Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 сентября 2012, 16:34
7727
15

Олег САЛЕНКО: «Шахтер решил не тратить деньги»

Известный специалист прокомментировал трансферную политику украинских клубов

| Обновлено 09 сентября 2012, 16:34
7727
15
Олег САЛЕНКО: «Шахтер решил не тратить деньги»
Олег Саленко

Із початком осені в європейському футболі завершилася трансферна кампанія. Тепер клуби можуть дозаявити лише вільних агентів, які в цьому сезоні ще не грали за жодну команду. Підсумувати трансферну кампанію українських клубів «Газета» попросила відомого в минулому футболіста Олега Саленка.

Про несподіванки. Загалом, нічим особливим українські клуби влітку нас не здивували. Єдиний виняток — київське «Динамо», яке придбало кваліфікованих футболістів. Наскільки вдалими будуть ці придбання — покаже час, адже новобранці ще не цілком адаптувалися. А як вони ввійдуть у «Динамо» і проявлять себе — це ще питання. Ось купили кияни Ніко Кранчара. Усі заговорили про те, який це супертрансфер. Але ж він упродовж останніх двох років у «Тоттенгемі» сидів у запасі. Кранчар — нормальний гравець, але ж не суперталант. У «Динамо» півкоманди таких. Узагалі, кияни зробили нормальні придбання, але не варто переоцінювати значимість новобранців. Ідеться ж не про провідних виконавців із топових клубів.

А так, наші клуби суперзірок не купують і не варто сподіватися на це найближчим часом. «Шахтар» вирішив не витрачати грошей. «Гірникам» немає сенсу це робити, у них і так багато іноземців. Не бачу, хто з українців міг би підсилити «Шахтар». Донеччанам потрібно виховувати своїх гравців. У «Металіста» така сама ситуація. Зрештою, талановитим виконавцям немає сенсу переходити на лаву запасних у провідний клуб країни. Краще рости, прогресувати у своїй команді, і лише досягнувши певного рівня, думати про сильніший колектив — «Динамо» чи «Шахтар» .

Про перехід Девіча з «Металіста» в «Шахтар». Минулого сезону Мирон Маркевич чомусь виставляв Девіча тільки на заміну. Вважаю це невиправданим, не можна гравця такого калібру випускати лише в другому таймі. Він повинен постійно грати. Упевнений, що для «Металіста» перехід Девіча є втратою. У харків’ян уже під час чемпіонату виникали проблеми. У цих іграх, переконаний, міг би допомогти Марко Девіч.

Забезпечений кадрами «Дніпро». Хуанде Рамос має пристойний матеріал для того, щоб ліпити команду — претендента на нагороди чемпіонату. «Дніпряни» не мають труднощів із підбором кваліфікованих виконавців, їхня проблема — із психологічної площини. Іноземці приїздять у Дніпропетровськ із думкою про те, як би відбути номер. Вони грають, тренуються, але не викладаються. А без цього не можна.

Очікування від виступів українських клубів на євроарені. Усі чотири команди, які грають в єврокубках, мають однакове завдання — вихід із групи. Ну а далі залежатиме від жеребкування. Сподіваюся, до весни в єврокубках протримаються всі наші представники. У нас не дуже сильний чемпіонат, тож для того, аби футболісти прогресували, потрібно постійно виступати на євроарені.

Про небажання українців грати в Європі. Наші футболісти отримують в Україні захмарні зарплати. Щоб заробляти стільки в Європі, треба бути провідним гравцем небідного клубу. Взагалі, європейські гранди дуже прискіпливо вивчають потенційних новобранців. Вони не беруть до уваги окремий сезон, а роблять висновки з того, як футболіст прогресує чи демонструє стабільність.

Талановиті українці не хочуть залишати Батьківщину, тому що для них тут усе звично, вони мають пристойну зарплату. Як на мене, це недобре. В тому ж київському «Динамо» є гравці, які вже давно перестрибнули рівень українського чемпіонату і для подальшого прогресу їм потрібно їхати в Європу. Але не хочуть цього робити, адже їх усе влаштовує. Ось подивіться на Мілевського. Артем утратив місце в основі. Він іще трохи посидить на лаві — і про нього всі забудуть. Потрібно йти тоді, коли маєш пропозиції. Чув, що Мілевському пропонували зіграти за турецький клуб. Тамтешній чемпіонат за рівнем приблизно такий, як наш. Тому для Мілевського переїзд у Туреччину був би вигідним хіба що з погляду ігрової практики. Андрієві Ярмоленку теж треба подумати про зміну команди, тим паче, ним цікавляться італійці. Переїхавши на Апенніни, Ярмоленко прогресуватиме і тим самим підсилить збірну. Тож у виграші будуть усі.

«Качки» від агентів. У період міжсезоння в ЗМІ просочується дуже багато інформації про ймовірні переходи футболістів. Не радив би вірити більшості такої інформації. Це ж справа рук агентів. Поширюють «качку», а потім тиснуть на клуби, в яких грають їхні клієнти, вимагаючи підвищення зарплатні чи просто підігрівають ажіотаж навколо свого футболіста. Не знаю, як у ситуації з Мілевським, а ось про Ярмоленка мені точно відомо: ним справді цікавиться провідний клуб Італії.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pyrgen4
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dtimon
и тут успел насрать
pyrgen4
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Forward_dd
Іноземці приїздять у Дніпропетровськ із думкою про те, як би відбути номер. Вони грають, тренуються, але не викладаються. А без цього не можна.
ещё 1, аж противно
lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Tmaaticho1703
Один куй не в нарорд влаживают...особой разницы нет...
lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Tmaaticho1703
При любом упоминании русских тут минусуют...какой зашуганный народ тут...
Kinddog
Саленко говорит почти то же самое. Просто вырвали кусок предложения для заглавия и потерялся смысл.
«Шахтер решил не тратить деньги», а ведь дальше «Гірникам» немає сенсу це робити..."
Aleksandr710
А смысл ШД сейчас тратить деньги, у них достаточно сильный и главное сыграный состав. Надеюсь, что и у ДК игроки сыграются как можно скорее
Tmaaticho1703
Или же Корниленко вернули...
Tmaaticho1703
Я вот трансферной политикой Днепра совсем недоволен...зачем вернули это полено...лучше бы Дзюбу купили...
oleg_dynamov
Да, на игроков нет, тратят на судей, ручное руководство ПЛ и ФФУ, и фармы...