Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 июня 2014, 16:39
1552
0

Игорь ДЕДЫШИН: Карпаты отказываются от арендованных игроков

Генеральный директор «Карпат» рассказал о последних изменениях в команде

| Обновлено 18 июня 2014, 16:39
1552
0
Игорь ДЕДЫШИН: Карпаты отказываются от арендованных игроков

– Чим зумовлено рішення відмовитися від послуг Олександра Севідова?
– Це було спільне рішення двох сторін. Від себе хочу подякувати Олександру Володимировичу за роботу в «Карпатах». Він показав себе порядною людиною, погодився очолити команду у важкий час, налагодив хороший мікроклімат в колективі, працював чесно і добросовісно. Наш клуб справді щиро бажає йому успіхів в майбутньому.

– Хто очолить «Карпати» в новому сезоні?
– На 99% новим тренером стане Ігор Йовічевіч. Зараз він навчається на курсах центру ліцензування ФФУ і готується отримати ПРО диплом УЄФА. Відповідно до футбольних законів, тренер, який зарахований на такі курси, має право виконувати обов’язки головного тренера клубу. Саме з приставкою в.о. Ігор Йовічевіч буде керувати командою до того часу, коли він не отримає ліцензію. А далі – побачимо.

– Команда повернулася з відпустки. Які зміни на неї чекають? Чи залишиться в «Карпатах» хтось з орендованих гравців?
– Ми відмовилися від практики орендованих гравців. Або в футболіста є контракт із клубом, або він не виступає в «Карпатах». Це наше принципове рішення.

– «Дніпро» заявив про бажання придбати Павла Ксьонза. Чи отримував клуб офіційні листи з пропозиціями?
– Від «Дніпра» по Ксьонзу не було жодних офіційних пропозицій. 

– Яка доля чекає на Льопу, Худоб’яка, Тищенка, Касьяна, Міхальова, Кополовця, Озарківа, Бідловського, Жовтюка, Подоляка та інших гравців, які знаходяться в оренді в інших клубах?
– У Льопи закінчився контракт з «Карпатами». Умови, на яких він готовий був продовжити угоду, видалися нам неприйнятними, тому ми з ним співпрацю не продовжили. Озарків перебуватиме в оренді в «Олександрії» до кінця року, Бідловський вже став повноцінним гравцем тієї ж «Олександрії». Касьян швидше за все продовжить свої виступи в Росії. Інші гравці повертаються до Львова і ті, кого захоче побачити в команді головний тренер, поїдуть на збори. Інші – шукатимуть собі нові команди.

– Де «Карпати» проведуть літні збори? 
– Перший збір пройде у Львові. На другий команда поїде до Словенії. З відпустки гравці вийшли 16 червня. На даний момент команд проходить поглиблений медогляд, а за ним – тестування і 19 числа приступає до повноцінних тренувань. Ми дали ще трохи часу відпочити нашим збірникам – Балажіцу, Костевичу та Даушвілі. Ксьонз і Міхальов через особисті обставини приєднаються до нас 19 червня. Щодо Підківки та Марковича, то вони готуватимуться до фінальної частини юнацького Євро, що стартує 19-го липня. Ми б хотіли, щоб вони провели повноцінні збори бодай у Львові, адже розраховуємо на них, як на потенційних гравців першої команди.

– Курс на омолодження складу не зміниться?
– Не стільки на омолодження, скільки на українізацію. Ми прагнемо досягнути показника, коли б 60-70% гравців «Карпат» були місцевими вихованцями. Їм треба давати шанс. Не будемо також наразі зарікатися від легіонерів. Якщо на окремі позиції бракуватиме гравців, вже здатних грати в Прем’єр-лізі і допомогти росту нашої талановитої молоді, можливо й запросимо легіонерів. Але до цього процесу будемо підходити дуже й дуже обережно та виважено. 

– Яка ситуація із Сергієм Зеньовим?
– У нього є бажання змінити чемпіонат. Контракт у Сергія з нами закінчувався 30 червня цього року, але футболіст звернувся до нас з проханням відпустити його раніше, аби він зумів працевлаштуватися і пройти повноцінні збори зі своєю новою командою. За наявною в мене інформацією, невдовзі ми зможемо побачити його у футболці одного з клубів німецької Бундесліги. Дай Боже, аби в Сергія все вийшло. Ми як клуб, який долучився до його становлення як футболіста, будемо пишатися цим і гордими від того, що наш, можна сказати, вихованець виступатиме в одному з провідних чемпіонатів світу. Однозначно, ми йому вдячні за роки проведені у Львові і в той вклад, який він вніс у здобутки клубу. 

– Чи будуть грати «Карпати» на «Арені Львів»?
– Ми хочемо, і ми будемо там грати, але тільки після того, як міська рада виконає свої зобов’язання перед клубом.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.