Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
7930
18

Украина не смогла обыграть Словакию

На Мемориале Лобановского молодежная сборная Украины «Б» поборется за третье место

Украина не смогла обыграть Словакию

Молодіжна збірна України (U-20) не змогла реалізувати жодного пенальті в післяматчевій серії, поступившись у півфіналі Х Меморіалу Валерія Лобановського команді Словаччини після «сухої» нічиєї в основний час.

Словаччина єдиною з учасників делегувала на турнір першу молодіжну збірну (U-21), тож зовсім не дивно, що старші та більш зіграні гості попервах відчували себе набагато впевненішими. Підопічні Івана Галада до перерви більше володіли м’ячем та набагато активніше атакували. Вони заробили чимало кутових та потенційно небезпечних штрафних, однак так і не змогли реалізувати бодай один із них. Та й узагалі до реально гольових ситуацій біля воріт Олексія Шевченка справа майже не доходила. Варто особливо виокремити хіба що момент на 20-й хвилині, коли з меж карного майданчика пробивав Арнольд Шимонек. На щастя для нашої команди, постріл у потужного форварда не вийшов.

Українці довго не могли налагодити комбінаційну гру. Їм явно не сприяла і дощова погода − працювати на мокрому полі з важким м’ячем було справді дуже непросто. Менше з тим, кілька хороших контратак синьо-жовті, чиїми діями з тренерської лави керував Юрій Мороз (Павло Яковенко спостерігав за грою з ВІП-ложі), все ж таки організували. Зазвичай зароджувались вони на правому фланзі, де активністю вирізнявся Володимир Коваль. Була непогана нагода в Руслана Бабенка, але його простріл нейтралізував голкіпер гостей Міхал Шулла.

Після відпочинку господарі заграли значно активніше та гостріше. Уже словакам довелось добряче попрацювати в обороні, а на 57-й хвилині лише вчасний вихід за межі штрафного Шулли не дозволив Ковалю вискочити з ним віч-на-віч. Бездоганно зіграв воротар і на 77-й хвилині, намертво забравши м’яч після непоганого удару головою Івана Ордця. Невдовзі змарнував гарну нагоду Віталій Іванко, не надто вдало виконавши штрафний із 18 метрів.

Українці продовжували тиснути, причому в другому таймі − переважно лівим краєм. Хоча й гості намагались огризатись, організувавши наприкінці кілька непоганих моментів. Зрештою, основний час гри так і не вмістив забитих голів, і відповідно до регламенту, переможець визначився у серії пенальті. На жаль, жоден з українських футболістів не реалізував свою спробу з 11 метрів, тоді як суперникам вдалися три точні удари. Як і в минулому році, синьо-жовтим не щастить в післяматчевій лотереї. Щоправда, тоді господарі поступились Узбекистану в фіналі.

Зазначимо, що в паралельному поєдинку команда Чорногорії перемогла однолітків із Білорусі − 2:1. Відтак, завтра на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського в фіналі поміряються силами словаки та чорногорці (початок − о 16.00), а білоруси з українцями на стадіоні імені Віктора Банникова посперечаються за третє місце (початок − о 16.00).

Україна (U-20) − Словаччина (U-21) − 0:0 (пен. − 0:3).
Серія пенальті: 0:1 Паур, 0:1 Іванко (перекладина), 0:2 Колчак, 0:2 Цуріков (мимо), 0:2 Шимонек (штанга), 0:2 Чурко (воротар), 0:3 Чонка.
Україна: О.Шевченко, Ордець, Рижук, Цуріков, Нойок, Коваль, Насонов, Озарків, Бабенко, Соболь (Чурко, 46), Філліпов (Іванко, 46).

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lasua
А ничего, что задумка турнира была на Милан, Баварию, кажись Юве, а в итоге имеем третий состав молодежки и молодежь дворовых сборных? Суркис кончает на Лобановского, но если такой турнир, то лучше его и не нужно! Еще и играют днем да и не на стадионе Лобановского, а на Банникова! Кому этот турнир нужен в таком формате?
Choker10
неочем!!как таких на поле выпустили если пенальти немогут забить!!!
SrnaDario
Нужно бы поменять время проведения турнира, а то в это время никто серьёзный уже на турнир не приедет, чтобы сыграть два матча подряд. Неплохо было бы сделать его в каком-то окне, когда сборным выделяется время на две товарищеские игры и провести его тогда на стадионах Олимпийском и Динамо. Может даже лучше было раз в два года его таким проводить перед чемпионатами мира и Европы, тогда как раз много сборных товаряняки катают.
Ну или проводить в межсезонье наше, но уже между клубами.
Scouter7
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Карпати Forever!
Шла б ты котлеты ебашить
Карпати Forever!
Шла б ты котлеты ебашить
Donetsk81
В прошлом году пенальти было ужасным. В этом году пенальти ещё хуже.
П.С. пустой стадион мозолил глаз.
SDV
.. главное какие меткие парни. любой пенальтист обзавидуется))
SDV
молодцы! перспектива какая растет, пальчики оближешь!
mp1_8
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
omelgerrard
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Mr. 0bjectivity
просто позор ...
стыдно
vovandragon
позор...
за таку людину вмерти на полі треба було...
Darinka
"н" лишняя,да ладно...
Darinka
о,так скромненько,в ленте новостей,а не на главной ...
А чё? Пральна,разве есть, чем гордиться в очередном турнире имени великага Учителя?
удивляюсь я,однако,не столь результату СБУ ( уже привыкли мы к проколам?;) ) , сколь ..посещаемости сего турнира, ибо в молении на Легенду ЗДЕСЬ было много охочих,а как поддержать турнир личным присутствием --так слабО?
Денградация интереса к данному турниру --налицо,увы.
Даже Суркисы не снизошли...
Капэць.
de_Leon
даже с таким раскладом не получилось
dantelual
дивно, 20 проти 21...