Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2217
0

Карпати вирушили до Антальї

Іщенко взяв на збір 32 гравці, серед яких є потенційні новачки

Сьогодні львівські „Карпати” вирушили до турецької Антальї на перший закордонний тренувальний збір. У розпорядженні головного тренера Олександра Іщенка буде 32 футболісти.

Воротарі: Андрій Тлумак, Юрій Мартищук, Мацей Налєпа та Андрій Новак.

Захисники: Володимир Федорів, Микола Іщенко, Андрій Распопов, Сергій Пшеничних, Микола Лапко, Андрій Процик, Тарас Петрівський, Олег Тимчишин, Андрій Сагайдак, Ігор Ільків, а також двоє білорусів - Дмитро Ровнейко та Кіріл Павлючек.

Півзахисники: Самсон Ґодвін, Євген Шмаков, Аляксєй Сучков, Ігор Худоб’як, Василь Кобін, Олег Женюх, Андрій Ткачук, Володимир Бобилєв, Олег Голодюк, Ярослав Мартинюк, а також румунський плеймекер Георгій Петкуц.

Нападники: Роша Батіста, Максим Фещук, Руслан Платон, а також вихованець СДЮШОР „Карпати” Андрій Левчук та серб Мірослав Рікановіч.

Спортивний директор клубу Юрій Дячук-Ставицький наголосив, що 50% гравців ледве досягли 21 року. „З нами поїдуть молоді гравці, вік яких 16-21 рік, а також досвідченіші футболісти. Юрій Мартищук – гравець молодіжної збірної, непогані перспективи в Андрія Новака. Серед молодих захисників я б відзначив Процика, Сагайдака та Ільківа, який непогано себе проявив минулого року. Є чимало півзахисників 87-89 року народження. Це Женюх, Ткачук, Мартинюк та Голодюк. Молодий румунський плеймейкер Петкуц - 1986 року народження. На збір поїде 16-річний Левчук, 11-класник нашої школи. Також ми переглянемо сербського нападника Рікановіча, 83-го року народження. Помітно, що команда значно омолодилася – середній її вік становить 22,2 роки” – зазначив Юрій Дячук-Ставицький.

Сербський нападник Мірослав Рікановіч грав у 4-х командах. Першою був дубль сербської „Младості”, а за кілька років гравець вже виступав у першій команді. Згодом він перейшов до клубу першої ліги „ЧСК”, а після нього до „Єдінства” – другої команди балканського гранда „Црвени Звєзди”. За „Єдінство” Рікановіч виступав до останнього часу і в першому колі забив 7 голів. Також Рікановіч кілька місяців провів у литовській команді „Ветра”, де грав у нападі разом з українським легіонером і найкращим бомбардиром команди Сергієм Кузнєцовим. Проте, як розповів Рікановіч Інформаційному центру ФК "Карпати", він змушений був піти з команди, бо її залишив генеральний директор. Мірослав Рікановіч провів кілька матчів за юнацькі збірні Сербії.

Плеймейкер з Румунії Георге Петкуц - вихованець клубу „UTA” з міста Арад. У дитячо-юнацьких командах цього клубу румун провів 7 років після чого підписав контракт з ФК „Байа Маре” (друга ліга чемпіонату Румунії – аналог нашої першої). Продовжив свою кар’єру талановитий півзахисник у клубі цього ж міста – „Олімпія Сату Маре”. Після того, як ця команда понизилася у класі, Петкуц одягнув футболку ще одного місцевого клубу - „Сомешул Сату Маре”. Наступною його командою став бельгійський „Жіль”. У 2005 році Георге познайомився з Україною, перебуваючи на оглядинах в „Закарпатті”. Однак футболку ужгородського клубу він тоді так і не одягнув. Петкуц виступав у збірній Румунії (U-19).

ОфсайтФК Карпати

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.