Ваш погляд причина не настільки переконливої перемоги «чорно-білих» над албанцями в Києві?
- Думаю, що перш за все це пов'язано з деякою недооцінкою суперника. У першому матчі в Албанії мої земляки, судячи з рахунку, впевнено переграли суперника - 3:0, але, на жаль, трансляції з цієї балканської країни не було, тому детально оцінити гру команд складно. Ще на хлопців, судячи з усього, тиснув психологічний тягар через ситуацію, що склалася в їх рідному Луганську.

- Тільки ці фактори вплинули на гру луганчан?
- Не тільки. Перед початком сезону «Зоря» втратила двох ключових гравців: боснійського збірника Тоні Шуніча і одного з лідерів атак бразильця Даніло, що, певним чином позначилося на фоні загальнокомандної гри. Є нові футболісти в команді, а для зіграності потрібен час. У цілому ж підопічні Юрія Вернидуба на полі київської «Оболонь Арени» володіли ігровою і територіальною перевагою над футболістами «Лачі» і, головне, зуміли досягти переможного результату. А якби зіграли луганці на полі свого рідного «Авангарду», думаю, що рахунок у поєдинку був би значно більшим, адже вдома рідні вболівальники і стіни допомагають.

- Наступним суперником луганчан буде досвідчений норвезький «Мольде». Які шанси українців у протистоянні з таким поважним суперником?
- Скажу, що шанси обох команд рівні, 50 на 50. Ні більше, ні менше. Норвежці - досвідчена команда. Досить давно і часто грає в європейських кубкових турнірах, а це безцінний міжнародний досвід, чого на даному часовому відрізку бракує моїм землякам. «Мольде» - один із лідерів сучасного футболу в Норвегії. У них добротна футбольна інфраструктура. Щодо ігрових сторін, можна відзначити, що скандинави сповідують потужний, силовий футбол, що більше нагадує британський стиль. За загальним ігровим класом зараз світовий футбол вирівнявся, і апріорі слабких команд на даному етапі Ліги Європи просто немає. Перший матч пройде в Києві і тому луганчанам необхідно забезпечити потрібний результат у себе вдома, щоб спокійніше почуватися в Мольде. Сподіваюся і вірю, що футболісти «Зорі» зуміють здобути перемогу над норвежцями і вийти у плей-офф другого за значимістю європейського клубного турніру.

Віктор Хохлюк, «Футбол 24»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Шикарный мяч в ворота Украины был признан лучшим голом плей-офф Евро
Футбол | 29 марта 2024, 04:12 0
ВИДЕО. Шикарный мяч в ворота Украины был признан лучшим голом плей-офф Евро

Альберт Гудмундссон забил в ворота «сине-желтых» за Исландию в финале квалификации

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 10
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Денис Наливайченко
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wildva
Плохо то, что первый матч дома и Янник "бесстрашный" Боли струсил возвращаться.
NicMos
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил