Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 апреля 2014, 17:11
4586
6

ФИФА обязала Ковеля выплатить Карпатам $237 тысяч

Но львовский клуб хочет получить $1,6 миллиона и уже обратился в спортивный арбитражный суд Лозанны

| Обновлено 04 апреля 2014, 17:11
4586
6
ФИФА обязала Ковеля выплатить Карпатам $237 тысяч
fckarpaty.lviv.ua

Як відомо, днями Палата з вирішення спорів ФІФА нарешті винесла вердикт у «справі Ковєля». Авторитетний орган визнав винним футболіста і зобов’язав його виплатити на користь львівських «Карпат» близько 237 тисяч доларів.

ФК «Карпати», детально вивчивши рішення ФІФА, висловлює незадоволення його змістом. У зв’язку із цим львівський клуб оскаржив це рішення до CAS, Спортивного арбітражного суду в Лозанні.

Передусім вважаємо, що сума у розмірі 237 тисяч доларів, є несправедливою. У зверненні до CAS ФК «Карпати» обґрунтовує вимоги у сумі 1,6 млн. доларів США.

Окрім того, по суті рішення бачимо, що Палата з вирішення спорів ФІФА усю провину поклала на футболіста, який свого часу підписав два контракти. На наше тверде переконання, відповідальність за таку дію з гравцем повинні розділити його агент та ФК «Динамо» (Мінськ), яке неправомірно продало права на футболіста третьому клубу.

Зокрема, регламентні документи ФІФА безпосередньо вказують на необхідність застосування у таких випадках санкцій також і до клубів чи інших осіб, котрі підпадають під дію Статуту ФІФА і регламентів ФІФА. Саме тому «Відповідачем №2» у нашій апеляційній заяві, поданій до CAS на рішення ФІФА у цій справі, визначено ФК «Динамо» (Мінськ). ФК «Сатурн», як відомо, раніше припинив своє існування, тому «третього» відповідача у даному випадку немає.

Щодо агента Ковєля, то він, як було з’ясовано в процесі розгляду справи, аби уникнути відповідальності, заздалегідь потурбувався про свій «нефутбольний» статус, виступаючи в ролі «колеги» чи «радника» футболіста, а не «агента», на якого поширюються Регламентні норми ФІФА.

Нагадаємо, що Лєанід Ковєль перейшов до «Карпат» у 2006 році з мінського «Динамо» і провів у футболці «левів» 30 матчів, забивши 12 м’ячів. Під час зимової перерви у січні 2008 року, не в останню чергу «завдяки» агентам футболіста, розгорівся скандал навколо переходу Ковєля до нині неіснуючого раменського «Сатурна». «Карпати», які уклали законний контракт з нападником раніше за росіян, вимагали повернення футболіста, однак цього не сталося.

Зрештою, і ФІФА, і спортивний суд у Лозанні визнали правоту львівського клубу. У 2011 році Ковєль повернувся до мінського «Динамо». Також виступав за «Іртиш» з Павлодару (Казахстан) та ФК «Мінськ».

На початку лютого 2014 року ФК «Карпати» пішов назустріч футболісту (останній визнав свою помилку) й уклав з Ковєлем трирічний контракт, надавши йому таким чином можливість продовжити кар’єру.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Etan
FIFA ешеб лет через 50 вынесло вердикт, чтобы он из пенсии выплачивал.
UEFA-MAFIA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
slava0703
23 місяці, а то й більше, бо навряд чи дали йому максимальну зарплату))