Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 мая 2013, 16:59
1560
2

«Ежегодно Лозанна рассматривает 12-15 дел украинских клубов»

Генеральный секретарь Спортивного арбитражного суда в Лозанне Меттью Риб ответил на вопросы журналис

| Обновлено 30 мая 2013, 16:59
1560
2
«Ежегодно Лозанна рассматривает 12-15 дел украинских клубов»

У четвер, 30 травня, у Будинку футболу проходить семінар для клубів української Прем’єр-ліги та Професійної футбольної ліги України щодо аспектів діяльності Спортивного арбітражного суду CAS (м. Лозанна, Швейцарія). Прес-служба Федерації футболу України поспілкувалася з генеральним секретарем Спортивного арбітражного суду у Лозанні Меттью Рібом.

-  Які Ваші враження від візиту до України і, конкретно, від семінару для клубів української Прем’єр-ліги та Професійної футбольної ліги? Що Ви в першу чергу хочете донести українським клубам на цьому семінарі?
-  Для нас це дуже важливо, тому що ми знаємо, що існує великий попит на вирішення спірних справ з боку представників клубів України. Клуби готові представляти суперечки на розсуд іноземному органу правосуддя, тому з нашого боку завжди присутня остаточна об’єктивна відповідь, яка дається щодо усіх питань по розглянутих справах.

Що стосується користі від цього семінару, я вважаю його дуже важливим у контексті різниці наших культур, мов, тощо. Усі ми потребуємо такого обміну інформацією та зустрічей. Наразі я відчуваю себе дуже позитивно, беручи участь у цьому заході.

-  Як часто Вам доводиться розглядати справи українських клубів? Яке найактуальніше справу Ви може виділити в розрізі українського футболу?
-  Вчора ми перевірили список усіх клубів прем'єр-ліги, і я думаю, що за винятком двох клубів всі вони вже мали справи у Спортивному арбітражному суді у минулому. Ми вирішували суперечки багатьох українських клубів, але я можу сказати, що ми розглядаємо близько 12-15 справ за участю українських клубів протягом кожного року. У порівнянні з іншими країнами Європи це досить велика цифра.

-  Як відомо, у складі CAS складаються арбітри з усіх куточків світу, проте представників України в ньому все ще немає. Чи плануєте залучити в майбутньому арбітра з України?
-  Ми були б щасливі мати арбітрів з України, але вони не повинні виходити від федерації або клубу. Вони повинні бути незалежними особами. Якщо у найближчому майбутньому надійдуть конкретні пропозиції, я буду тільки радий цьому. 

Я також маю намір поговорити зі своїми колегами зі Східної Європи. Якщо у них знайдуться на прикметі хороші арбітри з України, я думаю, у них є шанс потрапити до Спортивного арбітражного суду.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хавбек Исландии назвал украинского игрока, который его больше всего поразил
Футбол | 27 марта 2024, 13:24 0
Хавбек Исландии назвал украинского игрока, который его больше всего поразил

Йон Дагур Торстейнссон отметил игру Андрея Лунина

«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины
Футбол | 27 марта 2024, 14:11 17
«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины

Бывший защитник сборной Украины не считает, что Таловеров соответствует уровню национальной команды

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
funnyFAN
Если и есть то не на долго...пока в Лозанне работать не начнет)
Dr.Spo
О судьях: " але вони не повинні виходити від федерації або клубу. Вони повинні бути незалежними особами"- у нас таких просто нет!!!