Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 сентября 2013, 21:39
11715
19

ЯННІС ХРИСТОПУЛОС: «Я дуже мало знав про український футбол»

Наставник «Таврії» розповів Sport.ua як його команда збирається врятуватись від вильоту в Першу лігу

| Обновлено 03 сентября 2013, 21:39
11715
19
ЯННІС ХРИСТОПУЛОС: «Я дуже мало знав про український футбол»

Грецький наставник сімферопольської «Таврії» Янніс Христопулос поділився зі Sport.ua враженнями про український чемпіонат та про ситуацію, яка зараз є в сімферопольському клубі.

- Янніс, що Ви знали про Україну і наш чемпіонат, коли сюди переїжджали?
- Чесно кажучи, коли я переїжджав до України, я дуже мало знав про український футбол і про Україну взагалі. Знав тільки, що кримський півострів в дуже тісних відносинах з грецьким народом, особливо такі міста, як Сімферополь і Севастополь. Щодо футболу, то, звичайно, коли я працював в Греції, я чув про усі українську команди, які грають у Єврокубках, а також про національну збірну України - зараз вона грає на високому рівні.

- Коли переїжджали до України, чи знали про проблеми, які є в «Таврії», що команді заборонено купляти гравців?
- Звичайно, коли мені запропонували очолити сімферопольський клуб, я знав, що мене там чекає. Мені сказали, що заборона трансферів буде до січня 2013 року. Нажаль, коли я їхав до Сімферополя, я дуже мало передивився ігор сімферопольської команди, але вже тоді розумів, які проблеми нас чекатимуть у чемпіонаті. Я добре знав, з чим команді прийдеться зіштовхнутись перед початком чемпіонату, але найбільшою проблемою є те, що я не розумів справжнього обсягу цих проблем, дуже велика проблема є і в тому, що в міжсезонні команду покинуло багато кваліфікованих гравців. Однією з найбільших проблем є те, що в основному складі є тринадцять гравців з дублюючого складу, в яких немає досвіду гри на такому високому рівні. Також в сімферопольському клубі є багато гравців, які виступали за команду і минулого сезону, але їхній досвід виступів є незначний або його взагалі немає. Звісно, в команді окрім молодих хлопців є і досвідчені гравці, але вони зараз ще не набрали оптимальної форми або ще повністю не відновились після травм. Зараз така ситуація, в якій і гравці, і сама команда знаходяться не на належному рівні. Все це разом робить мою роботу в цій команді набагато важчою.

- Команда зараз знаходиться не в найкращому становищі, трансфери заборонені, але ви продаєте свого лідера Антона Шиндера, це було бажанням керівництва чи самого гравця?
- Це не моя тема для розмови, з такими питаннями звертайтесь до керівництва команди, вони детальніше Вам розкажуть про трансфер Шиндера до донецького «Шахтаря». Звичайно, що в команді зараз і так багато проблем і перехід Шиндера ускладнює нам завдання, але що поробиш - це футбол. Життя на цьому не закінчується. Нам потрібно рухатись вперед, боротись у кожному матчі, мені залишається побажати Антону тільки успіхів у новій команді, щоб в нього все там склалось.



- Чому в стартовому складі сімферопольців немає Калиниченка та Погорілого?
- Я не хочу говорити персонально про якогось гравця, не знаю, чому задають такі питання, які стосуються окремих гравців. Всі гравці, яких я використовую для ротації під час наших ігор, це ті гравці, які викладаються на сто відсотків на футбольному полі і вони допоможуть мені і нашій команді здобувати очки.

- Коли Ви очолили сімферопольський клуб, в одному з інтерв’ю сказали, цитую: «Я Знав, що тут є проблеми, але не думав, що так буде важко», зараз щось змінилось?
- Знаєте, життя мені не дає ніяких подарунків долі, у мене завжди трапляються важкі ситуації та проблеми у моїй футбольні кар’єрі. Звичайно, коли я прийшов в команду, я сам собі сказав, які б проблеми тут не були, я буду працювати в Сімферополі до кінця, не дивлячись на те, які жорсткі умови будуть в «Таврії». Так і зараз є, я і мої колеги робимо все можливе для того, щоб ситуація в команді покращилась, ми працюємо разом з моїми колегами не покладаючи рук. Звичайно, що в таких умовах мені дуже важко, я втомлююсь від цього, ці постійні поразки команди, Ви ж самі прекрасно розумієте, що це впливає на психологію футболістів моєї команди, але в таких умовах, насправді, важливо мати силу волі і велике терпіння. Слабкий здається, а сильний буде приймати удар.

- Команда зараз не найкращому психологічному стані, які слова Ви кажете своїм хлопцями після важких ігор?
- Після наших стартових матчів, які були всі невдалі, психологічно моїм хлопцям дуже важко, але стараюсь, щоб після кожної поразки ми робили висновки і йшли вперед, ми стараємось забувати про наші невдачі, намагаємося не згадувати про минуле, але дивитись тільки у майбутнє. Ми разом з моїм тренерським штабом зараз працюємо заради однієї мети - покращити гру сімферопольської команди.



- В Греції ви тренували молодих гравців, зараз у старті «Таврії» є чимало молодих футболістів, як оціните їхній рівень майстерності?
- В Греції я багато працював з молодими хлопцями, але там була зовсім інша ситуація ніж у Сімферополі. Коли я в Греції працював з молодими футболістами, вони грали на своєму рівні - юніорському. А зараз, коли я працюю тут у Сімферополі з молодими і вони грають за основний склад, то зовсім інше. Звісно в цих хлопців є багато недоліків, є над чим працювати. Але тільки на тренуваннях та в матчах за основну команду вони зможуть набиратись досвіду і тоді браку в їхніх діях на полі буде набагато менше. Зараз я можу сказати, що ці молоді хлопці не готові виступати на такому рівні, як Прем’єр-ліга.

- Чи ставили Ви б молодих гравців в основний склад, якщо б у команди не було проблем з трансферами?
- Мені дуже подобається працювати з молодими хлопцями, я їм довіряю повністю. Так, зараз у нас такі обставини в команді, що я змушений ставати до основного складу молодих гравців і це добре. Хочу сказати наступне, що в цих молодих гравців є одна неодмінна риса, в них є дуже велике бажання грати у футбол. Зрозумійте, ці хлопці, які зараз грають у основному складі нашої команди, є талановиті але їм бракує досвіду ігор, грати на такому високому рівні. Хоча в кожного з них, я вірю, і, можливо, в недалекому майбутньому хтось з них стане справжнім лідером команди.

- Багато вболівальників вважають переїзд Янніса Христопулоса до України авантюрою, чому Ви обрали саме сімферопольську «Таврію»?
- Я хотів попрацювати в Україні, ваш чемпіонат на високому рівні про це свідчить і рейтинг УЄФА, я знав про всі проблеми, які є тут, але цей фактор мене не насторожив, я завжди хотів попрацювати закордоном, це новий досвід. Чесно кажучи, я не довго думав над пропозицією і швидко прийняв рішення. Я прийшов сюди, щоб за цих важких обставини, які є у Сімферополі, я зумів вивести команду з такої важкої ситуації.

- Пане Янніс, Ваша угода з клубом підписна на рік, клуб зараз у важкій турнірній ситуації, чи вистачить в Вас сил та терпіння допрацювати у Сімферополі до кінця контракту?
- Я підписав з командою контракт на один рік, це для мене новий досвід, новий чемпіонат, тут є багато проблем, над якими я працюю разом з своїми колегами. Я не буду приховувати, мені важко, але що поробиш, мені приємно, що мене зараз всі не осуджують, а підтримують. Можу Вас запевнити і всіх вболівальників, я буду знаходитись в команді до тих пір, допоки я приноситиму користь клубу і, звичайно, що до закінчення моєї угоди з клубом.



- Чи звикли Ви вже до України?
- Не зовсім, я всього лиш два місяці тут, але мені тут дуже цікаво працювати, це перший мій досвід роботи закордоном. Тільки зараз я почав розуміти менталітет українського народу, щодо футбольного аспекту, то мені треба адаптуватися до цих умов аби не робити ніяких помилок в майбутньому. Хочеться більше розуміти мислення не тільки українських футболістів але і людей, які тут проживають.

- Який рецепт успіху грецького тренера у Сімферополі?
- Якщо гравці команди будуть старатись, побачите, команда доб’ється успіху! Тільки спільна праця тренера і команди дасть свої плоди.

- В Греції Ви займались журналістикою?
- Ну не зовсім, в Греції я два роки писав у спортивну газету, робив аналіз ігор чемпіонату, я скоріше себе назву футбольним аналітиком, а не журналістом.

- Якщо б «Таврія» вилетіла у першу лігу Ви б залишились?
- Перша ліга, це ще далеко від нас, але я вірю в одне, що ми залишимось в вищій лізі.

Назар МІЛІНЕВИЧ, спеціально для Sport.ua
 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жирона – Кадис. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании
Футбол | 20 апреля 2024, 06:01 1
Жирона – Кадис. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 19
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Fletch_64
Таврия подала апелляцию на эти "-3". Она еще не рассмотрена. До тех пор очки не сняты.
Космонавт ДК
Насчет Альтмана согласен,но и Лужный-боец,так низко не падал,что бы 8 туров 0 очей))
Lion
Команду сколотил Альтман, а Лужный начал ее валит, а грек довалит......
sokker
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vadya-metal (Greece)
эх Яни - Янаки... и куда ты влез и нафига? Небось хотел что-то самому себе доказать приняв команду которая засветилась в разных трансферных афёрах и скандалах с действующим запретом на трансферы. Удачи, конечно, но сильно удивлюсь, если он останется до конца чемпионата, и тем более не даст Таврии вылететь в 1-ю Лигу.
pogvalery
Наоборот Лужный запорол команду всех ведущих игроков зазогнал, а этому достались руины.
Космонавт ДК
А чему удивляться? Лужный за свой период работы таки сколотил с горем пополам что-то похожее на команду..и что,выгнали Лужного-все рухнуло..Думаю,грек скоро капитулирует и сольется..
rem3214
попандопалоссс...
nochkov
Може тому й виграли?) Я, на жаль, не дивився.
Дьявол
Главное, дотянуть до зимы, а там легче будет! Верю в грека!
Дьявол
Удачи, Яннис!
tyomych
Калина же играл с Запорожьем
Aleks_97
Все нормально у него с Таврией сложится, вытащит команду со дна.
red1982
Таврия не куда не вылетит,у нас с вышки в пердив не вылетают,залетать не кому,можно не боятся в следующем сезоне,отыграетесь.
Comraddm
По интервью видно, что ему предложили хорошие деньги.
Он не особо изучал наш чемп, а в Греции кризис сильный.
qaz2008r
«Не розумів справжньої ваги проблем команди»- так якого ти .............. ліз нерозуміючи куди??????? Значить і тренер ти такий який не розуміє що робить.
nochkov
Звичайно дуже дивно, що він не використовує Калініченка і жаліється на відсутність досвідчених гравців. Мабуть конфлікт якийсь.
gorodoklviv
Яаннус lol
Wolfenstein95
ЯннЫс??