Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4840
21

Валерий ФЕДОРЧУК: «Я разочарован в болельщиках Карпат»

Защитник львовян о матче с «Арсеналом»

Лівий захисник «Карпат» Валерій Федорчук дав коментар Інформаційному центру клубу після гри третього туру Прем’єр-ліги з київським «Арсеналом» та поділився своїми думками щодо двох домашніх невдач на старті сезону.

– З «Арсеналом» ми зіграли значно краще, ніж з «Ворсклою», але знову програли, причому з тим самим рахунком 0:2. Чому? Думаю, доки ми будемо припускатися таких помилок в обороні, доти будемо й програвати. Це ж не друга ліга і не перша – це Прем’єр-ліга, а в ній карають за найменшу помилку. А ми собі дозволяємо помилки з дворового футболу, бо навіть у ДЮСШ таке є неприпустимим. От і сьогодні ми пропустили обидва голи, що називається, на рівному місці. Хіба можна заробляти таке пенальті? А другий гол! Напевне, жоден з нас не зможе толком пояснити, чому ми пропустили. Значно краще ми зіграли в атаці – за один перший тайм мали більше гольових моментів, ніж за два попередні матчі разом взяті. Але що з того, коли ми їх не реалізовуємо. Як тут можна виграти?...

По грі більше говорити нічого. Ще раз тільки наголошу, що ми самі винні в своїх невдачах. Ну хіба ще нам відверто не фартить. І от тут я хотів би сказати кілька слів про атмосферу на стадіоні, бо від неї чимало залежить.

Гравцем «Карпат» я став якихось півтора місяці тому. Але я вже грав за команду цього прекрасного міста. Думаю, львівські вболівальники мене пам’ятають за виступами за ФК «Львів». Я їх також пам’ятаю. Дуже добре пам’ятаю, як вони приходили на наші матчі і всією душею по-справжньому нас підтримували. Ми тоді дуже здорово почали, сенсаційно обігравши «Шахтар» (2:0), але потім більше програвали, ніж досягали позитивного результату. Але при цьому ми жодного разу не чули на свою адресу образливих слів та докорів за погану гру. А коли ми в останньому турі програли «Карпатам» і вилетіли з Прем’єр-ліги, то стадіон стоячи проводжав нас з поля, а в очах багатьох вболівальників були сльози. Я цього ніколи не забуду, бо подібне забути неможливо.

Коли я перейшов цього літа у «Карпати», то був переконаний, що команді буде гарантована суперпідтримка на кожному матчі. Адже всім в Україні добре відомо, що фанати «Карпат» супроводжують свою команду на кожен виїзд і не раз бувало, що навіть у гостях команда мала більш гучну підтримку, ніж господарі. Ну а про те, як підтримують у Львові, годі було й казати.

Однак виходить, що я помилявся, бо схоже, що у Львові в цьому плані дещо змінилося. Так, у Донецьку наші фанати нас підтримували дуже добре. Те саме я можу сказати про 16-ий сектор і на обох домашніх іграх нинішнього сезону. Але деякою частиною решти вболівальників, коли називати речі своїми іменами, я дуже розчарований. Складається враження, що чимало львів’ян приходять на наші матчі тільки для одного – дати вихід своїм негативним емоціям та покричати образливі репліки на адресу команди, тренера і гравців. Більше того, у мене є підозра, що деякі йдуть на стадіон із надією, що «Карпати» обов’язково спіткає невдача, а їхньою улюбленою піснею є так званий хіт «Карпати» знову програли в футбол». Тобто люди йдуть не вболівати за свою улюблену команду, не підтримати її, а насолодитися тим, як її спіткає невдача і тоді вже дати волю своєму негативу по повній.

Коли це так, то я б попросив таких горе-вболівальників у дні наших домашніх матчів задуматися: можливо, поїхати на озеро, поласувати шашликом – не менше задоволення, ніж «похаяти» команду?

Коли чуєш те, що кричать з трибун деякі люди, то мимоволі починаєш думати, що краще б ми всі ігри проводили на виїзді. Я от одного не можу зрозуміти – невже вони не усвідомлюють, що їхня негативна енергетика не може негативним чином не позначитися на нашій грі? Адже вже давно всім відомо, що думки, а тим більше слова, мають властивість матеріалізуватися. Особисто я починаю думати, що не випадково «Карпати» вже третій рік підряд супроводжує суцільне невезіння. Адже навіть коли команда демонструє непоганий футбол, все одно виграє дуже рідко. Зате змарнованих стовідсоткових гольових моментів більше, ніж достатньо.

Розумію, що в мені говорять емоції. Так – це в якійсь мірі крик душі. Та я дуже хочу попросити львів’ян: приходьте на наші матчі, але виключно з позитивною енергетикою і хорошими думками та вірою в перемогу своєї улюбленої команди. І тоді ваша справжня любов до «Карпат» та віра в нас, гравців, обов’язково почнуть заряджати команду невичерпною енергією і додавати їй сил, аби перемагати в кожній грі. Не випадково ж кажуть, що в домашніх іграх і стіни допомагають. Тож будьте тими стінами, які насправді допомагають!

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jyrij999
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
cdboss1
Валера ,ти не прав!!!за таку гру ніхто тебе і команду не поважатиме!!!ми розуміємось на футболі (не перший рік як то кажуть)...а ви трохи грайте ДО КІНЦЯ!!!
serghinho
Може Федорчук не усвідомлює за яку команду і яке місто він прийшов грати? Краще на полі би більше викладався, а не трусив всякий бред про вболівльників!
Fletch_64
Валєра зовсім не дурак як людина, однак й від нього такий чималенький текст, в стилі "многа букафф", - повна несподіванка!..
Тому навіть, що це не роздратування людини, це більше скидається на "програмну статтю"!...
Отут й спадає думка, що Федорчуком цю статтю лише підписали (звісно, з його дозволу, нині не радянські вже часи..), й належить така "ідея" нещодавно призначеному віце-президенту, що якраз обіцяв приділити багато уваги підвищенню заповненості стадіону та новим формам роботи з вболівальниками!..
Fletch_64
"..Особисто я починаю думати, що не випадково «Карпати» вже третій рік підряд супроводжує суцільне невезіння."
-----------------
А особисто Я думаю, та вже давно ТАК думку тую гадаю, що "Карпати" не випадково третій рік отак грають!.. Й першопричиною тут Дим! Дим, та провідники його "бачення футболу та бізнесу на футболі" - Дедишин та інші менеджери, які раптово в довіру Диму впадають... а за деякий час з неї - виходять!))..
Ница кількість глядачів на трибунах - "зворотній зв*язок" публіки, не такої заангажованої в "процес" як фани, ультрас, ГО"Завжди вірні", з грою команди.
Наївно думати, що пересічний відвідувач матчу такий вже невибагливий "споживач"!
А вони, Дим Енд Кумпанія, роблять якісь гендликі темні на футболі, а публіку мають за стадо, яке "по-любому" повинно заповняти свій вольер... та ще й офірувати за це команді справну копійчину!)))
JaKrevedko
От і на твій пост ніхто не ображається
luciffer46
посмотрите игры Федорчука в Кривбассе! он и Бартулович были лучшие в той славной команде! а почему?! да потому что микроклимат в команде и с болелами был на высоте!! а карпаты -это гнилая команда с её руководителями и тупыми заангажированными на москалях и ненависти "болельщиках"!!Валера совет тебе -беги с этой команды! Удачи тебе в другом клубе!
robozz
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FoZZy
Искренне жаль Федорчука... Попасть во Львов, а тем более ФК РКПД (Рабовладельческий Клуб Петра Дыминского) где игроков считают чуть ли не за бесправных рабов, которые обязаны гнуть спину на рабовладельца Петра Петровича... и врагу не пожелаешь. Крепись, Валера и терпи!
JaKrevedko
У тебе в голові одні таракани які гадять тобі на мозги. Потрави їх поки не пізно.
manumi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
upcast
А ещё когда мяч поподал чёрному играку,стадион дружно укал! Ну да Львовские болельщики самые лучшие!
vitaha33
а вболівальники карпат розчаровані федорчуком, грав як любитель, без двох хвилин в команді щей осмілюється відкривати рот...
PosO
Одни и те же дежурные участники. Одни и те же, заранее известные "мысли вслух". Скудость мнений и привычное хамство "европейцев" по-территориальному признаку. Скучно с вами.
Observer
Сказав "не перегружений політикою", хоча про політику ні в даній статті, ні в контексті даної проблеми взагалі ні слова не прозвучало... і хто ж після цього "перегружений політикою"?
ЗІ. Канал ЗІК ще не дивився жодного разу, та й тв взагалі рідко дивлюся.
airwolf77
...та це,лапоть ординський,або місцевий- їм сочувствующий,з 5-ої колони-пр
nodion
лучше бы Федорчук следил за уровнем своей игры, а то сейчас она явно не выше первой лиги. В элементарной ситуации создал левый угловой... Будешь соответствовать на поле - услышышь скандирование своей фамилии, как было с игроками Карпат несколько лет назад. А сейчас скажите спасибо, что люди вообще на стадион ходят смотреть на то, что вы там вытворяете.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
PosO
Молодец! Все правильно сказал. Только ничего не поменяется. Зрители на трибунах во Львове перегружены политикой, это хорошо видно по ТВ. Включи их тв-канал "ZiK" (типа - "Хайль!"). Ты все поймешь, Ты все увидишь ТАМ! Желаю тебе, Валерий футбольной удачи в другом клубе!
newport80
не фартовый стадион, теперь нигативные болелы... ппц