Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 июня 2014, 17:30
2921
8

ЦЫГАНЫК: «Слабо представляю, что Дедышин поднял бы руку»

Известный журналист – о конфликте Дедышина и Гудымы

| Обновлено 24 июня 2014, 17:30
2921
8

Телеведучий програми «Профутбол» про конфлікт карпатівців Володимира Гудими та Ігоря Дедишина і вчинок свого співучого колеги Андрія Столярчука під час роботи на матчі чемпіонату світу Бельгія - Росія.

Довкола львівських «Карпат» знову спалахнув гучний скандал. Нападник львівської команди Володимир Гудима звинувачує генерального директора клубу Ігоря Дедишина у рукоприкладстві, подавши заяву до міліції та прокуратури. Адвокат футболіста взагалі готовий вимагати відсторонення Дедишина від футболу. Сам же функціонер заявив, що буде подавати на Гудиму до суду за наклеп.

Цікаво, що ще одним «фігурантом» цієї історії став ведучий програми «Профутбол», футбольний експерт і коментатор Ігор Циганик. Принаймні, за словами Дедишина, саме Циганик і познайомив його з Гудимою. Сам Ігор в інтерв'ю МatchDay підтвердив слова генерального директора львівського клубу. 

- Прочитавши інтерв'ю Гудими, трохи здивувався, тому що я, за великим рахунком, був ініціатором знайомства футболіста з Ігорем Дедишиним, - розповів Ігор Циганик. - З Гудимою я особисто познайомився кілька років тому. Тоді я часто їздив на матчі другої команди «Карпат». У той час там грав Юрій Мартищук, з яким ми товаришували. Власне, через Юрія я і познайомився з Гудимою. Одного вечора мені вже зателефонував сам Гудима і, м’яко кажучи, стривоженим голосом розповів, що потрапив у біду. Мовляв, програв букмекерам певну суму грошей, і запитав, чи не міг би я йому цю суму позичити. Сума, до речі, була досить значною. Точно не пригадаю, але десь близько 5 тисяч доларів. В мене таких грошей не було, але стало шкода хлопця, який в буквальному сенсі не знав, що робити, зважаючи на те, що наступного дня йому потрібно було віддати гроші. Сам Гудима, до речі, і запропонував, звернутися по допомогу до клубу. Сказав: «Можливо, мені якимось чином клуб допоможе?» На той момент, як я вже говорив, Володимир був гравцем другої команди «Карпат», виступав у другій лізі. Запитав у нього: «Яким чином тобі можна допомогти?» На що Володимир відповів, мовляв, у тебе гарні стосунки з Дедишиним, не міг би ти звернутися до нього, бо в мене, правда, безвихідь, і це, мабуть, останній шанс розрахуватися з боргами. Я подзвонив Дедишину, хоча було вже доволі пізно - близько 23-ої чи 24-ої години. Сказав, що до мене звернувся футболіст «Карпат», в нього така біда, якщо можете - допоможіть. Все-таки хлопець - ще дитина, кожен має право на помилку, і, зрештою, він ваш гравець. Дедишин одразу включився в роботу, буквально ще до ранку всі борги були погашені. Якщо говорити прямо, на той момент він просто «відкупив» Гудиму у букмекерів. Так що Ігор розповів все, як було насправді. 

- Сам Гудима заявив, що Дедишин вдарив його під час розмови за відмову підписати документ щодо відсутності фінансових претензій до «Карпат»...
- Читав це, але чесно кажучи, знаючи Дедишина 17 років, а ми разом вчилися в університеті, слабо уявляю, що він підняв би на когось руку. Впевнений, що було не зовсім так, як розповів Гудима. Ми з Дедишиним добре товаришували, спілкувались, разом граємо у футбол. У нас бувають різні ситуації, ми можемо інколи посваритися: буває, йому не все подобається, що я говорю у програмі на адресу «Карпат». Але я ніколи не помічав за ним якоїсь агресії. Тому в те, що він там когось ударив, я не дуже вірю.

- На вашу думку, як вирішиться ситуація?
- Важко сказати. Я спілкувався з Гудимою, і він справив на мене враження адекватної людини. Просто знаю, що після ситуації з букмекерами Дедишин, як кажуть, взяв Гудиму «під крило», і, в принципі, багато в чому йому допомагав. Наприклад, тоді, коли Гудима машину розбив. І таких ситуацій, про які я знаю зі слів інших футболістів, вистачало. Дедишин насправді часто допомагав Гудимі.

- Не можемо пройти повз ще одну резонансну подію. Ваш колега Андрій Столярчук після голу в матчі Бельгія - Росія у прямому ефірі проспівав частину відомої фанатської пісні про Путіна. Як ви ставитесь до такого вчинку?
- Нормально. Якщо б у мене була можливість, вчинив би так само. Зараз дуже напружена ситуація, і хто б що не говорив, на мою думку, ми нині перебуваємо у стані війни проти сусідньої країни. Андрій, як свідомий громадянин України, має якимось чином демонструвати свою позицію. Його підтримали 90 % українських уболівальників. Я в тому числі. А що стосується якихось гіпотетичних покарань... Рядки, які проспівав Андрій, цілком пристойні. До того ж, вважаю, вони цілком відповідали і настрою глядачів. Якщо його за цей вчинок покарають, я буду першим, хто стане на його бік.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FoZZy
Как хорошо, когда на канале есть свой "адвокат", который будет оправдывать любые действия руководителей клуба. На Футболе главный адвокат львовского клуба - Витя Вацко, который оправдывает руководство как может, а на 2+2 - Игорь Цыганык. Так можно все что угодно сделать, все равно потом ''мастера слова'' подадут это аудитории "как надо". А то, что во львовском клубе руководители с мягко говоря не безупречной репутацией, чтобы не сказать хуже, я думаю знают все. Так что тут, господа "адвокаты", как не оправдывай, все равно никто не поверит. Ну кроме тех, кто за этот клуб "болеет" и не хочет видеть то, что многие уже давно заметили.
N_issan
Все правильно Цыганык говорит ,Дедишин руку не подымал, поджопник делается ногой. Столярчук тоже не прав , начал песню допевай до конца.
SprutGrigoriy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил