Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1737
0

Юрий СИВУХА: «В сборной Украины отличная атмосфера»

Тренер вратарей сборной Украины рассказывает о своей работе в команде

Юрий СИВУХА: «В сборной Украины отличная атмосфера»

На початку червня національна збірна України на виїзді переграла збірну Чорногорії, тим самим остаточно повернувши собі шанси на здобуття однієї із путівок на ЧС-2014 року в Бразилії. Наразі, декілька тижнів потому, в тренерському штабі національної збірної вже не думають про минулі успіхи, а з оптимізмом дивлячись вперед, розпочали підготовку до наступних матчів. Про роботу, настрій та стосунки в команді прес-службі ФФУ розповів один із тренерів збірної − Юрій Сивуха, якій відповідає в команді за підготовку воротарів.

− Настрій у нас гарний, робочий, зараз чекаємо наступного матчу. Таке наше футбольне життя − живемо від гри до гри (посміхається).  Що стосується гри в Чорногорії − то вона забезпечила нас позитивними емоціями, з якими набагато краще готуватись до майбутніх поєдинків.

− Який взагалі настрій панує в команді під час зборів? Яка атмосфера?
− З моменту мого приходу до збірної, я відразу відзначив, що в команді панує чудова атмосфера, всі хлопці, приїжджаючи до збірної, забувають свої клубні справи та зосереджуються виключно на роботі національної команди. Я вважаю, що в цьому велика заслуга головного тренера збірної − Михайла Івановича Фоменка. Мені дуже подобається працювати в цьому колективі.

− Ви вже півроку працюєте в національній збірній, наскільки вона відрізняється від роботи в клубі?
− Робота насправді відрізняється: в клубі йде постійний тренувальний процес, тренер відповідає за всі ланки підготовки футболіста, до збірної ж футболісти приїжджають на тиждень-два, тут найголовніше − психологічна підготовка. Треба оцінити фізичний, психологічний стан футболістів − прорахувати кількість ігор, оцінити втому футболіста. Тут ще важливо, що всього повинно бути в міру − важливо не перетренувати гравця, має бути розумна кількість тренувань та обов’язково відпочинку.

− В серпні наша збірна проведе товариський матч проти збірної Ізраїлю, наскільки товариські матчі допомагають у підготовці команди?
− Однозначно ці матчі дуже допомагають нам, це додаткова можливість продивитись виконавців, їх стан, спробувати певні тактичні схеми, подивитись, як гравці можуть себе проявити на різних позиціях − загалом подібна практика −  корисний досвід загалом.

− Якщо говорити безпосередньо про позицію, за яку в збірній Ви відповідаєте, то наскільки жорсткою є конкуренція в збірній?
− Конкуренція насправді є дуже серйозною. Я вже казав і ще раз наголошую на тому що в нашій країні дуже сильні воротарі, сильніші ніж голкіпери в Росії і багатьох інших країнах. В нас почесно навіть просто отримати виклик в збірну. Ми постійно слідкуємо за воротарями як в середині нашої країни, так і за її межами.

− Якщо брати до уваги два останніх матчі − проти Камеруну та Чорногорії, як Ви оцінюєте гру Андрія Пятова?
− В двох матчах не було пропущено жодного голу − це є головним результатом, тож в мене немає підстав бути незадоволеним.

− Напередодні матчу з Чорногорією, під час тренування, Ви стали в ворота, а ще один тренер збірної Олександр Заваров разом з Вашими підопічними наносили удари. Це було заплановано в рамках тренування чи вийшов певний експромт?
− Ні, це було незаплановано, це скоріше було криком душі. Прекрасний стадіон, чудова атмосфера, було приємно знову поринути в гру, опинитись в епіцентрі подій. Вже після тренування згадували цей момент, ностальгія, дуже сподобалось. Цими вихідними грали в Харкові матч, присвячений 25-річчю здобуття «Металістом» Кубку СРСР, я вийшов в другому таймі і непогано відіграв, це завдяки тому, що тоді в Чорногорії я отримав гарний заряд енергії та потренувався.

− Як зараз, вже розпочалась підготовка до матчів проти Сан-Марино та Англії?
− Звичайно, ми зараз живемо цими матчами. Як каже Михайло Іванович, як тільки закінчується матч, він стає історією, а треба дивитись в майбутнє, тож всі активно працюємо над підготовкою до наступних ігор. Суперники будуть серйозно налаштовані на гру проти нашої команди, тому готуємося дуже ретельно.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.