Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 июля 2014, 13:49
1177
1

Павел ХУДЗИК: «В Луганске сейчас очень страшно»

Футболист «Зари» поделился ожиданиями от нового сезона

| Обновлено 25 июля 2014, 13:49
1177
1
Павел ХУДЗИК: «В Луганске сейчас очень страшно»
w3.lg.ua

Для луганської «Зорі», щонайменше, до зими усі матчі будуть гостьовими. Команда базуватиметься в Запоріжжі. В самому Луганську зараз дуже неспокійно й перебування в цьому місті є небезпечним для життя. Про це і не тільки в інтерв’ю «Футбол 24» розповів півзахисник «Зорі» Павло Худзік.

- Павле, як пройшла підготовка до сезону? Чим вона відрізнялася від попередніх років?
- На відмінну від попередніх років, ми цього разу більше працювали із м’ячем. Крім того, навантаження були суттєвішими. Це пов’язано з тим, що нам упродовж сезону потрібно виступати на трьох фронтах – в Лізі Європи, чемпіонаті та національному Кубку.

- Непроста ситуація на Сході України також вплинула на передсезонну підготовку?
- Звісно… Ми повинні були зібратися в Луганську, там провести перший етап підготовки і лише після того вирушити на збір в Словенію. Але через цю ситуацію наші плани змінилися. Ми перебралися в Запоріжжя. Будемо в цьому місті базуватися до зими.

- А коли були востаннє в Луганську?
- Коли проводили останній матч минулого сезону. Після тої гри ми усі роз’їхалися і більше в Луганськ не приїздили.

- Знаєте яка зараз ситуація в Луганську?   

- Знаю зі слів працівників клубу. Вони розповідають, що місто уже не впізнати, взагалі там страшно, багато руїн, сепаратисти забирають у людей автомобілі. Дуже страшно…   

- У вас залишилася якась нерухомість в Луганську чи ви знімали помешкання?           
- Я орендував квартиру, у мене немає там власної нерухомості.

- Що кажуть легіонери «Зорі»? Їм дуже страшно?   
- Ви знаєте, Шуніч та Даніло уже покинули «Зорю». Залишилися балканці. Вони не виглядають наляканими, адже уже подібне пережили. Та й в Запоріжжі усе спокійно, не має причин боятися. Ходимо гуляємо по місту, усе спокійно. Керівництво клубу створило нам усі необхідні умови, за що їм спасибі.

- Тоді перейдемо суто до футболу. Що скажете про албанську «Лячі»? Зважаючи на впевнену перемогу (3:0), питання із виходом в наступний раунд Ліги Європи уже вирішене?   
- Не сказав би, що вирішене. «Лачи» - добротна команда, вміє грати в пас. Безперечно, ми їх по ділу перемогли, могли і більше забити. Але розслаблятися не варто. В Лізі Європи немає слабких команд, будь-хто може припіднести сюрприз.

- Навіть не найсильніша команда Албанії?
- Так, звісно. «Лачи», повторюю, є добротною командою. Вони вміло комбінували, грали в пас. Безперечно, клас «Зорі» вищий, що і показав підсумковий рахунок. Але албанці можуть налаштуватися на матч-відповідь, тому нам не можна розслаблятися.

- Якщо албанцям не вдасться створити сенсацію, то «Зоря» виходить на переможця пари «Мьольде» (Норвегія) - «Горіца» (Словенія). Мабуть, варто налаштовуватися на скандинавів?
- Так, вони ж у першій грі перемогли із рахунком 4:1. Але ще не дивилися матч, не вивчали норвежців. Надто рано для цього. Спершу потрібно пройти албанців, зіграти із «Металістом», а уже потім вивчати «Мельде». Вирішуємо проблеми по мірі їх поступлення.

Гліб ВАКОЛЮК, «Футбол 24»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
hammurapi77
не были бы дураками луганчане и жили бы себе спокойно... ну почему чтобы понять нужно обязательно получить по голове