Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 17 февраля 2013, 11:58
2198
3

Карпаты сыграли вничью с Белградом

Гол Худобяка спас львовян от поражения

| Обновлено 17 февраля 2013, 11:58
2198
3
Карпаты сыграли вничью с Белградом

До матчу з «Карпатами» міцний середняк сербського чемпіонату ОФК «Белград» виграв усі свої спаринги на турецьких зборах. Причому, суперники у балканців були далеко не аутсайдерами – московське «Динамо», софійський «Локомотив» і угорський клуб «Дьошдьор». На закуску серби мали намір виграти і в «Карпат». Власне, перший крок до цього вони зробили вже в дебюті матчу. Поки карпатівці звикали до суперника, белградці забили – після подачі з правого флангу Батіоха випередив Ксьонза, який закривав дальню штангу, і з 2-х метрів розстріляв ворота Богатінова...

Після такого ляпасу оборона «зелено-білих» почала діяти значно впевненіше і надійніше. У першому таймі серби практично не загрожували Богатінову, і за винятком кількох напівмоментів у виконанні Петера Грбіча, шансів не мали. Натомість «Карпати» створили цілу низку нагод. Спершу Семір Штіліч у своєму звичному стилі красиво обіграв опонента і бив вже у нижній кут (проти «Марібора», нагадаємо, він увесь час цілив під перекладину, але кіпер словенців був напоготові). Забити йому завадив рикошет. Сам Штіліч і подавав з кутового, який заробив. Оборонці сербів винесли м’яча навмання, тобто просто під удар Ксьонзу, який чатував на куті штрафного. Павло класно приклався – круглий полетів у дев’ятку, але і тут воротар був на висоті.

Невдовзі «Карпати» забили. Штіліч помітив ривок Бідловського, який підключився до атаки, і віддав йому ідеальну передачу, урозріз сербської оборони. Володя також урозріз віддав пас Гладкому, який з гострого кута точно пробив повз кіпера. Однак вірменські судді зафіксували офсайд. «Карпати» не припинили атак і вже в наступній знову міг забивати Гладкий, якому цього разу асистував Зеньов, який відкотив йому м’яча п’ятою. Але і цього разу вдало зіграв воротар.

Серби зрозуміли, що з такою грою втримати перемогу їм не вдасться і почали «акуратно» наступати львів’янам на п’яти. У прямому розумінні цього слова. Свисток звучав буквально кожних 15 секунд. Щойно карпатівці отримували м’яча, як вони одразу ж ставали об’єктами для полювання з боку грубуватих сербів. Балканці не гребували і брудними прийомами. Після одного з таких на полі створилася сутичка. Голодюк спробував відібрати м’яча у підкаті, за що отримав по ребрах. На допомогу йому підбіг Зеньов, горло якого одразу ж потрапило в міцні обійми сербських рук. Вже за мить до епіцентру події підбігли усі гравці і навіть тренери. На зборах такі сутички – звичне явище. Не рідко матчі просто припиняються. Цього разу вдалося усе залагодити мирно і гра продовжилася. Правда, одразу п’ятеро гравців отримали від судді жовті картки.

Чоловіча розмова ще більше зарядила львівську команду. «Карпати» бачили, що у технічному плані вони серйозно переважають свого опонента. За рахунок швидких «стіночок» вони швидко добиралися до штрафного суперника, якщо встигали уникати їхніх «відборів». Після одної з таких атак Гладкий і Штіліч трішки не порозумілися, але м’яч потрапив до Кенії, який грамотно прикрив його корпусом і після контакту з оборонцем «Белграда» упав на газон. Суддя одразу ж призначив пенальті. Грузин одразу ж почимчикував подалі від «точки» – словенцям у попередній грі він не забив. М’яча узяв Штіліч, але до позначки підійшов Гладкий. Пригадується, що він також не забивав пенальті на літніх зборах у Польщі. Але цього разу все пройшло добре – круглий полетів у кут, а воротар не встиг його відбити.

На цьому перший тайм закінчився, а другий знову розпочався для «Карпат» з неприємностей. Це Голодюк на своїй половині поля закрутився з м’ячем, втратив його і був змушений завалити суперника на газон. Справедлива жовта картка, але вона стала для Олега другою. Відповідно до умови, вилученого гравця можна замінити. Тож на поле вийшов Сергій Загідулін.

У середині другого тайму активізувалися балканці. Спершу Ніколіч дуже технічно скеровував м’яча у дев’ятку, але Богатінов у класному стрибку зміг перевести м’яча на кутовий. А вже за кілька хвилин він вже нічим не міг допомогти команді. Під час навісу з флангу Мілошевіч зачепив суперника і суддя знову вказав на «точку». Цього разу Ніколіч не схибив – він потужно пробив по центру воріт.

Ніколай Костов провів ряд замін, щоб трохи освіжити гру. На поле вийшли молоді Озарків, Жовтюк та Завійський. І Тренер не прогадав. Саме вони утрьох почали атаку, що дозволила «Карпатам» зрівняти рахунок. Серби заробили штрафний, але виконали його не дуже вдало. З навісом впорався Завійський, який головою скинув м’яча на Загідуліна. Той обігрався з Озарківим, який кинув у прорив Ксьонза. Павло змістився до центру, віддав низом пас на Кенію, який повернув круглого своєму партнеру, а сам прискорився до воріт «Белграда». В оточенні трьох суперників Ксьонз примудрився віддати убивчу передачу на грузина, який опинився перед воротарем. Він міг і сам забивати, але не пошкодував м’яча для Худоб’яка, який набігав зліва. Не забити у порожні ворота капітан просто не міг. Добре, звісно, що «Карпати» забили, але важливіше те, як вони це зробили. У гольовій атаці взяло участь шестеро гравців, при чому кожен з них виконав свою роботу на високому рівні, ніхто не перетримав м’яча і нічого не запоров...

16.02.2013, 15:30. Белек, Туреччина. Сонячно, +18°С

«КАРПАТИ»: Богатінов – Ксьонз, Мілошевіч, Пластун, Бідловський – Голодюк (Загідулін, 49), Худоб’як, Штіліч (Озарків, 78) – Зеньов (Жовтюк, 85), Гладкий (Завійський, 65), Кенія.

Головний тренер – Ніколай Костов.

ОФК «БЕЛГРАД»: Лукач, Петковіч, Аджіч, Васільєвіч, Міїч, Ніколіч, Трівуновіч, Грбіч, Івановіч, Батіоха, Йовановіч.

Головний тренер – Олівер Ковачевіч.

Голи: Гладкий, 39 (пен.), Худоб’як, 87 – Батіоха, 3, Ніколіч, 63 (пен.).

Попередження: Зеньов, 35, Голодюк, 35, Пластун, 35, Гладкий, 51 – Ніколіч, 32, Йовановіч, 35, Трівуновіч, 35, Петковіч, 79.

Вилучення: Голодюк, 49 (друге попередження).

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
PALTAVCHANIN
все по суті!!! Правда ледь прочитав!)
Карпати Forever!
В принципі, втрата Лукаса може бути не такою значною, Марселіньо класний гравець судячи зі всього, вернули Крістобаля, який думаю мав би алаптуватися. Бещперечно в цій ситуаціі винне керівництво, хрча Лукас "теж добрий". Не хоче підписувати контракт, забув хто з нього футболіста щробиа і ким би він був без Карпат, але дивлячись як Карпати ставляться до футболістів, мудрують щось з контрактами немає нічого дивного, тим паче кажуть були пропозиціі від Депортіво, Реал Кастіли, і дуже вигідне від ПАОКу.