Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 14 января 2014, 13:48
8110
0

Ураган - Кардинал-Рівне - 2:3: Тріллер у кінцівці + ВИДЕО

Рівняни вперше у своїй історії беруть очки в Івано-Франківську

| Обновлено 14 января 2014, 13:48
8110
0
Ураган - Кардинал-Рівне - 2:3: Тріллер у кінцівці + ВИДЕО

Цей матч майже нічого не вирішував з турнірної точки зору. За сприятливих обставин «Кардинал-Рівне» міг залишити передостанню сходинку турнірної таблиці, а ось «Ураган» «залізно» обійняв друге місце. За таких розкладів Сергій Гупаленко міг перевірити в бойових умовах найближчий резерв. Саме з цих міркувань у заявку і був включений найкращий бомбардир «Урагану-2» Орест Боргун, але вийти на паркет в цьому матчі йому так і не судилося.

Сергій Гупаленко вирішив нічого не змінювати, і в першому таймі на паркеті перебували дві основні четвірки «драконів». «Ураган» почав з місця в кар'єр і після швидкого введення ауту Шотурмою Сімка з метра заштовхав м'яч у порожній кут воріт. Одразу після цього Шотурма міг подвоювати рахунок, але Дєнюжкін вчасно вийшов з воріт і прийняв удар Петра на себе. Господарі не вмикали високих швидкостей, але, незважаючи на це, впевнено контролювали хід гри. На 7-й хвилині Бондар міг зрівняти рахунок вийшовши віч-на-віч, але не зміг як слід пробити і Ципун відвів загрозу. «Ураганівці» могли збільшити перевагу, але на шляху удару Додо став каркас воріт.

Гра в гостей в перші хвилини не клеїлася і на 10-й хвилині Сергій Підубний взяв тайм-аут, щоб внести такі потрібні корективи. Міг після цього Бондар втілити у житі задуми свого тренера, але потужний удар Олександра Ципун перевів на кутовий. Тим часом, каркас вдруге у першому таймі зіграв за «кардиналівців»: Євген Валенко зі штрафного потужно пробив у поперечину. Та чому бути, того не минути – і Андрій Сімка, безперешкодно пробігши метрів 10 просто по центру половини майданчика «Кардинал-Рівне» завдав потужного удару в ближній кут. Удар наносився з близької відстані і Віталію Дєнюжкіну нічого не лишалося, як виймати м'яч із сітки власних воріт.

Перевага в рахунку і в «території» розслабила господарів, і «Кардинал-рівне» несподівано відквитав один гол. Гол зробила пара Тригубець-Піддубний – обидва Сергії не один рік грали разом і вкотре продемонстрували чудове взаєморозуміння. Тригубець у боротьбі із захисником  п'ятою відкинув  м'яч на вільного Піддубного, який відправив м'яч у дальню «дев'ятку».

По перерві Гупаленко таки почав розбавляти «основу» Шураком і Королишиним, які мають не так багато практики, порівняно з іншими гравцями. Саме Шурак на пару з Валенком був одним з найактивніших у складі «Урагану» у другому таймі. Господарі спокійно контролювали гру, іноді створюючи щось гостре біля воріт своїх опонентів. «Кардинал-Рівне», як і в першому таймі, більшість ігрового часу захищався, явно збираючись грати на помилках суперника. Вийти на половину майданчика «Урагану» «зелено-чорним» було складно, а довгі передачі Дєнюжкіна рідко коли знаходили адресата.

Всі найцікавіші події у матчі відбулися під кінець другого тайму. Спочатку Дєнюжкін традиційно почав підключатися до атак своєї команди. Це не допомогло розхитати монолітну оборону «драконів» і за декілька хвилин Танський вийшов 5-м польовим. За кілька секунд після цього в контратаці Бондар вискочив на побачення з воротарем і впевнено реалізував цю нагоду. Не встигли рівняни порадіти, як отримали небезпечний штрафний у свої ворота. Тригубець так активно протестував, що арбітр засвітив перед ним «червоне світло».

«Кардинал-Рівне» залишився утрьох майже до кінця матчу. Що тут можна було спрогнозувати? Але те, що сталося потім, є не інакше, як дивом. Майже одразу після такого несподіваного подарунку автор дублю Сімка втратив м’яч, а Піддубний, оцінивши ситуацію, в оточенні трьох суперників віддав відмінну передачу на Юрія Когута, який не мав морального права схибити з цієї передачі. Юрій вибіг на побачення з Ципуном і диявольськи точно пробив у єдину можливу шпарину між Кирилом та ближньою стійкою, зробивши рахунок 3:2 – справжній шок для господарів.

Одразу після цього Валенко вийшов п’ятим польовим, і «ураганівці» півтори хвилини вп’ятьох розкачували трьох рівнян, але ті дуже грамотно і мобільно захищалися, так і не дозволивши суперникам бодай зрівняти рахунок.

Підопічні Сергія Піддубного здобули неймовірну вольову перемогу, вперше взявши очки в Івано-Франківську у 9-му матчі. Дуже прикрим для «Кардинал-Рівне» є те, що ця перемога для них майже нічого не значила, адже «Єнакієвець» у Львові зіграв внічию і не дозволив рівнянам залишити передостанню сходинку. «Ураган» після кубкової невдачі знову поплатився за свою розслабленість, і Сергію Гупаленку доведеться провести зі своїми підопічними серйозну виховну роботу, адже в плей-офф ціна кожної помилки виростає в рази.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«Ураган» (И.-Франковск) - «Кардинал-Ровно» (Ровно) - 2:3

Андрей Симка, 1, 15 - Сергей Поддубный, 17, Александр Бондарь, 38, Юрий Когут, 38

«Ураган»: Кирилл Ципун - Евгений Валенко, Андрей Симка, Петр Шотурма, Максим Павлюк - Додо, Луиз Негао, Роман Киндратив, Роман Кордоба - Орест Боргун, Павел Будняк, Тарас Королишин, Тарас Шурак
«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин - Сергей Поддубный, Александр Бондарь, Андрей Черниенко, Артем Фаренюк - Александр Басич, Виталий Танский, Сергей Тригубец, Юрий Когут - Дмитрий Сытник

 Александр Бондарь, 12.
 Сергей Тригубец, 38 - неспортивное поведение.

Арбитры: Геннадий Гора (Киев), Игорь Якимишин (Львов)

Удары (в створ): 21 (13) - 12 (8)

УРАГАН - КАРДИНАЛ-РОВНО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

События матча

38’
ГОЛ !
Юрий Когут(Кардинал-Ровно (Ровно)) справа метров с 3-х нанес точный удар в ближний угол.
38’
Сергей Тригубец(Кардинал-Ровно (Ровно)) получает красную карточку. За неспортивное поведение.
38’
ГОЛ !
Контратака гостей завершилась точным ударом Александра Бондаря(Кардинал-Ровно (Ровно)) метров с 3-х.
17’
ГОЛ !
Сергей Поддубный(Кардинал-Ровно (Ровно)) сыграл в "стенку" с Фаренюком и метров с 5-ти нанес точный удар.
15’
ГОЛ !
В ходе контратаки 2 в 2 Андрей Симка(Ураган (И.-Франковск)) метров с 5-ти пробил точно в угол.
1’
ГОЛ !
После прострела с правого фланга Андрей Симка(Ураган (И.-Франковск)) отправил мяч в сетку.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.