Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 21 апреля 2013, 22:57
4012
0

Спортлидер+ – Энергия – 4:4 + ВИДЕО

Ничья в Хмельницком приносит «Энергии» путевку в плей-офф!

| Обновлено 21 апреля 2013, 22:57
4012
0
Спортлидер+ – Энергия – 4:4 + ВИДЕО

Бойовою нічиєю завершили матч чинний чемпіон Екстра-ліги та остання команда турнірної таблиці цьогорічного розіграшу турніру. Хмельничани вкотре не змогли використати прекрасний шанс здобути свою першу перемогу, а гості, мабуть, самі того не очікуючи, досягли потрібного їм результату, і тепер спокійно можуть готуватись до матчів Кубку України та фінальної частини розіграшу Екстра-ліги.

Попри очікування вже другий домашній матч поспіль на трибунах спорткомплексу ХНУ збирається набагато менша за звичайну аудиторію. Прийшло тепло і тепер все важче залучити хмельничан до перегляду футзалу. Людей було ще менше ніж на матчі з «Локомотивом». Хоча основним фактором такого інтересу до команди слід вважати її результати.

Гості прибули в Хмельницький і зосереджено готувались до поєдинку. Видно було, що результат цього матчу для них дуже і дуже важливий. Сама гра і друга її половина з невідомих розпочались із деяким запізненням. Гра була сповненою боротьби, постійно виникали паузи через травми гравців, м'яч дуже часто опинявся далеко за межами поля, та й голів команди забили більше, ніж всі їхні суперники в матчах цього дня. Тому, коли в Єнакієвому і Рівному поєдинки вже закінчились, в Хмельницькому гра ще перебувала у своєму розпалі. Та про все по порядку.

«Енергія» розпочала матч атаками, одразу ж позначивши, що грати «другим» номером львів’яни не збираються. Гості одразу пішли вперед, і вже на другій хвилині Легчанов пробив мимо воріт. Хмельничани не знітились, дуже сильне враження з перших же хвилин матчу справляв Віктор Цой, який вдало диригував діями партнерів і був надзвичайно чіпким у відборі. Та героями поєдинку стали інші гравці. Вже на 4-й хвилині подолянам вдалась атака, і гравці, що вийшли на зміну першій четвірці, відкрили рахунок у матчі. Це Максим Коробка точною передачею знайшов Володимира Сондака, і м'яч затріпотів у сітці воріт львів'ян.

Гості ж продовжували гнути свою лінію так, ніби і не було пропущеного м'яча. Вони ж і до нього володіли ініціативою. Наносили удари Павло Пічкуров і Максим Павленко, а на 7-й хвилині показова комбінація завершилась точним ударом з двох метрів Сергія Якуніна, якому асистував Максим Павленко.

Та в цей вечір команди не сильно звертали увагу на захист і сміливо йшли вперед у пошуках кожен свого щастя. І вже друга атака хмельничан після пропущеного м'яча завершилась взяттям воріт. З паса Олексія Фетька вдруге розписався в воротах гостей Володимир Сондак. А вже за хвилину Владиславу Лисенко довелось і втретє діставати м'яча із сітки власних воріт. Подоляни розіграли аут, і Максим Коробка точно пробив в дотик. 3:1 – і згадався матч у Львові, коли «Спортлідер+» вів із рахунком 3:0 і не втримав перевагу. «Дежавю» - як каже Віктор Цой, третій номер хмельничан.

Та після цього голу гра перейшла в тягуче русло. Команди намагались розіграти м'яча до вірного. Було багато боротьби в центрі майданчика, що вилилось в чотири фоли господарів та жовту картку Юрія Карбовського. І, як грім серед ясного неба, Сергій Шевцов пропустив другий м'яч у власні ворота. Можна навіть сказати не пропустив, а забив! Голкіпер володів м'ячем, і як він примудрився вибиваючи його влучити у пресингуючого воротаря Ільдара Макаєва, не зможе пояснити і він сам. А так – лише 3:2 під завісу першого тайму, і легкий ступор в очах гравців хмельницької команди.

Друга половина розпочалась дуже активно з боку обох команд. Вже за першу хвилину суперники встигли обмінятись небезпечними пострілами Максима Павленка і Дмитра Михайленка. А потім прийшла 24-та хвилина, котра тривала здалось хвилин п'ять. За цю хвилину гравці «Енергії» заробили одразу три фоли, попередження отримав Сергій Коваль, хмельничани пробили небезпечний штрафний, а найголовніше, що в цю хвилину вмістився четвертий гол господарів. Сондак по лівому флангу вийшов на воротаря, але не зміг його переграти, та м'яч відскочив майже в середину майданчика до Вадима Іванова, котрому залишалось лише точно пробити по незахищеним воротам. 4:2 – і президент «Спортлідера+» Іван Гончар пішов на «фартове» місце за воротами гостей.

Тут же Володимир Сондак мав іще одну нагоду, щоб збільшити рахунок, та знову не зумів переграти Лисенка. Гра заспокоїлась, хмельничани подовгу володіли м'ячем, явно граючи на утримання рахунку. Та гості не захотіли чекати милості від заклятих «друзів» з «Урагану», що вперто не забивали у матчі із «Єнакієвцем» і взяли гру в свої руки, точніше ноги. Моменти у гостей були такі, що голкіперу господарів Сергію Шевцову можна було пробачити курйозний першотаймівський м'яч, настільки самовіддано він діяв у ці хвилини, відводячи загрози від власних воріт. Удари по воротам хмельничан завдавали Овсянніков, Чепорнюк, двічі Макаєв. І на 33-й хвилині вони були винагороджені м'ячем Максима Павленка, що замкнув передачу партнера на дальній штанзі.

Після цього мало людей вже вірило, що «Спортлідер+» збереже переможний рахунок. Що й підтвердилось за хвилину – після розіграшу стандарту Максим Павленко вдруге засмутив голкіпера господарів. Хмельничани спробували огризнутись, та почин Ярослава Заворотного і Максима Коробки підтриманий не був. Львів'яни ж, уже взнавши результат матчу своїх переслідувачів, почали спокійно катати м'яча поперек майданчика, даючи зрозуміти, що більше їм нічого в цьому матчі і не треба.

Підтримав їх в цьому бажанні і «Спортлідер+», гравці якого володіли м'ячем в останню хвилину і не робили якихось спроб ризикнути. Кожна з команд отримала те, що хотіла. «Енергія» забезпечила собі участь у фінальному турнірі, хмельничани – не програли, а це теж позитивний результат. Підводити підсумки виступів іще рано, попереду у кожної важкі матчі заключної частини змагань. І кожна з команд ще має можливість покращити своє становище у табелі про ранги цьогорічної Екстра-ліги.

Євген БАЙ

«Спортлидер+» (Хмельницкий) – «Энергия» (Львов) – 4:4 (3:2)

«Спортлидер+»: Сергей Шевцов - Алексей Фетько, Андрей Засенко, Вадим Иванов, Виктор Цой, Владимир Сондак, Дмитрий Михайленко, Максим Ивонко, Максим Коробка, Олег Чеботарев, Сергей Филь, Юрий Карбовский, Ярослав Заворотный
«Энергия»: Владислав Лысенко, Валерий Легчанов, Денис Овсянников, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Ильдар Макаев, Максим Павленко, Павел Пичкуров, Сергей Коваль, Сергей Чепорнюк, Сергей Якунин, Степан Струк

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Станислав Туржанский (Запорожье)

 Владимир Сондак, 4, 7, Максим Коробка, 8, Вадим Иванов, 24 - Сергей Якунин, 7, Ильдар Макаев, 16, Максим Павленко, 33, 34.
 Юрий Карбовский, 10. Андрей Засенко, 35. - Сергей Коваль, 24.

Удары (в створ): 24 (15) – 25 (12).

СПОРТЛИДЕР+ – ЭНЕРГИЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.energia.lviv.ua

События матча

34’
ГОЛ !
Гол забил Максим Павленко(Энергия (Львов)), который отправил мяч в ворота после розыгрыша углового.
33’
ГОЛ !
Гол забил Максим Павленко(Энергия (Львов)). Струк прострелил вдоль ворот, и Павленко переправил мяч в ворота.
24’
ГОЛ !
Гол забил Вадим Иванов(Спортлидер+ (Хмельницкий)). Сондак вышел на вратаря, Лысенко отбил мяч, но на Иванова, который отправил мяч в ворота с 15 метров.
16’
ГОЛ ! Гол забил Ильдар Макаев(Энергия (Львов)). Шевцов выбивал мяч от ворот, попал в Макаева, от которого мяч влетел в ворота.
8’
ГОЛ !
Гол забил Максим Коробка(Спортлидер+ (Хмельницкий)). С аута Сондак прострелил, и Коробка в касание переправил мяч в ворота.
7’
ГОЛ !
Гол забил Владимир Сондак(Спортлидер+ (Хмельницкий)). Фетько прострелил справа, и Сондак переправил мяч в ворота.
7’
ГОЛ !
Гол после передачи Павленко забил Сергей Якунин(Энергия (Львов)), точно пробив двух метров.
4’
ГОЛ !
Гол забил Владимир Сондак(Спортлидер+ (Хмельницкий)). Коробка сделал передачу на Сондака, и тот поразил воротам ударом с трех метров.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.