Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 30 мая 2013, 16:24
4927
3

Анатолий ЧАНЦЕВ: «От Днепра такого никто не ждал»

Известный специалист прокомментировал итоги последнего тура УПЛ

| Обновлено 30 мая 2013, 16:24
4927
3
Анатолий ЧАНЦЕВ: «От Днепра такого никто не ждал»
Анатолий Чанцев

- Відверто кажучи, особисто не пам’ятаю, щоби за двадцять років існування національного чемпіонату траплялися випадки, коли останній, тобто вирішальний, тур чемпіонату в найвищому дивізіоні не мав турнірного значення для жодної команди! Мабуть, іще не було в нас такого… Проте навіть за такого напівтовариського статусу матчів мені було цікаво дивитися їх: там, попри все, гравці футбол показували, а це для мене завжди цікаво…

Звісно, я, як і кожен український уболівальник, дивився те, що мені показували, тобто спостерігав повністю один матч — між «Дніпром» та «Іллічівцем», а всі інші — в нарізці, запропонованій вітчизняним телебаченням.

Почну з поєдинку, що відкривав тур: звісно, такого не чекав ні я, ні будь-хто з тих, хто бодай мінімально спостерігає за футболом України. Я, чесно кажучи, не знаю, в чому причини цього нещасного випадку для підопічних Миколи Павлова. Можу хіба що припустити таке: в останньому турі всі команди, які провели загалом невдалий сезон, прагнули бодай мінімально реабілітуватися перед уболівальниками, й той, хто прагнув цього сильніше, перемагав, а хто ні, траплялися такі-ось конфузи, як у Дніпропетровську.

Дуже радий за свою луганську «Зорю»: Юрій Вернидуб неодноразово казав, що мусить посісти з колективом десяте місце, чого й досяг, крупно перемігши «Таврію».

Донецьк: «Шахтар» красиво довів, що наразі є однозначно найсильнішим клубом України, з яким уже минулого сезону ніхто не міг сперечатися. Навіть усе для себе вирішивши, розгромно поклали на лопатки далеко не найслабших сусідів із «Металурга».

Київ: ніхто з нас не сумнівався у виграші «Динамо», тож так і сталося. «Металург» загалом мав непоганий вигляд, навіть двічі міг забити, але не пощастило. Може, на краще, бо тим самим не зіпсували видатний воротарський ювілей Шовковського.

Найкращим матчем, очевидно, став львівський, де «Металіст» і «Карпати», попри цілковиту відсутність турнірних претензій, показали хороший футбол, та ще й із драматичною розв’язкою. Бодай таким чином клуб із Західної України покращив собі та фанам враження про невдалий сезон.

…Загалом же все було по ділу й закономірно: всі матчі завершилися саме так, як і повинні були. Жаль тільки, що одна гра не відбулася: тривожно за «Кривбас»…

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ovosch-12
Кстати да. Как-то на фоне удачи Металлиста и первой бронзы Динамо незамеченным остался несомненный успех Луганской Зари. Но на то у нас и есть сильные специалисты ( как Чанцев, например) , способные заметить все тонкости Украинского футбола
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
abram_shmidt
название на укр, текст на русс, чертишо