Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 сентября 2012, 20:02
2625
7

Игорь ДЕДЫШИН: «Не получили поддержки у власти»

Львовские «Карпаты» открыли тренировочные поля на месте пустырей и свалок

| Обновлено 11 сентября 2012, 20:02
2625
7
Игорь ДЕДЫШИН: «Не получили поддержки у власти»

По дорозі до стадіону «Україна» зі сторони вулиці Зеленої будь-хто тепер може побачити, на що перетворилися колишні пустирі та сміттєзвалища. Зараз це місце і не впізнати. Тренер молодіжної команди «Карпат» Роман Зуб у цьому районі виріс. Наприкінці 60-их, за його словами, там були болотянисті озера. Тепер, зусиллями львівського клубу, на цьому місці зеленіють три натуральні газони найвищої якості. На них зможуть тренуватися абсолютно усі карпатівські команди.

На урочисту церемонію відкриття прийшли практично всі, хто має стосунок до «Карпат». Поруч стояли керівники клубу, уславлені ветерани, основна та молодіжна команди, усі класи СДЮШОР та Академії «зелено-білих», їхні філіали з інших районів Львівщини, працівники «МЕГАзону», фанати, а також гості з ФФУ.

Власне, нічого дивного в такій великій кількості присутніх тут нема – такі події відбуваються украй рідко по всій Україні. На те, щоб створити подібний комплекс тренувальних полів (окрім газонів тут вже зводять цілий медико-реабілітаційний центр для дитячих команд, гуртожиток, роздягальні тощо) потрібні величезні гроші і мало яке керівництво футбольного клубу відірве від бюджету такий шматок.

«Карпати» ж виконують те, що обіцяли – вкладають кошти у своє майбутнє, в своїх дітей. Можливо, комусь здається, що нічого особливого у цьому нема, але мало хто знає, що «Карпати» створювали ці поля всупереч волі львівської влади. Свої обіцянки керівники міста давно забули. По суті, «зелено-білі» готували поля для дітей на чужій території.

Відповідно до домовленостей між владою та клубом, територія цілісно-майнового комплексу «Україна», до якої і входять «верхні» поля, повинна була вже давно перебувати у довгостроковій оренді «Карпат». Але так і не дочекавшись на будь-які кроки з боку мерії, «зелено-білі» взялися до діла і тепер можуть пишатися тим, що зробили для дітей. А владі ж залишалося переказати хіба «полум’яний» привіт, що й зробив генеральний директор «Карпат» Ігор Дедишин під час своєї вступної промови:

«Побудова даного комплексу тренувальних полів – це лише один з тих кроків, які проводить клуб у своєму розвитку. Ми робимо все, аби прогресувати і розвиватися в усіх напрямках. Зокрема, це стосується і інфраструктури клуби. Не так давно до послуг основної команди у Брюховичах було зведено сучасний медико-реабілітаційний центр з тренувальними полями найвищої якості, сьогодні ми зібралися, щоб привітати наших вихованців із чудовими умовами для тренувань. Нинішнє свято не відбулося б, коли б не Почесний президент клубу Петро Петрович Димінський. Саме він першим озвучив ідею побудови тренувальних полів на цьому, тепер вже колишньому пустирі. Він же й став практично єдиним меценатом цього проекту. Допомоги місцевих органів влади годі було й чекати. Ми відкрили ось цей комплекс тренувальних полів. Але земля, на якій він знаходиться, юридично нам не належить. Скільки разів ми зверталися до Львівської міської ради, скільки разів я особисто говорив з мером і кожен раз ми чуємо лише самі обіцянки. Тому ми повідомили меру Андрію Садовому: будуємо без документації, бо робимо корисну справу для громади і правда на нашій стороні. Відкриті нині тренувальні поля – це чергові вкладені цеглини у втілення ідеї створення Народної команди «Карпати», яку свого часу висунув Петро Димінський. Ця ідея життєздатна, і хоче влада чи ні, з нею чи без неї, але ФК «Карпати» її обов’язково втілить в життя.»

Благословивши усіх присутніх, отець Петро побажав дітям подальших успіхів і передав своєрідну естафету гостям свята. Роль естафетної палички виконували ножиці, якими Ігор Дедишин, директор СДЮШОР «Карпати» Ігор Савицький, один з кращих дитячих тренерів країни Василь Леськів, ветеран команди Ігор Кульчицький та заступник виконавчого директора ФФУ Іван Шепеленко перерізали символічну стрічку.

Коли офіційна частина закінчилася, для дітей розпочалося справжнє свято. Ні, для них не запрошували зірок естради, не влаштовували атракціонів небаченої щедрості, а подарували те, що їм насправді найбільш необхідно. Василь Леськів та його підопічні уже не вперше привозять до Львова медалі з фінального турніру дитячо-юнацької футбольної ліги. Не дивно, що його хлопці складають кістяк юнацької збірної України. Цього року команда карпатівської школи виборола срібні нагороди, а команда клубної Академії під керівництвом Романа Гнатіва та Віталія Лобасюка привезла до Львова бронзу. Кожен учасник команди отримав пам’ятні призи та сумки з екіпіровкою від очільників клубу, головного тренера команди Ніколая Костова та гравців «Карпат».

Ще однією причиною, через яку на свято зібралася уся карпатівська родина, було бажання прийняти до своїх лав та посвятити у карпатівці новачків – дітей, які робитимуть свої перші футбольні кроки. Щоб ці кроки були легкими, гравці «Карпат» подарували майбутньому поколінню новенькі комплекти ігрової форми. Їх отримали 5-класники СДЮШОР «Карпати», 8-класники та 7-класники з клубної Академії.

Окрім ще зовсім юних футболістів до сім’ї долучилися і нові тренери. Роман Толочко має великий досвід роботи з молодими гравцями, саме він виграв з «Карпатами» золоті медалі молодіжного чемпіонату. Відоме у футболі ім’я й іншого новачка – Олега Гараса, який, правда, в «Карпатах» пограв зовсім мало, більше він запам’ятався за виступами в московському «Локомотиві».

Привітали дітей і ветерани – Степан Юрчишин та Ігор Кульчицький, який по-доброму позаздрив школярам та академікам. У час його дитинства про такі тренувальні поля ніхто й мріяти не міг. А от керівник ГО «Завжди вірні» Тарас Павлів мріє, що невдовзі він та його побратими по 16-му сектору стадіону «Україна» зможуть підтримати клубних вихованців своїми горлянками та оплесками. Саме на цьому він наголошував у своєму виступі.

Кожен з тих, хто звертався до дітей, отримував свою порцію аплодисментів. Але, мабуть, найбільше їх лунало на адресу Юрія Костюка – директора структурного підрозділу клубу «МЕГАзон», який і займався створенням цих полів. Насамперед, він подякував своїй команді – козакам, як він тепло називає своїх помічників, а також курсантам МНС, які постійно допомагали творити справжній футбольний шедевр.

Як завжди емоційною та натхненною була промова куратора дитячого клубного футболу Юрія Дячука-Ставицького, який виховав не одне покоління футболістів. Шквал аплодисментів зірвав тренер молодіжної команди Ігор Йовічевіч, який наголосив на тому, що головним наставником для дітей мають бути насамперед їхні батьки. «Ми не зможемо зробити з дитини футболіста, якщо батьки не зроблять з неї людини» – сказав хорватський спеціаліст.

Ясно, що на таких полях гріх і в футбол не пограти. Найстарший гравець «Карпат» Михайло Кополовець разом з учнем СДЮШОР «Карпати» Юрієм Тлумаком (сином екс-кіпера «зелено-білих») символічно розвели м’яча у центрі поля. Але що робити з одним м’ячем? Щоб діти не відчували браку головного футбольного предмету, карпатівці подарували капітанам усіх класів по 10 новеньких м’ячів від провідних світових виробників.

А після цього відбувся товариський матч між збірними карпатівських СДЮШОР та Академії, причому за кожну команду грало по троє гравців першої команди клубу. Школярів підсилили Андрій Ткачук, Павло Ксьонз і Лукас, а академіків – Михайло Кополовець, Олександр Гладкий та Леван Кенія. Гра тривала не довго, але попри це глядачі побачили одразу вісім голів – по чотири у кожні ворота. Найбільше зумів забити вихованець Василя Леськіва Мар’ян Швед (син відомого у недалекому минулому нападника «Карпат» Василя Шведа).

Ще один приємний сюрприз чекав на дітей після закінчення футбольного матчу. Генеральний спонсор «Карпат» ТМ «Лімо» поставив біля входу на територію комплексу морозильну камеру, наповнену морозивом. Кожен учень та академік міг узяти собі досхочу холодного смаколика, правда, дехто відмовлявся, кажучи, що у них на носі тренування і вони не можуть собі дозволити зайвих калорій. А ті, хто своє на сьогодні вже відбігав, спокійно смакував пломбір в шоколаді і вкотре оглядав неймовірно красиві «верхні» поля...

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
svobodu-ne-spunutu
А до чого тут Димінський? По перше це співпали імена, по друге не треба на Димінського гнати за те що він ДІЙСНО робить для Львова та футболу.
CoreyUnder
дорого и нефартово!аренда на один матч 280 тис.грн!тяжело их хотябы отбить билетами!если приезжает не динамо шахтер металл днепр
Marchello_
народ скажите , а почему Карпаты не играют на Львов-Арене?
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vanil10
"Благословивши усіх присутніх, отець Петро побажав дітям подальших успіхів і передав своєрідну естафету гостям свята" - оце повага до Дима!
man13
Браво.так тримати!!!тільки,щоб НаШа славна мерія не захотіла через певний час володарювати на цих полях.
mmkozik
Хорошу справу зробили! Молодці! А Садовий - просто ган...н!!!