Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 января 2013, 15:37
2907
4

Геннадий ЗУБОВ: «Тайсон достоин играть в Шахтере»

Экс-полузащитник «Шахтреа» дал оценку трансферу бразильца из «Металлиста» в донецкий клуб

| Обновлено 15 января 2013, 15:37
2907
4
Геннадий ЗУБОВ: «Тайсон достоин играть в Шахтере»

— Що стосується фінансової складової переходу Тайсона в «Шахтар», я не хотів би її коментувати, адже це — справа керівників клубу. Можу поговорити на тему, чи підсилить бразилець колектив Мірчі Луческу.

У попередньому і минулому сезонах Тайсон показав, що свої класні індивідуальні дії підпорядковує грі команди, зокрема за рахунок стрімких проходів, вривань у штрафний з м’ячем і без м’яча. Дуже і дуже корисний бразилець швидко став одним із лідерів «Металіста». Взагалі зауважу, що харківській команді я симпатизував, вже дуже видовищну гру вона демонструвала. І навіть попри перехід Тайсона, вважаю, «Металіст» складе в нинішньому сезоні конкуренцію і «Шахтарю», і київському «Динамо».

Тайсон гідний грати в команді такого рівня, як «Шахтар». На мій погляд, він допоможе «гірникам». Чи помітив я себе у Тайсоні? Ну, не зовсім. Хоча, у гравців, тим більше, креативних, є схожі якості. І у нас з Тайсоном теж — прекрасне володіння м’ячем, техніка, швидкі проходи в штрафний, високі індивідуальні якості й низка ще чогось.
Ви знаєте, ситуація, що «Шахтар» перебив трансфер «Челсі», могла трапитися навіть п’ять років тому, адже українська команда вже тоді була амбітною. Тому, знаючи можливості президента клубу Ріната Ахметова, дивуватися тут нічому.

Я не виключаю такий варіант: оскільки Вілліан з допомогою своїх агентів робить спроби піти з клубу, керівники «Шахтаря» прорахували цю ситуацію наперед, і таким чином виконавець рівня Тайсона опинився в донецькому клубі. Цей бразилець може сповна закрити те вікно, яке раптом відкриється.

У чому сильний Тайсон і в чому йому треба допрацьовувати? Ну, звичайно, найбільший козир — індивідуальні дії, мислення, також висока швидкість, майстерне володіння м’ячем, техніка… Він прекрасно йде від суперника, читає гру. Але, звичайно, йому треба буде додати у відборі м’яча. Це — однозначно. У нього хороша фізична форма, він футболіст у розквіті сил, отож, упорається з усіма новими вимогами.

Київське «Динамо» зробило влітку низку трансферів, власне, як і взимку, але я вважаю, що перехід Тайсона в «Шахтар» — найгучніша подія останнього часу. Упевнений, що жодна інша українська команда зараз не зорганізує такого суперпереходу.

Якщо порівнювати Тайсона з Девичем, які ще недавно разом грали у «Металісті», то мені більше імпонує бразилець, у якого проглядається вищий потенціал. У «Шахтарі» ігрових схем п’ять або шість, тому виконавець такого рівня, як Тайсон, зможе швидко вписатися в колективну гру чемпіонів країни. У півзахисника проблем не буде, тим більше, він уже давно проживає в Україні. Якщо Мірча Луческу йому довірятиме, то він розкриється.
Думаю, Тайсон й сам був обома руками за те, аби перейти в «Шахтар». Без його бажання цей трансфер не відбувся би. У Донецьку в нього з’явиться стимул, куди зростати, й він спробує довести, що є класним виконавцем. Причому, вже в матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з дортмундською «Боруссією».

«Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ОФИЦИАЛЬНО. Нагельсманн продлил контракт со сборной Германии
Футбол | 19 апреля 2024, 13:15 0
ОФИЦИАЛЬНО. Нагельсманн продлил контракт со сборной Германии

Новое соглашение будет действовать до завершения чемпионата мира 2026 года

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 4
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sssergik
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dron
Андриано достоин играть в Шахтере.
Вакс достоин судить матчи Шахтера.
...
taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Balabuz
Селезнев - достоин играть в Шахтере.
Девич - достоин играть в Шахтере.
..продолжи список...