Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 11 июня 2014, 16:20
9056
12

Открываем Бразилию вместе. Бразилия украинца Эдмара

Футболист «Металлиста» показал город, рассказал о любимой музыке и поделился ожиданиями от мундиаля

| Обновлено 11 июня 2014, 16:20
9056
12
Открываем Бразилию вместе. Бразилия украинца Эдмара
Sport.ua

Життя у «корках»

Едмар де Ласерда Галовський – «пауліста», тобто уродженець  Сан-Паулу. Ед народився і виріс у місті Моджі-дас-Крузис – муніципалітеті штату Сан-Паулу, що є найбільш економічно розвинутим населеним штатом країни. Популяція цього штату  майже така ж, як всієї України – 41 з половиною мільйон мешканців.  Сан-Паулу – ділова артерія Бразилії. Основне враження про це місто –  велетенські транспортні затори, в яких люди проводять, певно, більшу половину свого життя!

Для того, щоби дістатися до Експо-центру «Трансамерика-Експо», де ФІФА проводила свій 64-ий Конгрес, нам довелося їхати з аеропорту майже три години!

За цей час Едмар розповів про довжелезну ріку Тієте (вимовляється Чьєте), що простяглася через усе місто і значну територію штату  на понад тисячу кілометрів (якщо точно на 1 150 км). Ріка була шалено забруднена,  і громада міста, за підтримки влади, вирішила власними силами почистити водойму від шлаку, який упродовж століть активно скидали всі, кому завгодно. Сморід на всю транспортну артерію Сан-Паулу стояв неймовірний, він відчувається і зараз, але, за словами Едмара, це незрівнянно менше, ніж було кілька років тому. При цьому люди продовжують чистити ріку.

Фавели при дорозі

Хмарочоси ділового центру змінюються фавелами: дерев‘яні хатки без вікон, із шматяними шторами розташовані просто при дорозі.

- Уяви собі, як там живуть люди, - каже Ед, - взагалі у фавелах мешкають чимало хороших нормальних людей. Основна проблема, звісно, що там є достатньо бандитів, які торгують наркотиками і зброєю, тому у фавели й  небезпечно заходити.

Взагалі через наявність таких «суворих хлопців»  питання безпеки у Сан-Паулу, як і у Ріо, дуже загострене:

- Ці хлопці можуть просто підійти до машини, коли ти стоїш на світлофорі, - розповідає наш український бразилець, - вони  витягнуть пістолет і вимагатимуть віддати все, що маєш. На жаль, неодноразово були випадки, коли так людей і вбивали.

Я – Загало!

Відома на всю країну історію, коли видатний гравець і тренер, чотириразовий чемпіон світу (двічі, як гравець і двічі, як тренер)  Маріо Загало  зупинився на червоне  світло і до його машини, в якій  сиділа вся сім‘я синьйора Маріо, підійшли четверо зі зброєю. Він сказав їм: «Я – Загало!», а вони: «А нам байдуже, віддавай гроші!». Маріо Загало змушений був віддати все, що мав. Добре, що нікого не чіпали і, після пограбування, Загало поїхав на своїй машині геть.

Така ситуація змушує людей вживати дуже серйозних заходів безпеки. Відтак є спеціальні житлові райони, на в‘їзді в які стоїть озброєна охорона, що перевіряє документи кожного водія. При в‘їзді водій повинен відкрити вікна у машині, аби поліцейський бачив, хто сидить в авто. Власне в такому районі мешкає у муніципалітеті Моджі-дас-Крузис сам Едмар.

Як такого.  історичного центру у Сан-Паулу немає, відтак наша екскурсія по мегаполісу в основному тривала в машині, оскільки заїжджати кудись є сенс лише тоді, коли є відповідні справи.



Людина з бразильським та українським серцем

Отримавши акредитацію ФІФА, ми продовжили рук у «корках», розмовляючи на теми футболу і слухаючи улюблену групу Еда  – «Океан Ельзи».

- Коли  я залишаю Бразилію після відпустки, то у мене щемить серце  – так, наче не хочеться їхати. Однак, коли я живу й граю в Україні,  мені не особливо хочеться до Бразилії, - жартує Едмар. Він вже одинадцять років мешкає у країні, яку також справедливо називає своєю. До Сан-Паулу, до батьків і двох сестер та брата, Едмар де Ласерда Галовський  приїхав разом з українською сім‘єю – дружиною Тетяною, двома синами та тещею.

Бразильський шашлик

Для того, щоби відчути бразильську кухню, Ед запросив до традиційного бразильського ресторану «Churrascaria» (вимовляється «Чурраскарія»). Це – тип ресторану, де подають м'ясо, приготовлене на грилі. Можна без перебільшення сказати, що усі частини бика, а також і свинини, баранини, курки, Вам приносять на шампурах нескінченно. Це власне ваше рішення, коли ви закінчите свою трапезу і скільки видів м‘яса скуштуєте, оскільки працює система «буфету» (одноразова оплата за вхід, а додатково лише напої чи десерти).





М‘ясо, маю Вам сказати,  надзвичайно смачне. Бразильці  вважають приготування на грилі своєю специфікою, так само, як і страви із чорної квасолі, що називається «фейжуада». Фейжуаду  самі бразильці називають найбільш бразильським продуктом. У бразильському вигляді я її ще не куштував, а от в українських варениках в українському місті Прудентополісі – так! І про це розповім вам у наступному матеріалі.
 
А поки запрошую послухати першу частину репортажу з Едмаром, в якій залишилося ще багато цікавого. А у другій частині Ед покаде своє рідне місто Моджі-дас-Крузис. Значно спокійніше і гарніше, ніж центр мегаполіса.

До речі,  як і Джуліано днем раніше, Едмар спрогнозував фінал Кубка світу Бразилія – Німеччина. Він так само підтвердив визначальну роль в команді Неймара. Отож,  дивіться і дізнавайтеся більше про країну футболу.

Відкриваємо Бразилію разом завдяки нашому спонсору – компанії «Агробізнес».

О.ГЛИВИНСЬКИЙ, для Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский защитник поборется за титул. Известны финалисты Кубка чемпионов
Футбол | 02 мая 2024, 07:15 0
Украинский защитник поборется за титул. Известны финалисты Кубка чемпионов

Евгений Чеберко вместе с Коламбус Крю пробился в финал Лиги чемпионов КОНКАКАФ

Неожиданный вариант. Известно, кого может возглавить Клопп после Ливерпуля
Футбол | 01 мая 2024, 20:34 2
Неожиданный вариант. Известно, кого может возглавить Клопп после Ливерпуля

Именитый наставник может возглавить дортмундскую «Боруссию»

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
maxedout
Тільки Тартак
AmNEz1A
Шашлычок, шашлычок не дает мне покоя ))!!!!!
Геннадий Иванов
Двіжовий чувак цей Едмар. подивився на ура це відео, хотілося б більше. Ця людина виглядає більшим українцем ніж деякі "чистокровні" українці
=======================================
А когда в сбу его приглашали? Ору было выше крыши.
Maradona
этот лысый додик комментировал ЧМ 2006, "Петро крауч вдарив ногою мов косою" .. ай..), шустик и мага так же паскудили трансляции прошлого ЧМ
FoRzAFCMK
Блиин,увидел лицо Эдика на главной...подумал,что продают...
Фух...
futsaltyrist
Красавчик Едмар!вічно позитивний!
Металофан
Маловато
Шоу маст го он
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Нажаль замало, давайте ще!
vovazin1991
Двіжовий чувак цей Едмар. подивився на ура це відео, хотілося б більше. Ця людина виглядає більшим українцем ніж деякі "чистокровні" українці