Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 апреля 2014, 18:57
6591
7

Результативная замена Севидова: Карпаты побеждают Таврию

Сергей Зенев приносит своей команде победу в Симферополе

| Обновлено 20 апреля 2014, 18:57
6591
7
Результативная замена Севидова: Карпаты побеждают Таврию

Кримчани, які замикають турнірну таблицю, на матч з «Карпатами» були налаштовані рішуче, бо у весняній частині чемпіонату «Таврія» залишалась єдиним клубом, який не знав радості перемоги. До того ж, безгольова серія підопічних екс-наставника «Карпат» Ніколая Костова тривала 450 хвилин. Зрештою, наставник «зелено-білих» Олександр Севідов теж добре знайомий кримським вболівальникам, адже тривалий час очолював першолігову «Кримтеплицю».

До звітного поєдинку обидва тренери зробили декілька кадрових змін. У «Таврії» замість Погорілого, Назаренка, який, до речі, цього дня у складі молодіжної команди забив гол «Карпатам», Буссаіді, Бурдужана в стартовому складі з’явилися Кахріман, Сантрапінських, Кошман та Матвієнко. В «Карпатах» місце дискваліфікованих Балажіца та Гладкого зайняли Пластун та Бартуловіч, Мірошниченка замінив Пашаєв, а Зеньова – Голодюк.

Обидві команди розпочали поєдинок на високих швидкостях. При втраті м’яча гості великим силами відходили на свою половину поля, намагаючись стримати натиск кримчан. При завершенні атакуючих дій було багато навісних передач, але обидва воротарі, Кахріман та Підківка, діяли безпомилково.

Перший же у матчі удар в рамку воріт нанесли «Карпати», але удар Бартуловіча не став несподіванкою для сербського воротаря кримчан. Згодом «Таврія» спромоглася на перший удар по воротах, але удар португальця Каядо теж не змусив потурбуватись Підківку. У другій половині тайму темп матч знизився, при цьому арбітру тричі доводилось виймати з кишені жовті картки і показувати їх футболістам. Гол у роздягальню «Таврії» міг забити Бохашвілі, який свій рейд лівим флангом завершив ударом, але м’яч прошмигнув над поперечиною.

Під час перерви у складах обох команд відбулися заміни, і вже у дебюті другого тайму «Карпати» створили два небезпечних моменти. Спочатку Кахріман встиг відреагувати на удар сходу Федорчука, в згодом Бартуловіч під гострим кутом пробив поруч з рамкою воріт. І все ж зусилля гостей матеріалізувались у гол. Після пасу Бартуловіча «джокер» Севідова Зеньов пробивав головою, і м’яч від штанги влетів у сітку кримських воріт. Для естонського нападника, до речі, це вже третій у Прем’єр-лізі гол у ворота «Таврії».

Міг відзначитись і «джокер» Костова Приходной, але «вистрілив» у «молоко». Забракло влучності і Коробці, який після помилки на виході Підківки намагався пробити у порожні ворота, але теж не влучив у рамку воріт. «Карпати» не грали для утримання переможного рахунку і проводили небезпечні атаки. Зокрема міг відзначитись і захисник Пластун, пробивши головою поруч зі штангою. Зірвав оплески серед нечисленних глядачів матчу і Кахріман, парируючи на кутовий потужній удар Бартуловіча. Кінцівка матчу завершилась неприємним епізодом, коли Федорчук, який після удару Грнчарова опинився на газоні, побачив червону картку від Іванова – за нібито небезпечний удар Каядо…

У підсумку «Карпати» здобули свою ювілейну 50-ту гостьову перемогу у чемпіонатах України, яку символічно було здобуто саме на Великдень. Також ювілейні 50-ті матчі у Прем’єр-лізі провели Грнчаров і Мартинюк. Переможна серія «Карпат» над «Таврією» зросла до чотирьох матчів, і нарешті перервалась пропускна гостьова серія «зелено-білих», яка тривала 15 ігор. Цікаво, що востаннє на виїзді «Карпати» зберігали свої ворота «сухими» також у Сімферополі – ще 3 березня минулого року.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Таврия» (Симферополь) – «Карпаты» (Львов) – 0:1 (0:0)

«Таврия»: Дамир Кахриман, Бобан Грнчаров, Дмитрий Матвиенко, Нуну Пинту, (Юрий Путраш, '75), Владислав Павленко, Дэвид Каядо, Евгений Сантрапинских, Игорь Кошман, (Максим Приходной, '46), Марин Любичич, Рубен Гомес Гарсиа, Олег Гуменюк, (Владимир Коробка, '46)
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Андрей Гитченко, Игорь Пластун, Павел Пашаев, Валерий Федорчук, Младен Бартулович, Муртаз Даушвили, Олег Голодюк, Евгений Бохашвили, (Ярослав Мартынюк, '71), Владимир Костевич, Амбросий Чачуа, (Сергей Зенев, '46)

Арбитр: Александр Иванов (Макеевка)

 Сергей Зенев, 49.
 Марин Любичич, 43. Бобан Грнчаров, 88. - Игорь Пластун, 21. Владимир Костевич, 39. Младен Бартулович, 54.
 Валерий Федорчук, 88.

Удары (в створ): 4 (1) – 14 (9).
Угловые: 3 – 7.
Офсайды: 3 – 0.

Зрителей: 1.100
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,500 - 6,000.

ТАВРИЯ – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

События матча

89’
Валерий Федорчук(Карпаты) получает красную карточку за удар Каядо ногой. Тот пытался поднять лежащего на газоне Федорчука.
49’
ГОЛ ! Гол из 45-го сектора забил Сергей Зенев(Карпаты). Бартулович пробежался по левому флангу, вошел в штрафную и из 27 сектора сделал мягкую передач на Зенева. Удар головой - мяч от штанги влетает в ворота.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Куртуа, который не сыграет в Германии, поздравил Лунина с выходом на Евро
Футбол | 29 марта 2024, 05:47 0
Куртуа, который не сыграет в Германии, поздравил Лунина с выходом на Евро

Тибо оставил комментарий под постом Андрея в Instagram

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
myroslavmail
Таврія на шлсху в першу лігу РФ
fiorentina10
На стадіоні як після атомної війни. Сумно.
tokarev762
У тебя запор, придурок?
Хрюн Моржов
Фу, как грубо! Нужно так: Таврия таки-да готова играть в России.