Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 31 мая 2013, 17:35
2356
1

Руслан РОТАНЬ: «Камерун − флагман африканского футбола

Полузащитник сборной Украины поделился ожиданиями от предстоящих матчей против Камеруна и Черногории

| Обновлено 31 мая 2013, 17:35
2356
1
Руслан РОТАНЬ: «Камерун − флагман африканского футбола

Один із найбільш досвідчених футболістів національної команди України аналізує першу гру збірної проти Чорногорії та оцінює підготовку до матчу із цим же суперником на виїзді.

- У попередніх матчах − проти Польщі та Молдови - збірна діяла згуртовано,  показала хорошу гру і, як наслідок, перемогла. Як Ти гадаєш, першопричина успіху в тому, що нам уже нічого було втрачати? Можливо, саме цей фактор дозволяє  українцям  грати розкуто? 
- Гадаю, що тут все склалося разом. Зрозуміло, що наш слов’янський менталітет дався взнаки: коли «півень дзьобнув в одне місце»,  всі почали рухатися, бо зрозуміли, що не хочемо втрачати шанс потрапити  на чемпіонат світу. Тому й досягли такого результату. Але хочу сказати, що далі буде ще складніше. Матчі з Польщею і Молдовою -  вже історія, це потрібно забути, а далі думати про гру проти Чорногорії, тому що цей матч  буде найскладнішим  із всіх, що залишилися.

- Аналізуючи гру проти чорногорців у Києві, до яких висновків доходиш? Чи причина у  тому, що гравці емоційно були розчаровані нічиєю у  Молдові?  Чи,  можливо,  чорногорці настільки добре перекрили зони і не дали нам зіграти? Адже м’ячем ми володіли більше, але при цьому не створювали гольових  моментів.
- Команда грає так, як їй дозволяє суперник. У  Києві Чорногорія зіграла дуже організовано, позбавивши нас найголовнішого − оперативного простору. Хоча контроль м’яча був за нами, суперник не підпустив до своїх воріт, поставивши в умови цейтноту. А ще ми пропустили гол «в роздягальню»,  у нас нічого не виходило, почали поспішати і,  так сталося, що не змогли вийти із критичної ситуації. Потрібно віддати суперникам належне − вони перемогли заслужено. Зараз ми вже повинні думати про реванш, щоби протиставити чорногорцям  таке ж ведення гри, яке вони запропонували нам  у Києві.

- На Твій погляд, як потрібно зіграти зараз?
- Ми повинні проаналізувати свої помилки. Обов’язково подивимося їхні ігри, зробимо висновки, підійдемо до  матчу вже в іншому настрої та покажемо іншу гру й  результат.

- Для інформації: з різних причин у чорногорців вибули  6 учасників матчу у Києві - через перебір карток, травми або  відсутність ігрової практики. Троє з них якраз представляють середню лінію. На Твій погляд, наскільки це серйозна втрата для суперників? Чи все ж таки Чорногорія − це команда Йоветича і Вучінича,  гравців,  які створюють атаку?
- По-перше, це все таки команда в цілому, тому що чорногорці грають як єдине ціле. Вони добре захищаються, а  попереду роблять ставку на цих двох гравців − Йоветича і Вучінича. З цього й складається  результат. Тож, на мій погляд, в них є ким замінити відсутніх гравців. Головна проблема для нас − це Йоветич і Вучінич.

- Підходячи до цієї гри і  пам’ятаючи про складність суперника, наша збірна водночас перебуває на емоційному підйомі після двох виграних матчів. У колективі -  хороший мікроклімат?
- Так, у нас в команді гарна атмосфера. Але ми розуміємо важливість матчу в Подгориці  і  думаємо про цю гру, як про переломну. Якщо ми візьмемо 3 очки, у нас з’являться шанси на вихід із групи.

- Поговоримо про Камерун. Ця команда дещо екзотична для нас. З африканцями ми грали тричі: два рази з Лівією, останнього разу  перед чемпіонатом світу 2006 року, а  вже на самому Мундіалі  - з Тунісом. А от з хлопцями з «африканської глибинки» ще не зустрічалися. Ти любиш екзотичних суперників?
- (Сміється) Справді, Камерун − екзотичний суперник, але він є флагманом африканського футболу. Хоча матч буде товариським та до нього треба підійти серйозно. Ми розуміємо, що ця гра − підготовка до Чорногорії і вона повинна піти нам на користь.

- Ти бачив якісь трансляції матчів  Кубку африканських націй? 
- Я дивився матчі цього чемпіонату, але не довелося подивитися жодного матчу за участю Камеруну. Після Ето’о, я цю команду взагалі не знаю, але, впевнений, що тренери нам покажуть їхні ігри.

- Своєрідний момент: сезон вже закінчився, але ще є ігри збірної. Як ти вважаєш, це -  плюс чи мінус? Адже всі, мабуть, думками у відпустці?
- Так, чемпіонат закінчився, всі повинні бути у відпустці, але ми -  професіонали і повинні робити свою справу. Тим більше,  ми повинні захищати честь України. Не повинно бути таких думок, що всі у відпустці, а ми працюємо. Зараз потрібно думати лише  про майбутні ігри і провести їх на високому рівні.

- Ти, як один з найдосвідченіших футболістів, будеш мобілізувати своїх молодих колег, настановляючи, що це дуже важливий матч для нас?
- Ми будемо намагатись допомогти, але всі і так розуміють: ця гра - найголовніша. Нам  потрібно добре підготуватися до протистояння  і провести матч  на високому рівні. Всі ми − і команда, і вболівальники − повинні думати про результат, який дозволить нам грати на чемпіонаті світу у Бразилії!

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Маяковский
уже давно не флагман. А по ходу журналист странноватый, поскольку Камерун не участвовал в финальной части кубка африканских наций 2013, а потому и не удивительно,что Руслан его не видел, я тоже его на КАН не видел...