Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 31 июля 2012, 18:50
7898
8

Андрей РУСОЛ: «Алиеву будет сложно с его амбициями»

Экс-защитник «Днепра» прокомментировал игру команды в новом сезоне

| Обновлено 31 июля 2012, 18:50
7898
8
Андрей РУСОЛ: «Алиеву будет сложно с его амбициями»

— Андрію, дніпропетровці, склалося враження, у неділю не помітили суперника, тож зосередимося на них. Найцікавіший, як на мене, момент стосується тактичної схеми команди в синіх футболках…
— Загалом таке тактичне розташування, що його ми бачили в грі проти «Металурга», команда Рамоса вже використовувала, проте з іншими виконавцями. Отже, дніпряни діяли з п’ятьма півзахисниками: двоє опорних — Ротань і Жуліано, двоє крайніх — Матеус (праворуч) і Коноплянка (ліворуч), а також плеймейкер Алієв. Особливість моделі в тому, що бразилець Жуліано, знаний, насамперед, як диспетчер, центральний хавбек атакувального плану, з приходом Алієва опускається трохи глибше.

— Як ви вважаєте: відтепер «Дніпро» гратиме так постійно?
— Ні. Рамос — сучасний тренер, тому обирає тактику під кожного суперника окремо. Схема, змальована вище, стосувалася виключно матчу з донецьким «Металургом».

— А чи не складно буде гравцям щоразу перебудовуватися?
— Це взагалі не проблема. По-перше, вони професіонали. По-друге, у сучасному футболі тактичні схеми — умовність: просто кожен виконує відведені йому функції, які можуть змінюватися залежно від гри. У цьому й проявляється професіоналізм виконавця: вміти виконувати різні тренерські завдання.

— Недільної зустрічі (як і загалом у сезоні) найкращим у приймаючої команди був Зозуля — гравець, якого «списало» київське «Динамо» і який досі не радував прихильників «Дніпра»…
— Я не можу відповісти на запитання, чому в Романові столичні тренери не розгледіли талановитого гравця — то ви у них поцікавтеся. Наразі ж Зозуля — один із лідерів у Дніпропетровську й оптимальний футболіст для амплуа відтягнутого форварда. Вірю, що він продовжить діяти так і в подальшому.

— Іншим лідером, з усього видно, стає ще один екс-динамівець — Алієв. Однак усім відомий його непростий характер: подейкують, «турнули» Олександра з Києва не в останню чергу через «уміння» ламати внутрішньокомандну атмосферу. Чи не ризиковано запрошувати такого «неблагонадійного»?
— Треба розуміти певні закономірності. Перша: жоден окремо взятий гравець не може кардинально зіпсувати мікроклімат «у роздягальні». Друга: футбол — колективна гра, тому особисті інтереси виконавця мало важать порівняно із загальними. Третя: коли вдало діє вся команда, добре виглядають футболісти поосібно… Олександр має розуміти: якщо для нього «Дніпро» — перевалочний пункт, йому тут буде складно. Якщо ж він хоче стати частиною успішного клубу, то подолає власні амбіції й гратиме так, як у неділю…

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
_____________________________________________________________
Впридачу с Мандзюком!
orl405
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
il_cetriolo
фото из комикса Walking Dead
alessandro13
Выложи свою фотку, плиз! Хочу посмотреть, ты на кого похож?
ABC
На кота-сфинкса похож на этом фото.
timon_1976_05
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ded_23
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sauntgempton
А чем собственно занимается сейчас Русол ? Да знаю что исполнительный директор , но пока его новаций не видать и не слыхать ((( А так все надеялись что он расшевелит все вялотекущее . . .