Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 11 июня 2014, 16:25
14746
13

Открываем Бразилию вместе. Первые новости из Южной Америки

Специальный корреспондент Sport.ua добрался в Бразилию

| Обновлено 11 июня 2014, 16:25
14746
13
Открываем Бразилию вместе. Первые новости из Южной Америки
sport.ua

Мої вітання! Перший матеріал із циклу «Відкриваємо Бразилію разом можна було писати ще по дорозі на мундіаль, чим я одразу вирішив і зайнятися. Дорога до Сан-Паулу неблизька:  з Амстердама більше 10 тисяч кілометрів, які «Боїнг 777-300»  при середній швидкості у 900 кілометрів за годину долає менш, ніж за 12 годин.  Туди – назад, майже стільки ж скільки Ваш покірний слуга планує «намотати» під час турніру по самій  Бразилії. Над Атлантикою вже якось доводилося літати, але то був переліт до Америки Північної, тепер же – до Південної,  та ще й з такої нагоди. Все ж таки, як не як, а світовий форму не проводили на цьому континенті аж від 1978 року, тобто цілих 36 років!  Тому й Атлантичний океан під крилом літака сприймався інакше.

Зрештою, відчути аромат Кубка світу можна і прилетівши з Києва, скажімо, до столиці Нідерландів. Голландські вболівальники відомі на весь світ своєю підготовкою і яскравими кольорами, в які вони одягаються особливо масово у дні матчів своєї національної команди. «Помаранчеві» завжди везуть на форуми свої костюми. Але, якщо би  серед них знічев’я зашпортався якийсь забудько, його можна було б одягнути просто на летовищі. В аеропорту «Скіпхол» - купа помаранчевої символіки: починаючи від бейсболок та футболок і закінчуючи сувенірними м’ячами та капітанською пов’язкою – такою ж, як у капітана «Ораньє» Робіна ван Персі. Як на мене, доволі несподіваний сувенір. А от і ще одна  несподіванка – гравець київського «Динамо» Джермейн Ленс  удостоєний  честі бути на сувенірному м’ячі національної команди Нідерландів поруч із загальновизнаними лідерами збірної Роббеном, ван Персі і Снейдером. Всього гравців там не більше семи. Відверто скажу – не чекав такої уваги до персони динамівця, який провів не найкращий сезон в Україні. Скажу більше, зовсім не поодинокий випадок появи обличчя Джермейна  і у голландській пресі. І якщо  фото - у всесвітньовідомому голландському футбольному журналі “Voetbal”  само собою зрозуміле – Джермейн вийшов на останні хвилини товариського матчу з Ганою (голландці виграли 1-0), і нічим не запам’ятався. А от ще і поява в опитуванні «селебриті» його молодшої сестри. 18-річна Чарома Ленс поруч із дружиною Найджела де Йонга Вайноною і мамою молодого голкіпера голландців Яспера Сіллессена Неллі поділилася  передчуттями перед мундіалем у спеціальному додатку до авторитетної голландської «Де Телеграаф». Сестра розповіла, що не пропускає жодного матчу Ленса і дуже переживала за нього, коли у Києві були військові дії. Однак вірила, що футболісти перебувають під захистом, але заспокоїлася лише тоді, коли Джермейн приїхав додому.

А  тепер – час для інших переживань. Нинішній наставник «помаранчевих», майбутній коуч «Манчестер Юнайтеда» Луї ван Гааль,  сказав що ті  гравці його команди, котрі мало грали за свої клуби, навряд чи зможуть показати щось пристойне під час Кубку світу.  Чарома зізналася, що Ленс дуже переживає з цього приводу. 4 роки тому його відчепили від збірної в останній момент, а цього разу він їде, але перспектива вийти на поле доволі примарна. Ну нічого, будемо тримати кулаки за хлопця: може вийде під кінець матчу з іспанцями й «лупане дурня» самому Ікеру! Жарт… Але у футболі всяке буває…

На борту літака з  Амстердама до Сан-Паулу - чимало фанів, в основному, певна річ, голландських. Хтось одягнув помаранчеву куртку, хтось уже походжає в  апельсинову жакеті, але на мої запитання всі підтверджували, що це – не головний, не шоу-одяг. Справжні ефектні  костюми – у сумках,  і чекають на свій час. А перша гра у Нідерландів уже у другий день Кубка світу!  13 червня – «рімейк» фіналу попередньго  мундіалю  Голландія – Іспанія. Гратимуть у Сальвадорі. Всі вболівальники, з якими перетинався у літаку, були вже з квитками на гру. Чи варто дивуватися: організований і логістично продуманий «датч» навряд чи вирушив би за тисячі кілометрів на футбол, не маючи перепустки на гру. Все ж Бразилія – не Європа і розраховувати на радість і безпеку у «фан-зоні» ризиковано, особливо з огляду на агресивні протести через величезні витрати коштів на відповідність вимогам ФІФА. Зрештою, бразилійка, котра поверталася додому у Куричибу (саме так звучить португальською уже знайома нам Куритиба), сказала, що багато маніфестацій під час турніру не буде, все ж таки футбол багато значить для нації. Хоча сама вона цю гру не шанує  і щодо усталеного у нас стереотипу про бразильських бабусь, які у тонкощах розбираються в ігрових схемах, лише усміхнулася, сказавши, що це – просто міф.

Ну і ще, на завершення,  потішний заголовок з голландської преси. Видання «WK de Volkskrant» зробило інтерв’ю з Маріо Балотеллі під промовистим заголовком «Супер-італієць». Є й інші кричущі цитати епатажного Маріо: «Одного дня я повернуся до Африки» і «Я – італієць за своєю суттю». Так що,  не  голландцями єдиними були зайняті думки у польоті. Але все ж панівна  думка – очікування зустрічі з Бразилією! Яким воно буде – вже у наступному матеріалі!



«Відкриваємо Бразилію разом!» завдяки підтримці компанії «Агробізнес».

О.ГЛИВИНСЬКИЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, когда Реал примет решение насчет будущего Лунина
Футбол | 28 марта 2024, 23:40 0
Стало известно, когда Реал примет решение насчет будущего Лунина

Marca опубликовала небольшую статью, которую посвятила Андрею и его успехам

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 19
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Евгений Давиденко
Слава богу - без Нагорняка..
airwolf77
Дрон,да нет,сёгодня инфа была--за апартаменты расеянцев,где они живут-- типа Колония или ИТУ,какое-то
airwolf77
расеянцы ногомячные,живут в лагере,с трёхметровым забором, обнесённым колючим дротом...Лавров с Ан-2,сбрасывает стекломой,брагу,интимные игрушки...мало чё...робятам по пьяне захочется...лишь бы над Фабио не надругались!
henry_14ua
Чудово все описано. Читається на одному диханні.
mykvas
Ай, гарно Сашко написав, відчувається, журналюга за фахом, а не щєгол)
ampl7
Кто может сказать: Кто будет транслировать в открытом виде по спутнику ЧМ2014?