Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 июля 2014, 21:42
13127
41

Фанаты просят перевести Таврию на материковую часть Украины

Ультрас обратились к президенту страны Петру Порошенко

| Обновлено 14 июля 2014, 21:42
13127
41
Фанаты просят перевести Таврию на материковую часть Украины
tavriya.com.ua

Ультрас симферопольской «Таврии» обратились с открытым письмом к президенту Украины Петру Порошенко, ряду других чиновников и просто влиятельным людям с просьбой временно перевести клуб на материковую Украину.

По мнению фанатов «Таврии», оптимальным вариантом для клуба является его временное базирование на территории материковой Украины, в Киеве, и призвали всех неравнодушных и меценатов помочь в этом вопросе. Они также указывают на небезопасность существования клуба на территории полуострова:

«Не обеспечена безопасность игроков и болельщиков, авиасообщение с полуострова нет, наземное транспортное сообщение крайне затруднено, невозможны финансовые операции. Многие крымчане были вынуждены покинуть полуостров. Среди них и много симферопольцев — болельщиков Таврии».

Полный текст письма:

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ГО «КЛУБ УБОЛІВАЛЬНИКІВ ТАВРІЯ»

Кому:

Порошенко П.А. - Президенту України
Булатову Д.С. – міністру Молоді та Спорту
Конькову А.Д.- президенту ФФУ
Данілову В.Б - Президенту УПЛ
Суркісу Г.М. - Віце-Президенту УЕФА
Попович Н.К. - представнику Президента України в АР Крим
Кличку В. В. - Київському міському Голові
Ляшко О.В. - Народному Депутату України

Фірташу Д.В.
Борисову Ю.С.
Куніцину С.В.
Сенченко А.В.
Леонову Е.В.
Денисовій Л.Л.
Рабіновичу В.З.
Оніщенко А.Р.
Селюку Д.Д.
Новинскому В.В
Джемілеву М.А.
Чубарову Р.А.
Коломойскому И.В.
Ахметову Р.Л.

ВО «Свобода»
Партія «УДАР»
Партія «Батьківщина»
Радикальна партія Украіни
ВМГО «Сокіл»
«Земляцтво Кримських татар в м. Києві»
«Кримська Діаспора»
ГО «Крим СОС»
Group DF
SCM

Після окупації Криму провідний футбольний клуб півострова знаходиться на межі зникнення. СК Таврія (Сімферополь) – перший чемпіон України, володар Кубку України 2010, учасник змагань Вищої ліги СРСР, незмінний учасник Прем'єр-ліги України. Керівництво і власники клубу фактично самоусунулись від виконання своїх обов’язків, гравці не отримують оплату і інформацію щодо майбутнього клубу, інфраструктура не функціонує. За результатами змагань Прем’єр Ліги 2014 наша команда вперше за свою історію посіла передостаннє місце і вилетіла в нижчий дивізіон. Втім через фінансові труднощі і, насамперед , через окупацію півострова російськими військами, виступ СК Таврія в Першій Лізі ЧУ під загрозою.
Станом на сьогодні нормально функціонувати на окупованій території клуб не має змоги, не забезпечена безпека гравців і вболівальників, авіасполучення з півостровом немає, наземне транспортне сполучення вкрай ускладнене, неможливі фінансові операції. Багато кримчан були змушені покинути півострів. Серед них і багато сімферопольців – вболівальників СК Таврія. Активні прихильники Таврії (ультрас) завжди були патріотами України і неодноразово це доводили на трибунах і поза ними. Саме ультрас Таврії висловлювали активну проукраїнську позицію під час Євромайдану, були учасниками Революції гідності в Києві, і захисниками українських мітингів на півострові. Дехто з ультрас Таврії зазнали насильства і дискримінації з боку окупантів. Багато хто з активних вболівальників були змушені залишити півострів. Сьогодні частина фанатів СК “Таврія” захищає незалежність і цілісність держави зі зброєю в руках у складі Добровольчих батальйонів.

Ми звертаємо увагу суспільства на важливості збереження історичного і самобутнього українського футбольного клубу “Таврія” Сімферополь. Наш клуб – один із символів Незалежної України, її Перший Чемпіон. Досягнення і звершення «Таврії» - частина українського футболу Криму. Вразі зникнення СК «Таврія» існує великий ризик того, що окупаційна влада створить «клон» і «присвоїть» історію і досягнення Таврії. Ми маємо інформацію, що менеджмент СК Таврія в змові з окупаційною владою чекають саме на припинення існування СК Таврія і мають плани щодо реєстрації нового СК Таврія згідно з законодавством РФ (Ветераны «Таврии» зарегистрировали новый клуб — ООО ФК «Таврия»).

Наразі ми бачимо оптимальним для клубу – тимчасове (до виведення окупаційних військ) базування СК Таврія на території материкової України. Через велику кількість кримських переселенців в столиці, мабуть, найкращим буде базування клубу саме в Києві. Усвідомлюючи фінансові складнощі потенційних інвесторів, вболівальники Таврії із розумінням поставляться до виступів клубу в Першій і навіть і Другій Лізі ЧУ. Першочерговим завданням є саме ЗБЕРЕЖЕННЯ КЛУБУ! Звичайно, ми готові розглянути всі варіанти, які будуть в інтересах команди.

Закликаємо всіх кримчан, людей, які свого часу мали відношення до СК Таврія, потенційних інвесторів, футбольних функціонерів, чиновників, меценатів, любителів футболу докласти МАКСИМУМ зусиль для збереження Футбольного Клубу «Таврія». Ми віримо, що окупація Криму – явище тимчасове. Наша місія – збереження історичного, культурного і спортивного надбання для звільненого українського Криму. Ми, активні вболівальники Таврії, долучатись до обговорення майбутнього клубу і по мірі сил сприяти його відродженню.

ПС. Мрія та сама - святкування Чемпіонства України на стадіоні «Локомотив» в українському місті Сімферополь.

ГО «КЛУБ УБОЛІВАЛЬНИКІВ ТАВРІЯ»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Черноморец хотел получить за Салюка
Футбол | 28 марта 2024, 12:13 0
Стало известно, сколько Черноморец хотел получить за Салюка

Предложение «Хаммарбю» оказалось неинтересным одесскому клубу

Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией
Футбол | 27 марта 2024, 18:14 0
Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией

Михаил также признался, что уже устал от камбэков и хочет выигрывать более уверенно

Комментарии 35
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Patron
Бред!!!!!!!!!!!!
Валерий Погребов
Разводняк, таких болелов в Крыму нет, сами придумали, чтоб смуту поднять.
Хрюн Моржов
Такой длиннющий список "адресатов получателя" - первый признак показухи. Это значит всем и никому, заранее не рассчитывая не только на результат, но и на реакцию даже. Зато попиариться красиво. Всем еынешним основным официальным лицам страны показаться. И в СМИ засветиться. Поэтому, я и писал предыдущий пост - почему список короткий. Не все это понимают, приходится разжевывать.
aicraft1965
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Хрюн Моржов
А почему " список адресатов" такой короткий? Может еще пару- тройку сотен фамилий туда вписать?
Хрюн Моржов
Боюсь, что все против... А "письмо"- некая единичная показуха, сродни тем провокациям соседей из сопредельных территорий на Донбассе. Только с противоположным знаком.
Хрюн Моржов
А себя они просят перевести на материковую часть Украины вместе с Таврией? Зачем им клуб, на игры которого они не смогут не только ходить, но и подавляющее большинство из этих ультрас (не только всех, сдавших украинские паспорта по "Закону об оккупированных территориях", но и многим не сдавшим) далеко не всегда смогут ездить на "домашние матчи" клуба куда-нить в Херсон или Мелитополь?
skorposha
Проведи зібрання... я і сам не знаю - вони більше за те щоб втекти на материк ніж щоб Україна керувала в ФК "Таврія"..
З материка їх би підтримали, а от чи треба вони Московії...
Вячеслав Леонтьев
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
skorposha
Оксан, погода справді гарна і пляжі, на жаль переповнені... ну я зараз в Овідіопол (30 км) і Одеських не бачу... але ж "біженці з Донбасу" на пляжах не живуть, правда?
Я за Україну, але я за україну яка не бреше... брехню лишіть північним сусідам)
Tetiy
Вы чего??? Что за бред? Фанаты всех клубов открыто поддерживали соборную и единую УКРАИНУ!!! Если короткая память, то известный хит про Путина запустили именно футбольные фанаты. Или может Вы реально думаете, что показанные результаты псевдорефрендума соответствуют действительности? Ребят там действительно жаль! Они хотя бы пытаются что-то сделать, а фукать и оскорблять в интернете это проще всего, никто по лицу в ответ не даст...
skorposha
Бо гроші на клуб були не його - все просто)
"Севас" - проект, а "Таврія" - клуб з багатими традиціями... втім зараз це невелика різниця через те що свого часу в укрвлади не вистачило сили волі просто БОРОНИТИ СВОЄ...
manumi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
skorposha
Якщо це - не крячка... і справді існує пару сотень людей що поставили підписи...
У вас ДВА виходи - або знайти нормального олігарха що стане джерелом фінансування
або створити акціонерний клуб що візьме на себе фінансові питання.
Все решта - бла-бла-бла на політичні мотиви... і як там в анекдоті "и козёл который за всё платит")
Я ФК таврію любилю давно (в мене тато в сімферополы учився) і шкода було б втратити цей клуб, але "з пісні слова не викинеш" - хто буде платити???
kolezey2
надо объективно на вещи смотреть,перевезти не проблема,вопрос что и как дальше делать
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Lubart`s Castle
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kazap.net
За клуб надо бороться. В Херсоне - это очень близко. Хотя необходима инфраструктура. Не скоро появятся и преданные болельщики, которые полюбят всей душою футбол. Но, в Киеве?
ryzhkos78
самая адекватная новость от крымчан с февраля месяца... пусть играют... но где найти спонсора? разве что Коломойский возьмет как инструмент для троллинга))
Naum1221
Раніше треба було думать, а не форсить за рашку! Зрозуміло, що більшість це люди, які переїхали з Криму, але самі винні, що не втримали півострів