Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 апреля 2014, 03:13
18545
65

ЛЕОНЕНКО: Пока Суркис в Динамо, форму этой команды не надену

Экс-футболист киевского «Динамо» рассказал Sport.ua о конфликте с президентом клуба

| Обновлено 09 апреля 2014, 03:13
18545
65
ЛЕОНЕНКО: Пока Суркис в Динамо, форму этой команды не надену
Після матчу ветеранів «Карпат» та «Динамо» журналісту Sport.ua вдалось поспілкуватися з екс-динамівцем, а тепер футбольним експертом  Віктором Леоненком, який в ексклюзивному інтерв’ю розповів про прочини конфлікту з президентом киян – Ігорем Суркісом.
 
– Сьогодні у Львові ви будете в якому статусі – гравця чи, можливо, тренера?
– Насамперед я тренер, навіть ліцензію маю (усміхається). Я сьогодні у Хлуса спитав, у якій формі будемо грати, а він сказав, що граємо в синій, там є буква «Д». Я сказав, що форми «Динамо» я більше не одягну ніколи в житті, допоки президентом буде Ігор Суркіс. А другу резервну форму, білу-синю,  я з радістю  одягнув би. Там є шостий і восьмий номер, де немає емблеми «Динамо». Хоча дуже шкода, що на такому стадіоні («Арена Львів»), я не зіграю, але насправді мені вже якось пощастило – і я тут грав два роки тому.
 
- Це ваша принципова позиція і остаточна?
– Звичайно, якщо мене людина так образила, як тут по-іншому я маю поводитися? Щось таки мені здається, що я футболіст. Якщо мене несли по Києву на руках, то це щось означає, погодьтесь. Знаєш, навіть Олега Володимировича так не носили, його тільки по стадіону. А те, що я забив у сто двадцяти матчах сто дев’ять голів, це не аби про що говорить. Думаю, висновки кожен може зробити сам.
 
- Скажіть, чому у вас постійно конфлікти то з Ярмоленком, то з І. Суркісом? Можливо, хтось вас на це провокує? Чи в чому причина?
- Та ні… З Ярмолою я вже розібрався. Ми з ним нормально поговорили і все вирішили. А з Ігорем Михайловичем… Тут причина інша. Виявляється, його дружина товаришує з жінкою Шабельникова, от чому він такий злий і біситься на мене. Я з Суркісом завжди нормально спілкувався, він мене просив: «Вітю, не критикуй футболістів, яких я сам купляю». Це єдиний президент, який сам купує гравців. Якось дивно, якщо бути відвертим, погодьтесь. Я от навіть не можу уявити, що Рінат Ахметов буде їхати і сам особисто когось купляти в «Шахтар».
 
- Гра ветеранів мала основний меседж – за єдність України. Яка ваша позиція стосовно того, що зараз відбувається в нашій країні?
- Знаєш, головне, щоби люди не гинули. Це для мене найважливіше. А те, що нас зараз окупували, то в мене таке відчуття, що Путін  випередив американців. Але про це, мабуть, усі знають і про це всі говорять. Головне, щоб у країні ніхто не помирав. Це найважливіше, що зараз потрібно. 
 
- Вікторе Євгеновичу, все ж таки в «Динамо» ви провели свої найкращі роки і цей клуб вам не чужий, а зараз ви не хочете навіть динамівської футболки одягнути…
- Ну це допоки там Ігор Михайлович. Я вам скажу так, що у футбол я почав грати завдяки Бессонову, я його дуже за це поважаю. Коли прийшов у «Динамо», я познайомився з багатьма зірками – і з Михайличенком, Балем, Трошкіним. Ви собі уявіть інше: я хлопець із Тюмені, у тринадцять років у мене був зріст метр тридцять три, а важив сорок кілограмів. Але в мене при моїх даних була одна мрія – грати в «Динамо» Київ. Хоча я ще і великий фанат Фетисова. Якби з футболом не вдалося, то грав би у хокей, мабуть. Але бажання Бессонова тут перемогло – і я за це йому дуже вдячний. 
 
- Завжди вас асоціювали з «Динамо», а зараз багато хто каже, що ви навіть продались і зрадили київський клуб?
- «Продався» – то, мені здається, вислів для таких собі «чайників». Зараз просто наші журналісти що хочуть, те й пишуть. Просто я так задумався: от дав я зараз тобі інтерв’ю – і написати його маєш тільки ти, а не п’ятдесят сайтів передрукують і перекрутять, що я сказав. А щодо «Динамо», то я ж там працював, я був динамівцем. Якщо хтось думає, що я вже «донецький», то це зовсім не так. Знаєш, я захищав і буду захищати, якщо хтось нападатиме, на Ріната Ахметова, хоча мені в таке мало віриться (усміхається). Але ми друзі, я ж цього не приховую, він серйозна людина. Ви зрозумійте, до нього навіть неможливо якось причепитися, він настільки серйозний і амбіційний, що йому навіть нема як відповісти. От кажу йому: «Рінате Леонідовичу, ти скільки грошей витрачаєш на футболістів?». Він мені каже: «Зачекай, Вітю, я ж продав Фернандіньо, Вілліана, Мхітаряна, на цьому ж мій клуб заробив».
 
- Вікторе Євгеновичу, ні для кого не секрет, що в «Карпатах» найбільша зарплата футболіста – 10 тисяч доларів. Ви, як колишній футболіст, вважаєте  такий крок керівництва «Карпат» виправданим?
- Я тут повністю згідний із Петром Димінським – стосовно того, що футболісти мають отримувати десять тисяч доларів. Хлопці повинні розуміти: ви отримуєте таку зарплатню – і крапка. А хочете більшу, тоді доводьте це на полі – і президенти вам даватимуть шалені  гроші, хоч по 100 тисяч доларів за гру. Тут я з ним повністю погоджуюсь тому, що й так уже не зрозуміло, що в нас з футболом твориться.
 
- Зараз багато команд, зокрема  «Карпати», основний  акцент ставлять на вихованців своєї школи. Наскільки український чемпіонат від цього зміниться?
- Це тільки позитивно позначиться на нашому футболі, молоді гравці мають більше грати в українських командах. Для чого нам незрозумілі іноземці, коли свої перспективні хлопці сидять на лавці?! Нехай навіть буде футбол слабший, але головне, щоб наших хлопців більше грало на полі.
 
- Можна сказати, що курс «Карпат» ви підтримуєте? 
- Я за «Карпати» вболівав завжди, і не тому, що я приїхав до Львова. Пригадую, навіть як ми грали з «Карпатами», раніше тут було перемогти дуже важко тому, що і судді допомагали, і футболісти бились тут до останнього. А зараз мені дуже шкода Севидова, вони нібито добре грають, є моменти, але якось їм не щастить. Я не думаю, що зараз там є якась проблема, в жодному разі не хотів би, щоб його звільнили. Але погодьтесь, «Карпати» показують хорошу гру. Ну так, м’ячі не залітають, але це прийде з часом.
 
- На вашу думку, у чому проблема О. Гладкого? Моменти створює, а реалізація кульгає…
- Та він повинен забивати голи, куди йому діватись від цього! Він, до речі, був навіть найкращим бомбардиром, а я ніколи. Я завжди був  другим, однак три роки був найкращим гравцем чемпіонату (усміхається).
 
Розмовляв Назар МIЛIНЕВИЧ, Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 02:59 2
Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами

Карлос неожиданно проиграл Григору Димитрову, Александр Зверев выбил Фабиана Марожана

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 61
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kolorist1
Леон а фанатам ма стадион не ходить если команда проигрывает или как блога не знает где фан сектор находится.обидчивый наш
kolorist1
Леон а фанатам ма стадион не ходить если команда проигрывает или как блога не знает где фан сектор находится.обидчивый наш
Ням-ням Беляш
Пока Леон не наденет форму ДК, Я ОБЕЩАЮ ВСЕМ, ЧТО НЕ БУДУ КУШАТЬ КАЖДЫЙ ДЕНЬ ПО КИЛОГРАММУ ЧЁРНОЙ ИКРЫ!
iniesta73
Витька,сАтри,ведь реально!..всё больше и больше,начлол по-пахивает от тебя гомнецом
ozarow
Тупой рашыст!!!! Какие американцы? По его мнению, зажравщиеся американцы с средней зарплатой в 5000 долларов, бросат свои дома, машины, семьи и друзей, и ломанутся захватывать убогий крым...так что ли...и про это все говорять...., где? в дурдоме? в котором его лечили от алкоголизма. "Супер" оправдание для ребенка Леоненка, а росийские чукчи захватили крым в поисках ягеля, так и молодцы, а то б американцы захватили, все бросили и пешком пройдя 30 тысяч киллометров, отняли у украины супер "великий" регион, датируемый бюджетом Украины на 80%.
mist76
По моему Вите пора паковать чемоданы в роССию
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
roman4ik09
Леоненко человек гавно
babovoz
Перестав його поважати як людину, а як екперта-тим паче.
Вольский
Правильно употреблять глагол "надену", а не "одену". Одевать можно человека, куклу, животное, но не предмет одежды. Предметы одежды надевают, а не одевают. Витьку теперь больше подходят глаголы гадкого значения, в них он больше понимает.
tealover
А че, предлагали?
ComandaA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
oxexexo
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
агент008
леон с георгиевской ленточкой!!!! один из оккупантов явно!
skripnik61
Ну и хрен с тобой.Кому ты нужен,мудак.Надоело уже видеть твои дебильные заявления.Ну а читать,это уж увольте.
shpachok54
Нападаючим був від Бога, але як особистість...... Заздрість до всього і всіх з нього так і пре.
Gennady Zalizny
Не называйте это Чмо(с большой буквы) экспертом.В футболе-ноль,в политике-ноль,как человек-давно в минуса пошёл.
Володя Кондратюк
Он и на Лобановского был в обиде, я чё - имеет право. Только мы знаем кто Лобан, а кто Витёк.
harzys_60
Да чё Вы, нормальный он мужик. Со своими тараканами. А у кого их нет?
harzys_60
Да чё Вы, нормальный он мужик. Со своими тараканами. А у кого их нет?