Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 марта 2014, 14:59
35213
253

Что ждет крымские клубы в России

Юридический анализ перспектив футбольных клубов Крыма после 16 марта

| Обновлено 18 марта 2014, 14:59
35213
253
Что ждет крымские клубы в России

16 березня 2014 р. більше 95% учасників «кримського референдуму» проголосували за приєднання АР Крим до Російської Федерації.

Цілком вірогідно, що абсолютна більшість бажаючих отримати російські паспорти зовсім не думали про долю українських футбольних клубів «Таврія» та «Севастополь».

Однак перед українським клубами вже сьогодні виникають реальні питання, від відповідей на які залежить майбутнє цих клубів.

Чи можуть ФК «Таврія» та ФК «Севастополь» брати участь в змаганнях під егідою ФФУ?

За умови визнання АР Крим частиною Російської Федерації футбольні клуби «Таврія» та «Севастополь» фактично будуть знаходитися за межами території України, а тому, відповідно до п.4.1. Статуту ФФУ, не зможуть брати участь в змаганнях під егідою ФФУ.

Виходом із цієї ситуації може бути «переїзд» ФК «Таврія» та ФК «Севастополь» на територію України (наприклад, в Миколаїв, Херсон і т.д.).

Проте, окрім зміни місця знаходження ФК «Таврія» та ФК «Севастополь» повинні будуть знайти шляхи «обходу» інших регламентних норм. Зокрема, мають бути погоджені та атестовані в ФФУ стадіони, які мають бути на території України та ін. 

Наслідком отримання АР Крим «незалежності» може бути втрата футбольних клубів, оскільки щоб мати право на учать в українських футбольних змаганнях кримські клуби повинні будуть знаходитися на території України.

Чи можуть ФК Таврія та ФК «Севастополь» бути учасниками футбольних змагань під егідою Російського футбольного союзу.

На сьогоднішній день ФК «Таврія» та ФК «Севастополь» є українськими клубами, тобто такими, що зареєстровані в Україні та мають українські документи (Статут, Свідоцтво про державну реєстрацію та ін.).

За загальним правилом ФІФА українські клуби можуть брати участь в змаганнях на території Росії лише за наявності згоди ФФУ, РФС, УЄФА та ФІФА і лише за особливих обставин (ст. 84 Статуту ФІФА).  При цьому в Статуті ФІФА відсутній перелік таких особливих обставин.

Враховуючи політику ФІФА та УЄФА, які підтримують стабільність національних чемпіонатів, можна припустити, що особливими можуть бути визнані обставини, які об’єктивно унеможливлюють участь українських клубів в змаганнях на території України (наприклад, бойкот чемпіонату учасниками; мітинги, страйки та інші громадські заворушення, які перешкоджають проведенню чемпіонату та ін.).

Припустимо ФФУ, РФС, УЄФА та ФІФА визнали, що ФК «Таврія» та ФК «Севастополь» не можуть  брати участь в змаганнях на території України та погодили їх участь в змаганнях на території Росії під егідою РФС.

Для участі в змаганнях під егідою РФС українські клуби повинні будуть:

Стати членами РФС. Вже на цьому етапі будуть перепони, оскільки Статутом РФС не передбачено для не російських клубів членство в РФС і не передбачено для них можливість участі в змаганнях під егідою РФС.

Отримати ліценцію РФС, яка дає допуск на учать в змаганнях під егідою РФС.  Тут теж будуть реальні перепони, адже Ліцензійні умови РФС не передбачають можливості видачі ліцензії не російському клубу. Крім того, для отримання ліцензії клуб повинен бути членом РФС не менше трьох років (глава 4 Ліцензійних умов РФС).

За спортивним принципом отримати право на участь у відповідній російській лізі (Перша Ліга, Премєр Ліга і т.д.). Тобто, навіть після отримання всіх дозволів на участь в російських футбольних змаганнях, українські клуби повинні будуть розпочати участь в російських чемпіонатах з найнижчих ліг, і сьогодні не може навіть бути мови про їх учать в російській Прем’єр лізі. Саме така позиція відображена в ст. 51 Статуту УЄФА.

Вирішувати питання з українським футболістами, частина з яких буде вважатися легіонерами в російському футболі (легіонерами в них вважаються всі, хто не має права виступати за російські збірні). Лише в основному складі ФК «Таврія» більше 15 українців, а в ФК «Севастополь» їх майже 20. А є ще молодіжні команди, які майже повінню укомплектовані українськими гравцями.

Як бачимо для участі українських клубів в змаганнях під егідою РФС є ціла низка бар’єрів, які потрібно долати шляхом внесення змін до регламентних документів РФС та УЄФА, зміни громадянства українськими гравцями та ін. Все це разом виглядає якщо не фантастично, то надзвичайно складно.

Спеціально для Sport.ua Сергій ПОШЕЛЮЗНИЙ, керуючий партнер Legal Sport

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 38
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках
Футбол | 19 апреля 2024, 10:54 13
Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках

А английские команды впервые с 2015 года не пробились в полуфиналы Лиги чемпионов и Лиги Европы

Комментарии 237
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kazap.net
"Таврия" - это не только Крым. Таврия, Таврическая губерния, кажется, весь юг Украины, Херсонская обл. Так, что Херсон - самое место для этого популярного украинского клуба. С этого надо исходить. А оккупированная территория, Крым - это уже не столько для футбола, а больше для политики. Крым для Путлера - геополитическое поле, на котором он будет теперь играть свои гнусные матчи. УЭФА на это никогда не пойдет, даже Газпром со своими купленными агентами здесь не в силах будут ничего сделать.
Apostol
ганяти баранів ось що будуть в Криму їх супер клуби млять.. в шахти -2 фарм клуба що не може не радувати
eugenio31
----------------------------------
Ссылка на передачу ведомства Геббельс-Киселева с выступлением последыша Хоннекера (аж 8% голосов на последних выборов в Бундестаг).
Titushka
"Полуостров, согласно нормам, которые признают международная и европейская федерации, является территорией Украины. Так что суперклубы из Крыма, даже завоевав награды и кубки в России, окажутся вне игры на международной арене. Да и как будет на это реагировать футбольная общественность полуострова, когда на внутренней арене побеждают они, а на международной вместо них играют другие?"
Спорт-экспресс №49, 19.03.214
John Silver
вам не вдасться завжди приплітати Схід як антагоніст - по-перше, бачимо початок національного відродження, як приклад - фанатські сектори. По-друге тривіальна логіка подій - Росія ворог, всі хто з нею боровся чи бореться друзі, хто за неї агітує і громадянин України, зрадник - як от багато, хто тут відписується. УПА боролися за незалежність і проти окупантів, гадаєте, коли почнеться боротьба і зараз - люди настільки тупі щоб не провести аналогій?. Поза тим, зрадників менше ніж можна було уявити до подій і, найголовніше, значно менше ніж думав великий Пу. Тому бліцкригу і не вийшло. Так шо - може тут насрати тону, але я все одно бачу майбутнє в єдиній Україні без географічного поділу, а ви залишитися потворними атавізмами злочинних режимів. І, звичайно ж, підлими гадюками-зраздниками землі, яка вас годує. Якщо залишитися. А героям ваша реабілітація не потрібна - це вам потрібні герої і вони будуть, вже сучасні і "свої"
----------
Катон би сказав - Росія має бути зруйнована!
Слава Україні - смерть ворогам
alyoshenka7
чё тебе врать, оккупант? пруф с россии
alyoshenka7
выходили люди и много людей, но не все охотно выходят, зная, что по городу ходят кизяки с автоматами. Почему 60%. Я про явку говорю, а ты делаешь свои выводы
airwolf77
Трулала ! так индийская свастика,тоже задолго 3-го рейха нарисовалась ! и что? кстати висит в Индии,кое-где на кафе и ресторанах !
airwolf77
Володя ! 4-й раз пишу - Вика: 20 апреля 1945г ,15казачий сс,перешел в ВС КОНР - где стяг Андреевский ,усё ,я тебя поймал...
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
Чтобы было понятно http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4e/Українське_Визвольне_Військо.png/150px-Українське_Визвольне_Військо.png нынешний герб Украины на шевроне УОА в составе вермахта. но ни кто в мире его не считает фашистким. поймите вы разницу между СС и вермахтом
Евгений Найт
...
airwolf77
Володя ! не буду тебе в 3-й раз доказывать ...гугли ! для меня факт что Андреевский флаг/шеврон( а временами и триколор) - флаги колаборантов ! ...и кстати что мешало более вишколеной и численной РОА(примерно 1млн.),чем УПА, воевать на територии Росии,после 1945г(растояние до ссср-рсфср,не приниаю в аргумент)? за небольшевицкую Росию....вопросище века...
Bombardini
почитал комменты под тем видео разоблачения приемов пропаганды, так народ пишет, что пропаганда это хорошо на самом деле, она их от влияния запада защищает там народу уже баста пришла
Bombardini
извините, но причем здесь запрет или разрешение если речь идет о моральном порицании того или иного символа? здесь же никто не говорит о судебном производстве в связи с запретом той или иной символики, а речь о восприятии на уровне подсознания, проще говоря - с чем ассоциируется тот или иной символ. если говорят, что флаги "бандеровцев" вызывают ассоциации с убийствами, то почему это же нельзя говорить о символике РОА??
airwolf77
Володя Скидан ! еще раз, Андреевский флаг - на шевроне РОА ,сейчас на ВМФ РОСИИ ! ДОКАЖИ ОБРАТНОЕ ! В Чём проблема?
thebestfarmer
щоб поставити все на своє місце прийдеться гнати окупантів до далекого сходу,трохи далеко але прийдеться.
airwolf77
Володя Скидан ! погугли хорошо,насчёт роа, а то что Доманов,Краснов и др. давали присягу Адику - Фактище ,как и др.руские подразделения вермахта и эсэс!
yevgen78
в Параше эти два клуба нах не нужны, забрав крым, они там стока газа и нефти накачают, что сделать пару новых клубов будет дело времени, вопрос в другом, кто из иностранцев туда поеедт играть в ближайшее время?
LembergWestUkraine
Паспорт
Закордонні паспорти громадян України з візами будуть недійсні для тих, хто вибере громадянство Росії. Нові візи в зовнішній світ теж не дадуть жителям невизнаних територій.
Транспорт
Літаки на півострів літати не будуть: Міжнародна організація цивільної авіації ICAO не визнає окуповані території. 31-го березня припинено продаж залізничних квитків в південно-східному напрямку. В "Укрзалізниці" пояснюють: це "коригування графіка руху з урахуванням так званих "вікон" для ремонту колій та контактної мережі".
Власність
Російським громадянам фактично доведеться оновити всі свої документи, так як українські ідентифікаційні коди, картки соцстрахування, акти на землю, документи на підприємницьку діяльність та інші для них стануть недійсними.
Через зміни статусу півострова також втрачають силу свідоцтва про право власності на квартири, приватні готелі і кафе. Неможливо буде і оформити купівлю-продаж нерухомості - Міністерство юстиції закрило доступ до держреєстру.
=========================
От що чекає...
airwolf77
Володя Скидан !в том и дело-что я записался в добровольцы,и готов дойти хоть и до Волги,если выживу,и ПРОИЗВЕСТИ ОМОВЕНИЕ САПОГ(по Жириновскому ) ,но я в 3-м эшелоне,не берут пока!