Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 июля 2014, 17:37
1539
1

Богдан ШУСТ: «Делаю все, чтобы заслужить доверие Рахаева»

Футболист «Металлиста» поделился ожиданиями от нового сезона

| Обновлено 25 июля 2014, 17:37
1539
1
Богдан ШУСТ: «Делаю все, чтобы заслужить доверие Рахаева»

У міжсезоння були чутки, що «Металіст» хоче придбати Гільєрме Очоа, який у складі мексиканців став одним із героїв чемпіонату світу, однак із цим голкіпером щось не склалося, відтак на зборах зробили ставку на Богдана Шуста, який минулого чемпіонату прові

— Богдане, чи не розмовляли з Ігорем Рахаєвим? Може, він запевнив вас, що бачить першим номером наступного сезону?
— Мені ніхто нічого не гарантував. Та й у такій ситуації це тяжко припустити. Збори для того й проводяться, щоби дати футболістам ігрову практику, випробувати якісь варіанти. Усі отримують шанс показати себе, а тренер вирішує, як бути далі. Але, звичайно, роблю від себе все залежне, щоби заслужити довіру Ігоря Володимировича.

— Як оцінюєте свою форму після зборів? Чи готові до сезону?
— Ми добре попрацювали. Тренер сказав, що все виконали. А щодо відсотків готовності, то почуваюся в плані «фізики» добре, але все покаже чемпіонат.

— На зборах у чотирьох останніх матчах ви пропустили вісім м’ячів. Який з них найприкріший?
— Були різні моменти. Звичайно, завжди неприємно пропускати. Але на підготовчому етапі це не головне. Важливіше проаналізувати помилки, зробити правильні висновки та не допустити подібного в матчах чемпіонату та Ліги Європи. Узагалі, на зборах нереально грати ідеально, адже тренер експериментує зі складом, взаєморозуміння не таке, як у офіційних поєдинках, коли весь час грає основа.

— Ваш колега Олександр Рибка в одному із спарингів пропустив од «Аль-Хіляля» метрів із 60-ти. Бачили колись щось подібне?
— У цьому немає нічого надзвичайного. Усі допускають помилки й будуть їх допускати. Добре знаю Сашка. Думаю, на ньому це ніяк не позначиться. У Рибки все гаразд із психологією.

— Ви з якої найдовшої відстані пропускали?
— Навіть не задумувався над цим. Та й не бачу у цьому сенсу, адже не важливо, з якої відстані, важливо, в якому матчі та в якій ситуації. Можна з пенальті пропустити у відповідальному поєдинку, й потім не знаходити собі місця, але головне — рухатися вперед, удосконалювати свою гру.

— У спарингу з московським «Динамо», з яким зіграли внічию — 2:2, ви парирували пенальті. Просто пощастило?
— Просто м’яч поцілив у стійку.

— Знали, що в «Динамо» удар із 11-метрової позначки виконував Александер Бюттнер, який свого часу виступав за «Манчестер Юнайтед». Чи особа того, хто б’є, не грає для вас особливої ролі?
— Так, звичайно, я знаю цього футболіста, але немає особливої різниці, хто виконує. Стараюся концентруватися на власних діях.

— Попереду у вас перший матч чемпіонату із «Зорею». Які сподівання від цього двобою?
— Зараз хочеться визначеності. Але більше за все бентежить ситуація в Україні. Хочеться, щоби все, нарешті, заспокоїлося.

— Луганці залишилися без Данило та Тоні Шунича. Це вам на користь?
— У першому матчі з албанським «Лачі» «Зоря» показала, що зараз є повністю мобілізованою, грає з великим бажанням.

— «Зоря» вже розігрілася в матчах єврокубків. Це їм на руку?
— Та як сказати. Ми також із добрим словом підходимо до чемпіонату, спраглі до матчів прем’єр-ліги. Із нетерпінням очікуємо на гру з луганцями, тож на полі з’ясуємо, хто сильніший.

— Пам’ятаєте матчі із «Зорею» минулого сезону?
— Нам завжди було тяжко з луганцями. Минулий сезон — не виняток. На виїзді й удома зіграли із цим суперником унічию, а кожен матч проходив у безкомпромісній боротьбі, з високою самовіддачею з іншої сторони. Думаю, чергове наше протистояння також буде цікавим для вболівальників.

— «Металіст» несподівано залишили Хосе Соса, Алехандро Гомес і Джонатан Кристальдо, ще раніше — Себастьян Бланко. Прикро, мабуть?
— Усі вони, крім одного, пройшли повноцінні збори, тож надіємося, що повернуться. Наскільки мені відомо, керівництво клубу робить усе можливе у цьому напрямку.

— Відсутність провідних легіонерів — це удар по команді?
— Це — висококласні футболісти, тож відсутність кожного з них є відчутною. Тим більше, коли це незаплановані речі. Тренер награвав схеми, футболісти розумілися між собою, а тут раптово все це ламається. Усе одно, вважаю, в нас гідний підбір виконавців.

— Наостанок: ви родом із Західної України. Якби вас запросили до Росії, чи погодилися би?
— Зараз це не актуальне питання. Повністю розділяю позицію Руслана Ротаня, який сказав у інтерв’ю, що на даному етапі бути українцем і виступати в російській команді — це несумісні речі.

Сергій ТАЛИМОНЧИК, Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Serg777
Наостанок: ви родом із Західної України. Якби вас запросили до Росії, чи погодилися би?
Как можно задавать такие вопросы,Серёжа ты с головой дружишь?